Τετάρτη, 23 Απρ, 2025

  • Ο λαός εξακολουθεί να ματώνει, 15 χρόνια από την ένταξη στα μνημόνια, με ορατό τον κίνδυνο νέας και πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης
  • Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑΒ για τον Βιολογικό Καθαρισμό
  • Στο «Σταρ» η ταινία του Βεροιώτη Στράτου Τζιτζή «ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ»
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός συνεχίζει την κοροϊδία για το τεράστιο πρόβλημα της στέγασης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: «Συνεκτική στεγαστική πολιτική» για τον εμπαιγμό του λαού και την στήριξη της αγοράς ακινήτων
Ο λαός εξακολουθεί να ματώνει, 15 χρόνια από την ένταξη στα μνημόνια, με ορατό τον κίνδυνο νέας και πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης1 Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑΒ για τον Βιολογικό Καθαρισμό2 Στο «Σταρ» η ταινία του Βεροιώτη Στράτου Τζιτζή «ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ»3 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια4 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός συνεχίζει την κοροϊδία για το τεράστιο πρόβλημα της στέγασης5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: «Συνεκτική στεγαστική πολιτική» για τον εμπαιγμό του λαού και την στήριξη της αγοράς ακινήτων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ας δούμε την πραγματικότητα

Παραλήρημα από όλο τον «προοδευτικό» κόσμο για τον Πάπα Φραγκίσκο που πέθανε. Ο «Πάπας των φτωχών» - όπως ονομάστηκε - αφήνει τα εγκόσμια με ύμνους για τις θέσεις του υπέρ των μεταναστών και προσφύγων, ενάντια στην «κοινωνική ανισότητα» και για την «υπεράσπιση της ειρήνης». Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο συγκεκριμένος ήταν επιλογή της Ρω... Περισσότερα

Ρωσία: Θα λογοδοτήσουν για εγκλήματα οι αιχμάλωτοι Αμερικανοί μισθοφόροι

από Η Άλλη Άποψη
Ρωσία: Θα λογοδοτήσουν για εγκλήματα οι αιχμάλωτοι Αμερικανοί μισθοφόροι

Η Ρωσία επιβεβαίωσε χθες ότι έχει αιχμαλωτίσει Αμερικανούς μισθοφόρους που πολεμούσαν στις τάξεις του ουκρανικού στρατού και υποστήριξε ότι δεν θα αντιμετωπιστούν ως αιχμάλωτοι πολέμου.

Συγκεκριμένα, χθες Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο «NBC News», δήλωσε ότι δύο Αμερικανοί, οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν ενώ πολεμούσαν στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων του Κιέβου, «έθεσαν σε κίνδυνο» τη ζωή Ρώσων στρατιωτικών και θα πρέπει να «λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα» που διέπραξαν, δήλωσε.

Πρόκειται για το πρώτο δημόσιο σχόλιο της ρωσικής προεδρίας για την υπόθεση των δύο Αμερικανών πρώην στρατιωτικών, του Αλεξάντερ Ντρούκι και του Άντι Γουέν, σύμφωνα με το NBC.

«Πρόκειται για μισθοφόρους, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε παράνομες δραστηριότητες στο έδαφος της Ουκρανίας», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, που παραχώρησε τη συνέντευξη στα αγγλικά. «Ενέχονταν σε πυροβολισμούς και πυρά πυροβολικού» εναντίον Ρώσων στρατιωτικών, «έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο», συνέχισε.

«Θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, «αυτά τα εγκλήματα θα πρέπει να αποτελέσουν το αντικείμενο έρευνας».

Ερωτηθείς για τη φύση των εγκλημάτων που προσάπτονται στους δύο Αμερικανούς, ο Ντμίτρι Πεσκόφ αναγνώρισε πως δεν είναι ακόμη γνωστές ακριβείς λεπτομέρειες, ωστόσο τόνισε πως δεν καλύπτονται από τις συμβάσεις της Γενεύης για τους αιχμαλώτους πολέμου.

Ερωτηθείς εάν κινδυνεύουν να τους επιβληθεί η θανατική ποινή, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας απάντησε: «Αυτό θα εξαρτηθεί από την έρευνα».

Την ίδια στιγμή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι και ένας τρίτος Αμερικανός θεωρείται αγνοούμενος κατά τη δράση στην Ουκρανία. Πρόκειται για τον βετεράνο πεζοναύτη, Γκρέιντι Κουρπάσι, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 24 Απρίλη. Ο Κουρπάσι υπηρέτησε στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ για 20 χρόνια, αποσύρθηκε τον Νοέμβρη του 2021. «Επέλεξε να γίνει εθελοντής στο πλευρό των Ουκρανών στην Ουκρανία, αλλά αρχικά δεν οραματιζόταν τον εαυτό του να πολεμά στην πρώτη γραμμή του πολέμου», δήλωσε άτομο του στενού του περιβάλλοντος στο CNN.

Αμερικανός σκοτώθηκε σε μάχη στην Ουκρανία

Εξάλλου, ένας Αμερικανός σκοτώθηκε σε μάχη στην Ουκρανία τον Μάη, σύμφωνα με νεκρολογία του στον Τύπο και ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως χιλιάδες άλλοι ξένοι μισθοφόροι, πολεμούσε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού μετά την εισβολή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στη χώρα αυτή στις 24 Φλεβάρη.

Ο Στίβεν Ζαμπίλσκι, 52 ετών, σκοτώθηκε σε μάχη στην Ουκρανία στις 15 Μάη, σύμφωνα με τη νεκρολογία του που δημοσίευσε η εφημερίδα «The Recorder», η οποία εκδίδεται και κυκλοφορεί στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Πληροφορίες για τον θάνατό του μετέδωσαν άλλα ΜΜΕ χθες Δευτέρα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τον θάνατό του στην Ουκρανία και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια και παρέχει «κάθε δυνατή προξενική συνδρομή».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, MSN)


Έχει διαβαστεί 852 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 227 επισκέπτες και 0 μέλη.