«Οταν έρθουν οι "ELSA", τότε είναι που θα ξεφεύγουμε από τα όρια της χωρικής υπεράσπισης»! Για όποιον δεν ξέρει, οι «ELSA» είναι πύραυλοι με εμβέλεια μέχρι 2.000 χιλιόμετρα και αναμένεται να «κουμπώσουν» στη φρεγάτα «Κίμων», για την οποία οργανώθηκε τηλεμαραθώνιος την περασμένη Πέμπτη από την κρατική ΕΡΤ. Δεν πρόλαβαν λοιπόν να υποδεχτ... Περισσότερα
Ο κατοχικός ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει από άκρη σε άκρη την Λωρίδα της Γάζας
από Η Άλλη Άποψη
Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού πλήττουν και σήμερα τηΛωρίδα της Γάζας, από τον βορρά μέχρι τον νότο, καθώς ο ισραηλινός κατοχικός στρατός συνεχίζει τις δολοφονικές του επιθέσεις.
Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την ανατολική και κεντρικήΡάφα. Πυρά πυροβολικού χτύπησαν και τηνΧαν Γιούνις. Βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν επίσης στηνΠόλη της Γάζας, στον βορρά, και στον καταυλισμό τουΜπουρέιτζ, στην κεντρική Γάζα. ΣτοΝτέιρ ελ Μπάλαχ, επίσης στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας.
Ο προσφυγικός καταυλισμόςΤζαμπαλίακαι ηΜπέιτ Χανούνκηρύχθηκαν χτες «ζώνη καταστροφής»
Σε 241 μέρες ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 36.550 Παλαιστίνιοι και 82.959 έχουν τραυματιστεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Τις τελευταίες 24 ώρες, 71 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 182 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.
Δραματική είναι η κατάσταση στα λιγοστά νοσοκομεία της Γάζας που (έστω) υπολειτουργούν, σε ασύλληπτα δύσκολες συνθήκες εξάντλησης των περισσότερων φαρμάκων και ιατρικών αναλώσιμων, με τους υγειονομικούς να δίνουν μάχη για τη διάσωση τραυματιών και ασθενών.