«Το ξεκαθαρίζουμε, δεν θα υπάρχουν μειώσεις». Αυτό έλεγε και ξανάλεγε μονότονα η υπουργός Εργασίας, ζητώντας και τα εύσημα για τον νέο τρόπο καθορισμού του κατώτατου μισθού που θα θεσμοθετήσει η κυβέρνηση από το 2027. Πρόκειται για τον «αλγόριθμο», στον οποίο, όπως έλεγε η Νίκη Κεραμέως, «δεν θα επεμβαίνει κανείς», πέρα βέβαια από τα .... Περισσότερα
«Ούτε θα αναβάλουμε, ούτε θα βιαστούμε» είπε ο Αλί Χαμενεΐ αναφερόμενος στην απάντηση του Ιράν στις απειλές του Ισραήλ
από Η Άλλη Άποψη
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, τη στιγμή που το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και οι υπόλοιποι σύμμαχοι του κράτους-δολοφόνου επεξεργάζονται τα σχέδια για αντίποινα στο Ιράν.
Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, απηύθυνε διάγγελμα από την Τεχεράνη, το πρώτο μετά από 5 χρόνια. Ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι θα υπάρξει απάντηση στο Ισραήλ και στους συμμάχους του, σημειώνοντας: «Δεν θα αναβάλουμε ούτε θα βιαστούμε να εκτελέσουμε το καθήκον μας (σ.σ. να απαντήσουν σε επίθεση του Ισραήλ)».
Ο Χαμενεΐ είπε ότι ο «εχθρός είναι ένας» και κοινός για τους μουσουλμάνους και ότι σκοπός των πολιτικών που υιοθετεί το Ισραήλ είναι να «σπείρει τους σπόρους της διχόνοιας και της ανταρσίας, να οδηγήσει σε ρήξη όλους τους μουσουλμάνους μεταξύ τους».
«Είναι οι ίδιοι εχθροί για Παλαιστίνιους, Λιβανέζους, Αιγύπτιους και Ιρακινούς. Είναι οι εχθροί των λαών της Υεμένης και της Συρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υποστήριξε ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, χαρακτηρίζοντας «νόμιμη» την επίθεση τόσο του Ιράν όσο και της Χαμάς ενάντια στο Ισραήλ. «Κάθε κράτος, κάθε λαός έχουν απόλυτο δικαίωμα να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους απέναντι στην απόλυτη τυραννία», δήλωσε, καλώντας πάλι τα μουσουλμανικά έθνη «να αμυνθούν απέναντι στον κοινό εχθρό».
Σύμφωνα με το ιρανικό ειδησιογραφικό πρακτορείο IRNA ο Χαμενεΐ είπε πως «Η πίστη των Ηνωμένων Πολιτειών και των συνεργών τους στη διατήρηση της ασφάλειας του σφετεριστικού καθεστώτος αποτελεί κάλυμμα για τη θανατηφόρα πολιτική μετατροπής του ισραηλινού καθεστώτος σε εργαλείο ελέγχου όλων των πόρων αυτής της περιοχής και χρήσης του σε μεγάλες παγκόσμιες συγκρούσεις (...) Στόχος είναι να καταστήσει το ισραηλινό καθεστώς βασικό παράγοντα στην εξαγωγή ενέργειας από την περιοχή στον δυτικό κόσμο, ενώ παράλληλα εισάγει αγαθά και τεχνολογία από τη Δύση στην περιοχή».