Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023

 • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η «επανεκκίνηση» των ελληνοτουρκικών γίνεται πάνω στο επικίνδυνο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών για οδυνηρές διευθετήσεις
 • 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
 • Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
 • Συμφώνησαν να συνεχιστεί το παζάρι για όλα με επιταχυντή τη «ΝΑΤΟική συνοχή»
 • «ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Η.Π. Νάουσας
 • Τελετής Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων Δ.Κ. Δήμου Βέροιας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η «επανεκκίνηση» των ελληνοτουρκικών γίνεται πάνω στο επικίνδυνο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών για οδυνηρές διευθετήσεις1 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ2 Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ3 Συμφώνησαν να συνεχιστεί το παζάρι για όλα με επιταχυντή τη «ΝΑΤΟική συνοχή»4 «ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Η.Π. Νάουσας5 Τελετής Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων Δ.Κ. Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γάζα, 60 μέρες μετά

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επ... Περισσότερα

2 Σεπτεμβρίου 1945: Το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

από Η Άλλη Άποψη

Στις 2 Σεπτέμβρη 1945 υπογράφεται πάνω στο αμερικάνικο θωρηκτό «Μισούρι» που ναυλοχούσε στον κόλπο του Τόκιο η πράξη για την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας. Πρώτοι υπέγραψαν το έγγραφο οι εκπρόσωποι της Ιαπωνίας, κατόπιν εκ μέρους των Συμμάχων ο αρχιστράτηγος Μακ Αρθουρ. Στη συνέχεια υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Κίνας, της Βρετανίας και της Σοβιετικής Ενωσης. Τέλος, το έγγραφο υπέγραψαν οι εκπρόσωποι της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Η πράξη τόνιζε ότι η Ιαπωνία δεχόταν τους όρους της Διακήρυξης του Πότσδαμ, δήλωνε ότι σταματούσε τις εχθροπραξίες και ότι συνθηκολογούσαν άνευ όρων το γενικό επιτελείο, όλες οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις που τελούσαν κάτω από ιαπωνικό έλεγχο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονταν. Η πράξη τόνιζε ακόμη ότι η ιαπωνική κυβέρνηση και αυτές που θα τη διαδεχτούν θα εκτελούσαν τίμια τους όρους της Διακήρυξης του Πότσδαμ.

Με την υπογραφή της πράξης για τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας ολοκληρώθηκαν οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Απω Ανατολή και στη λεκάνη του Ειρηνικού Ωκεανού. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε.

Ακριβώς έξι χρόνια και μια μέρα κράτησε η πολυαίμακτη σύγκρουση, στην οποία είχε εμπλακεί σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της Γης. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος σε ό,τι αφορά την έκταση του, τους τρομακτικούς συγκλονισμούς, τις καταστροφές και τα θύματα δεν είχε όμοιό του στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο πόλεμος αυτός αγκάλιασε την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Ωκεανία – μια απέραντη έκταση από 22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στην τροχιά του σύρθηκαν 1.700 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού της Γης. Ο πόλεμος διεξαγόταν σε εδάφη 40 κρατών. Είχαν κληθεί υπό τα όπλα 110 εκατομμύρια άτομα – 40 εκατομμύρια περισσότερα απ” ό.τι στον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι αδύνατο να υπολογιστούν με ακρίβεια οι υλικές ζημιές που προξένησε ο πόλεμος ή τα χρηματικά ποσά που καταβρόχθισε, όπως εξίσου αδύνατο είναι να καθοριστεί με ακρίβεια πόσοι άνθρωποι κάηκαν στις φλόγες του πολέμου. Σύμφωνα με ορισμένους χοντρικούς υπολογισμούς χάθηκαν συνολικά 50 εκατομμύρια άνθρωποι (πέντε φορές περισσότεροι απ” ό,τι στον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο), ενώ το οικονομικό κόστος ξεπέρασε το αστρονομικό ποσό των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έχει διαβαστεί 471 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 267 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)