Κυριακή, 21 Ιούλ, 2024

  • Εξηγείται η «μούγκα»
  • Μπαμπούλες και χορηγοί
  • Αποστολή
  • Ανακοίνωση της Ε.Ι. Ν.Κ.Υ.Ν.Η για το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Άλσος Παπάγου και Βικέλα
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Παραγγέλνει και νέο λογισμικό χαφιεδισμού και παρακολουθήσεων
Εξηγείται η «μούγκα»1 Μπαμπούλες και χορηγοί2 Αποστολή3 Ανακοίνωση της Ε.Ι. Ν.Κ.Υ.Ν.Η για το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία4 Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Άλσος Παπάγου και Βικέλα5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Παραγγέλνει και νέο λογισμικό χαφιεδισμού και παρακολουθήσεων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επαγρύπνηση

Επαγρύπνηση

Αληθινή ευρωπαϊκή αμυντική ένωση», «ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανικής βάσης», «Λευκή Βίβλος για το μέλλον της ευρωπαϊκής άμυνας»: Αυτές είναι οι πρωταρχικές δεσμεύσεις για τη νέα θητεία της Κομισιόν όπως διατυπώθηκαν από την επανεκλεγμένη πρόεδρό της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.  Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε ο παιδιατρικός εμβολιασμός, κανένα παιδί της Κούβας δεν πέθανε

από Η Άλλη Άποψη
Ολοκληρώθηκε ο παιδιατρικός εμβολιασμός, κανένα παιδί της Κούβας δεν πέθανε

Στην Κούβα, περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19, με περισσότερες από 3,3 εκατομμύρια δόσεις, και μετά το τέλος της εκστρατείας εμβολιασμού, δεν έχουν αναφερθεί παιδικοί θάνατοι, δήλωσε η γιατρός της Επιστήμης Μαρία Ευγενία Τολέδο, κύρια ερευνήτρια του Κλινική δοκιμή Soberana 02 στο Pedro Kourí Institute of Tropical Medicine (IPK).

Αναφερόμενος στον αντίκτυπο του μαζικού εμβολιασμού του Soberana σε παιδιά ηλικίας μεταξύ δύο και 18 ετών, διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια πρόσφατης εμφάνισής του στη Στρογγυλή Τράπεζα, ότι ένας ενήλικας που δεν είναι εμβολιασμένος έχει 2,2 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να υποφέρει από την ασυμπτωματική ασθένεια από έναν εμβολιασμένος ενήλικας. Στην περίπτωση ενός παιδιού, ο κίνδυνος είναι 18,2 φορές μεγαλύτερος, σε σύγκριση με ένα που είναι εμβολιασμένο.

«Αν είχαμε ξεκινήσει την πανδημία με όλα όσα κάναμε σχετικά με τον εμβολιασμό, θα είχε αποφευχθεί το 94,8% των κρουσμάτων στα παιδιά», τόνισε, προσθέτοντας ότι αν υπήρχε κάτι που έβαζε την Κούβα στην πρώτη γραμμή, ήταν να ξεκινήσουμε μια παιδική ηλικία. εκστρατεία εμβολιασμού. , καθώς και την πολιτική βούληση να μην ξεκινήσει η σχολική χρονιά μέχρι τα μικρά που θα μπορούσαν να εμβολιαστούν να έχουν το πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμών.

Σε αυτό η χώρα μας προηγήθηκε, ορίζοντας ότι τα παιδιά είχαν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση, «και αυτό προέρχεται από πολλά χρόνια που εργάζονταν σε εμβόλια για παιδιά», είπε.

Το Sovereign, παρατήρησε, είναι ένα εμβόλιο που θεωρήθηκε για βρέφη, αφού σε ασθένειες όπως ο πνευμονιόκοκκος ή οι αιμόφιλες λοιμώξεις, διαπιστώνουμε ότι έχουν συχνότητα μετάδοσης, δεδομένου του υψηλού επιπέδου επαφής με ηλικιωμένους και με τα αδέρφια τους.

Ο Τολέδο τόνισε επίσης ότι έχουν διεξαχθεί κλινικές μελέτες σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάρρωση και ότι σήμερα τα επίπεδα των τίτλων αντισωμάτων που επιτυγχάνονται σε ανάρρωση παιδιά που ήταν ασυμπτωματικά είναι πολύ παρόμοια με αυτά που ήταν συμπτωματικά και επίσης με εκείνα που δεν ήταν άρρωστα και έλαβαν το πρόγραμμα τριών δόσεων τους.

Σε ό,τι αφορά την παιδιατρική, αυτό σημαίνει ότι σήμερα έχουμε ένα πληθυσμιακό επίπεδο παιδιών με προστατευτικούς τίτλους και αν προσθέσουμε σε αυτό ότι ο παιδικός εμβολιασμός δεν είχε αξία μόνο σε επίπεδο ανοσίας, αλλά και κοινωνικά, επειδή τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο, τότε ο αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος, σχολίασε.

Για να ξέρουμε πώς είμαστε, τόνισε, πρέπει να συγκριθούμε με άλλες χώρες. Σημειώστε, για παράδειγμα, την αύξηση των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιταλία και σε άλλα έθνη. Ωστόσο, στην Κούβα, παρά την παραλλαγή Omicron, ακόμη και με αύξηση των κρουσμάτων, τα επίπεδα είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά που αναφέρουν άλλα έθνη.

ΠΗΓΗ:https://www.granma.cu/

Έχει διαβαστεί 870 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 392 επισκέπτες και 0 μέλη.