Τετάρτη, 28 Φεβ, 2024

  • Ερωτηση στο περιφερειακό συμβούλιο του Φ. Φωτιάδη
  • Παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Ιεροπούλου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : Συνάντηση με τον ΥΦΑΑΤ
  • «'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν έχει ξεχαστεί
  • «Ποτέ μη λες ποτέ» για την αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Ουκρανία...
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση έχει ισχυρή αντιπολίτευση που την κάνει ο λαός στους δρόμους του αγώνα, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή
Ερωτηση στο περιφερειακό συμβούλιο του Φ. Φωτιάδη1 Παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Ιεροπούλου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας2 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : Συνάντηση με τον ΥΦΑΑΤ3 «'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν έχει ξεχαστεί4 «Ποτέ μη λες ποτέ» για την αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Ουκρανία...5 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση έχει ισχυρή αντιπολίτευση που την κάνει ο λαός στους δρόμους του αγώνα, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δυναμώνει ο αγώνας απέναντι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο τη μέρα ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την πλήρη εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης κλιμακώνεται ο αγώνας των φοιτητικών συλλόγων τις επόμενες μέρες. Σήμερα, δίνουν μαζικά το «παρών» στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις απέναντι στην πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές.Η συνέχιση του αγώνα... Περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Η κατοχή και η αδικία δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα!

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Η κατοχή και η αδικία δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα!

Σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη σημειώνει:

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τον κύκλο της αιματοχυσίας στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ που έχει ήδη οδηγήσει στην απώλεια ζωών εκατοντάδων αμάχων και από τις δύο πλευρές και σε χιλιάδες τραυματισμούς. Ως ΠΣΕ δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η βασική αιτία αυτής της κλιμάκωσης είναι και παραμένει η επί δεκαετίες ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, οι πολιτικές των Εποικισμών, οι ληστείες γης, το διαχωριστικό τείχος στη Δυτική Όχθη και ο καθημερινός εξευτελισμός, η παρενόχληση και οι δολοφονίες Παλαιστινίων από το κατοχικό καθεστώς, οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι, τα οδοφράγματα, οι διακρίσεις και η στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος  του παλαιστινιακού λαού στο δικό του κράτος.

Δεν θα ήταν σοφό να περιμέναμε ότι η συσσωρευμένη αδικία και η κατοχή δεν θα πυροδοτήσουν και δεν θα προκαλέσουν αντιδράσεις του παλαιστινιακού λαού που έχει το νόμιμο δικαίωμα να αντισταθεί στην κατοχή, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στο Διεθνές Δίκαιο. Η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, έχει κλιμακώσει περαιτέρω τις προκλήσεις στη Δυτική Όχθη, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και η ζωή εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας μοιάζει  περισσότερο με μια "υπαίθρια" φυλακή.

Η απόφαση για τον τερματισμό των σημερινών εχθροπραξιών ανήκει στην ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση με σφοδρό βομβαρδισμό της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας, ενώ σοβαρές και βαριές ευθύνες έχουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι σύμμαχοι τους στην περιοχή και τον κόσμο, που όχι μόνο στηρίζουν και υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη κατοχή και όλες τις ενέργειές της, αλλά και σήμερα μιλούν υποκριτικά για το "δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ", αρνούμενοι προκλητικά κάθε τέτοιο δικαίωμα στον Παλαιστινιακό λαό.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι στην πραγματικότητα εχθρική και προς τον λαό της (Εβραίους και Άραβες) λόγω της συνεχιζόμενης κατοχής της Παλαιστίνης. Η τρέχουσα κλιμάκωση αποδεικνύει ότι η άρνηση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του παλαιστινιακού λαού δεν επιτρέπει την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή και ειδικά αυτές τις ώρες όπου υπάρχει κίνδυνος για περιφερειακό πόλεμο.

Το ΠΣΕ επαναλαμβάνει και υπογραμμίζει το αίτημά του για τον τερματισμό της κατοχής όλων των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης εντός των συνόρων πριν από την 4η Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστινίων προσφύγων σύμφωνα με το ψήφισμα 194 του ΟΗΕ.

 Η κατοχή και η αδικία δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα!».


Έχει διαβαστεί 187 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Δύο σταθμά...
Προηγούμενο άρθρο
Δύο σταθμά...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 561 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)