Τα 18,5 με 19 δισ. ευρώ θα φτάσουν τα έσοδα του Τουρισμού το 2023, ανέφερε ο Β. Κικίλιας στηριζόμενος σε εκτιμήσεις «ειδικών». Σίγουρα αυτοί που χαίρονται είναι οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί και τουριστικοί όμιλοι, που ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ κερδοφορίας. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη... Περισσότερα
Ουκρανία: Για 1.892 θανάτους αμάχων από την αρχή του πολέμου κάνει λόγο ο ΟΗΕ
από Η Άλλη Άποψη
Τουλάχιστον1.892 άμαχοιέχουν σκοτωθεί και2.558 έχουν τραυματιστείαπό την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων περιλαμβάνει 478 άνδρες, 308 γυναίκες, 30 κορίτσια και 52 αγόρια, καθώς και 71 παιδιά και 953 ενήλικες των οποίων το φύλο είναι ακόμη άγνωστο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο τηςΎπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).
«Οι περισσότερες απώλειες αμάχων που καταγράφηκαν προκλήθηκαν από τη χρήση εκρηκτικών όπλων με ευρεία περιοχή πρόσκρουσης, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδισμών από βαρύ πυροβολικό και συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, καθώς και βομβαρδισμούς με πυραύλους και αέρα», ανέφερε. Οι πραγματικοί αριθμοί θυμάτων θα μπορούσαν να είναι σημαντικά υψηλότεροι λόγω καθυστέρησης στις αναφορές από ορισμένες τοποθεσίες, πρόσθεσε η OHCHR.