Τετάρτη, 26 Μάρ, 2025

  • ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ CNN TURK: Xαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας!
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ένταση του κυνηγητού κατά των ξεριζωμένων, αλλά και αξιοποίησή τους ως φθηνό εργατικό δυναμικό
  • Η αναπαραγωγή του αντικομμουνισμού στα «ιστορικά αφιερώματα» του αστικού Τύπου
  • Την Κυριακή ο αγωνιστικός εορτασμός του Κιλελέρ
  • ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ/ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2025:  «Φωνές»
  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ CNN TURK: Xαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας!1 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ένταση του κυνηγητού κατά των ξεριζωμένων, αλλά και αξιοποίησή τους ως φθηνό εργατικό δυναμικό2 Η αναπαραγωγή του αντικομμουνισμού στα «ιστορικά αφιερώματα» του αστικού Τύπου3 Την Κυριακή ο αγωνιστικός εορτασμός του Κιλελέρ4 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ/ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2025:  «Φωνές»5 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα ίδια και χειρότερα

Με «fast track» διαδικασίες σχεδιάζει η κυβέρνηση να παρέμβει στον σιδηρόδρομο, για να αποκαταστήσει τάχα την ασφάλεια του δικτύου και να εφησυχάσει τον λαό, που βλέπει μπροστά του νέα Τέμπη.Όχι, δεν πρόκειται να διακόψει τα δρομολόγια «ΝΑΤΟ εξπρές», που μεταφέρουν κινούμενες βόμβες ακόμα και μέσα από κατοικημένες περιοχές. Ούτε να καλ... Περισσότερα

Σε πάνω από 600 Ρώσους οι νέες κυρώσεις της ΕΕ

από Η Άλλη Άποψη
Σε πάνω από 600 Ρώσους οι νέες κυρώσεις της ΕΕ

Το Συμβούλιο της ΕΕ εξειδίκευσε σήμερα το τέταρτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Το Συμβούλιο αποφάσισε ειδικότερα τα εξής μέτρα:

- Να απαγορεύσει όλες τις συναλλαγές με ορισμένες ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις.

- Να απαγορεύσει την παροχή οποιωνδήποτε υπηρεσιών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, καθώς και την πρόσβαση σε οποιεσδήποτε υπηρεσίες συνδρομής σε σχέση με δραστηριότητες αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή οντότητα της Ρωσίας.

- Να επεκτείνει τον κατάλογο των προσώπων που συνδέονται με την αμυντική και βιομηχανική βάση της Ρωσίας, στα οποία επιβάλλονται αυστηρότεροι περιορισμοί στις εξαγωγές όσον αφορά αγαθά και προϊόντα διπλής χρήσης και τεχνολογία που ενδέχεται να συμβάλουν στην τεχνολογική βελτίωση της Ρωσίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

- Να απαγορεύσει νέες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, καθώς και τη θέσπιση ολοκληρωμένου περιορισμού των εξαγωγών σε εξοπλισμό, τεχνολογία και υπηρεσίες για την ενεργειακή βιομηχανία.

- Να απαγορεύσει εισαγωγές στην ΕΕ προϊόντων χάλυβα που υπόκεινται επί του παρόντος στα μέτρα διασφάλισης της ΕΕ, ύψους περίπου 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ ως χαμένα έσοδα από τις εξαγωγές για τη Ρωσία. Οι αυξημένες ποσοστώσεις εισαγωγών θα διανεμηθούν σε άλλες τρίτες χώρες για αντιστάθμιση.

- Να απαγορεύσει τις εξαγωγές από την ΕΕ σε είδη πολυτελείας (π.χ. πολυτελή αυτοκίνητα, κοσμήματα κ.λπ.) για να πλήξουν άμεσα τις ρωσικές ελίτ.

Επιπλέον, το Συμβούλιο αποφάσισε να επεκτείνει τον κατάλογο των προσώπων και οντοτήτων που υπόκεινται σε κυρώσεις και να συμπεριλάβει σχεδόν 600 άτομα καθώς και βασικές εταιρείες στους τομείς της αεροπορίας, της στρατιωτικής και διπλής χρήσης, της ναυπηγικής και της μηχανουργικής.

Παράλληλα, το Συμβούλιο της ΕΕ έδωσε το πράσινο φως στην Επιτροπή να συμμετάσχει, εξ ονόματος της ΕΕ, σε μια πολυμερή δήλωση με την οποία θα ζητείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), να άρει το ευνοϊκό καθεστώς της Ρωσίας στον οργανισμό.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Έχει διαβαστεί 654 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 215 επισκέπτες και 0 μέλη.