Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

  • Κούνια που τους κούναγε
  • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
  • Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου
Κούνια που τους κούναγε1 Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!2 Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά3 ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο4 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου5 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

Μπάιντεν και Πούτιν δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν επαφή

από Η Άλλη Άποψη
Μπάιντεν και Πούτιν δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν επαφή

Να διατηρήσουν επαφή δεσμεύτηκαν ο Τζο Μπάιντεν και Βαλντιμίρ Πούτιν κατά την τηλεφωνική συνομιλία πάνω από μια ώρα που είχαν το Σάββατο για την κρίση στην Ουκρανία. Φαίνεται ωστόσο πως οι δύο πλευρές παρέμειναν σταθερές στις θέσεις τους με την Ουάσιγκτον να κατηγορεί τη Μόσχα ότι θέλει να εισβάλει στην Ουκρανία και την Ρωσία να απαντά ότι οι ΗΠΑ κάνουν προπαγάνδα και υποδαυλίζουν μια Ουκρανική επίθεση το Ντομπάς. 

Το κλίμα αυτό αποτυπώνει μια δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου που ανέφερε η τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν - Πούτιν δεν οδήγησε σε μια «θεμελιώδη αλλαγή». Δήλωσε χαρακτηριστικά πως η συνομιλία ήταν «επαγγελματική, ουσιαστική και διήρκησε μια και πλέον ώρα. Δεν υπήρξε θεμελιώδης αλλαγή στη δυναμική που παρατηρείται εδώ και εβδομάδες» και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην κατονομαστεί.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως «οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν ότι οι ομάδες μας θα παραμείνουν δεσμευμένες τις επόμενες ημέρες». Στην ερώτηση εάν η Ρωσία έχει λάβει απόφαση να εισβάλει, ο αξιωματούχος είπε: «Νομίζω ότι η ειλικρινής απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ότι δεν έχουμε πλήρη ορατότητα στη λήψη αποφάσεων του Προέδρου Πούτιν».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του λευκού Οίκου ο Τζο Μπάιντεν είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες για διπλωματία καθώς και για «άλλα σενάρια». Επίσης ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «θα απαντήσουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν σοβαρές και ταχείες επιπτώσεις στη Ρωσία».

Για υστερία και προβοκάτσιες των ΗΠΑ μιλά η Μόσχα

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε σήμερα την αμερικανική «υστερία» στο θέμα της Ουκρανίας μετά την τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν και Μπάιντεν, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι δύο άνδρες αποφάσισαν «να συνεχίσουν τις επαφές».

«Η υστερία έφθασε στο απόγειό της», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γιούρι Ουσακόφ, διπλωματικός σύμβουλος του Πούτιν. Αλλά «οι πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε.

«Τις τελευταίες ημέρες και τις τελευταίες ώρες, η κατάσταση οδηγήθηκε στον παραλογισμό», ανέφερε ο Ουσακόφ, δηλώνοντας ότι «οι Αμερικανοί ανακοινώνουν ακόμη και την ημερομηνία της ρωσικής εισβολής και ταυτόχρονα ενισχύουν τον στρατό της Ουκρανίας».

Πρόσθεσε πως «οι πρόεδροι συμφώνησαν ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν θα εξεταστούν στη Μόσχα και θα ληφθούν υπόψη στην αντίδρασή μας» στις απαντήσεις που πρέπει να δώσουν το ΝΑΤΟ και η Ουάσινγκτον στις απαιτήσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ρωσίας.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε αυτούς τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ως «κενούς και αβάσιμους» και ότι αξιοποιούνται σαν τέχνασμα για την κλιμάκωση της έντασης. Ανέφερε ακόμα ότι η Ρωσία δεν αποτελεί καμία απολύτως απειλή για κανέναν.

Ο Πεσκόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προβοκάτσιας προκειμένου να δικαιολογηθούν οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ και σημείωσε ότι η χρήση στρατιωτικής βίας για την επίλυση της κρίσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία θα έχουν σοβαρές συνέπειες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Μακρόν που προηγήθηκε της συνομιλίας με τον Μπάιντεν. 

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν την κατάσταση με τις προκλητικές εικασίες για τα υποτιθέμενα σχέδια της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, τα οποία συνοδεύτηκαν από μαζική παράδοση προηγμένων όπλων στη χώρα, καθώς δημιουργείται πρόσχημα για πιθανή επιθετικότητα των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς», αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ανοιχτές οι διπλωματικές αποστολές της ΕΕ στην Ουκρανία

Οι διπλωματικές αποστολές της ΕΕ στην Ουκρανία παραμένουν ανοιχτές, αναφέρει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ, προσθέτει ότι «συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται για την υποστήριξη των πολιτών της ΕΕ και σε συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές», ενώ επαναλαμβάνει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας «θα έχει τεράστιες συνέπειες και βαρύ τίμημα ως απάντηση».

Αναφέρει ότι «οι διπλωματικές μας αποστολές δεν κλείνουν. Παραμένουν στο Κίεβο και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται για την υποστήριξη των πολιτών της ΕΕ και σε συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές. Η παρουσία του προσωπικού και οι ταξιδιωτικές συμβουλές προς τους πολίτες της ΕΕ προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες για να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες ασφαλείας».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζοζέπ Μπορέλ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Συζήτησαν για τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα υπό το φως των τελευταίων προκλητικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων, αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

ΠΗΓΗ:902.gr


Έχει διαβαστεί 952 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 280 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)