Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!
  • Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες
  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!1 Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια2 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες3 Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα4 Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα5 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Διαδηλώσεις ενάντια στο νόμο για την «καθολική ασφάλεια» έγιναν στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας (π.χ. Μασσαλία), παρά τη σταθερή προσπάθεια της κυβέρνησης Μακρόν να χτυπήσει κάθε αντίδραση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής της πολιτικής. Και εκεί η κυβέρνηση τις αντιμετώπισε με καταστολή.

Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες καταρχάς για τη διάταξη που απαγορεύει ουσιαστικά τη δημοσιοποίηση εικόνων αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, με το επιχείρημα ότι «τα όργανα του νόμου κάνουν τη δουλειά τους» και πρέπει να προφυλαχθούν από «κακόβουλες ενέργειες» που τα θέτουν σε κίνδυνο. Μεταξύ άλλων, για όποιον δημοσιεύσει ή προωθήσει εικόνα αστυνομικού προβλέπεται μέχρι και φυλάκιση 1 έτους ή / και πρόστιμο μέχρι και 45.000 ευρώ.

Επιβεβαιώνεται ότι η ένταση της καταστολής δεν είναι «ελληνική πρωτοτυπία», ούτε φυσικά «εμμονή συγκεκριμένων υπουργών», αλλά αποτελεί κοινή συνισταμένη της δικτατορίας του κεφαλαίου σε όλες τις χώρες της ΕΕ, τόσο από φιλελεύθερες όσο και από σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, για να αντιμετωπιστεί η διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, ο «εχθρός λαός». Αυτή την «τεχνογνωσία» αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και προχωρά με γοργούς ρυθμούς την ένταση της καταστολής και την περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο η κλιμάκωση της λαϊκής πάλης, η αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, μπορεί να υποχρεώσει σήμερα τον Μακρόν και τον κάθε «Μακρόν» σε προσωρινή αναδίπλωση.

Έχει διαβαστεί 498 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 669 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)