Τρίτη, 25 Ιούν, 2024

  • Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας
  • Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας
  • Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας
  • Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι
  • Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ
  • Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2024
Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας1 Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας2 Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας3 Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι4 Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ5 Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 20246

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

2 Σεπτεμβρίου 1945: Το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

από Η Άλλη Άποψη

Στις 2 Σεπτέμβρη 1945 υπογράφεται πάνω στο αμερικάνικο θωρηκτό «Μισούρι» που ναυλοχούσε στον κόλπο του Τόκιο η πράξη για την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας. Πρώτοι υπέγραψαν το έγγραφο οι εκπρόσωποι της Ιαπωνίας, κατόπιν εκ μέρους των Συμμάχων ο αρχιστράτηγος Μακ Αρθουρ. Στη συνέχεια υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Κίνας, της Βρετανίας και της Σοβιετικής Ενωσης. Τέλος, το έγγραφο υπέγραψαν οι εκπρόσωποι της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Η πράξη τόνιζε ότι η Ιαπωνία δεχόταν τους όρους της Διακήρυξης του Πότσδαμ, δήλωνε ότι σταματούσε τις εχθροπραξίες και ότι συνθηκολογούσαν άνευ όρων το γενικό επιτελείο, όλες οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις που τελούσαν κάτω από ιαπωνικό έλεγχο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονταν. Η πράξη τόνιζε ακόμη ότι η ιαπωνική κυβέρνηση και αυτές που θα τη διαδεχτούν θα εκτελούσαν τίμια τους όρους της Διακήρυξης του Πότσδαμ.

Με την υπογραφή της πράξης για τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας ολοκληρώθηκαν οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Απω Ανατολή και στη λεκάνη του Ειρηνικού Ωκεανού. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε.

Ακριβώς έξι χρόνια και μια μέρα κράτησε η πολυαίμακτη σύγκρουση, στην οποία είχε εμπλακεί σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της Γης. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος σε ό,τι αφορά την έκταση του, τους τρομακτικούς συγκλονισμούς, τις καταστροφές και τα θύματα δεν είχε όμοιό του στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο πόλεμος αυτός αγκάλιασε την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Ωκεανία – μια απέραντη έκταση από 22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στην τροχιά του σύρθηκαν 1.700 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού της Γης. Ο πόλεμος διεξαγόταν σε εδάφη 40 κρατών. Είχαν κληθεί υπό τα όπλα 110 εκατομμύρια άτομα – 40 εκατομμύρια περισσότερα απ” ό.τι στον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι αδύνατο να υπολογιστούν με ακρίβεια οι υλικές ζημιές που προξένησε ο πόλεμος ή τα χρηματικά ποσά που καταβρόχθισε, όπως εξίσου αδύνατο είναι να καθοριστεί με ακρίβεια πόσοι άνθρωποι κάηκαν στις φλόγες του πολέμου. Σύμφωνα με ορισμένους χοντρικούς υπολογισμούς χάθηκαν συνολικά 50 εκατομμύρια άνθρωποι (πέντε φορές περισσότεροι απ” ό,τι στον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο), ενώ το οικονομικό κόστος ξεπέρασε το αστρονομικό ποσό των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έχει διαβαστεί 494 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 602 επισκέπτες και 0 μέλη.