Τετάρτη, 23 Απρ, 2025

  • Στο «Σταρ» η ταινία του Βεροιώτη Στράτου Τζιτζή «ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ»
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός συνεχίζει την κοροϊδία για το τεράστιο πρόβλημα της στέγασης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: «Συνεκτική στεγαστική πολιτική» για τον εμπαιγμό του λαού και την στήριξη της αγοράς ακινήτων
  • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Προειδοποιήσεις για «αστάθεια», παζάρια και νέες απειλές
  • Τα λαϊκά νοικοκυριά «ματώνουν» και η κυβέρνηση με τους ομίλους πανηγυρίζουν
Στο «Σταρ» η ταινία του Βεροιώτη Στράτου Τζιτζή «ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ»1 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός συνεχίζει την κοροϊδία για το τεράστιο πρόβλημα της στέγασης3 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: «Συνεκτική στεγαστική πολιτική» για τον εμπαιγμό του λαού και την στήριξη της αγοράς ακινήτων4 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Προειδοποιήσεις για «αστάθεια», παζάρια και νέες απειλές5 Τα λαϊκά νοικοκυριά «ματώνουν» και η κυβέρνηση με τους ομίλους πανηγυρίζουν6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ας δούμε την πραγματικότητα

Παραλήρημα από όλο τον «προοδευτικό» κόσμο για τον Πάπα Φραγκίσκο που πέθανε. Ο «Πάπας των φτωχών» - όπως ονομάστηκε - αφήνει τα εγκόσμια με ύμνους για τις θέσεις του υπέρ των μεταναστών και προσφύγων, ενάντια στην «κοινωνική ανισότητα» και για την «υπεράσπιση της ειρήνης». Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο συγκεκριμένος ήταν επιλογή της Ρω... Περισσότερα

«Σφαγή» μεταξύ εχθρών και «φίλων» για τη μοιρασιά, «συμμαχίες προθύμων» και ένταση του παζαριού

από Η Άλλη Άποψη
«Σφαγή» μεταξύ εχθρών και «φίλων» για τη μοιρασιά, «συμμαχίες προθύμων» και ένταση του παζαριού

Με τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα για την σύγκρουση στην Ουκρανία να έχουν καταρρεύσει προ πολλού, όπως δείχνουν η «σφαγή» για την αρπαγή των σπάνιων γαιών και τα παζάρια για τον διαμοιρασμό της χώρας, αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ουκρανίας θα συναντηθούν την βδομάδα που έρχεται στη Σαουδική Αραβία. 

Εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, θα συναντηθεί στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με Ουκρανούς αξιωματούχους, «για να προωθήσει τον στόχο του προέδρου να τερματίσει τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας».

Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ στη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, χαρακτήρισε την επιστολή ...«μεταμέλειας» που έστειλε ο Βλ. Ζελένκσι στον πρόεδρο των ΗΠΑ «ενα πραγματικά καλό, θετικό πρώτο βήμα».

Συμμετέχοντας στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Ζελένσκι σκιαγράφησε τους «όρους» μιας διαπραγμάτευσης, ζητώντας  από τους Ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν την πρόταση του Μακρόν για εκεχειρία σε αέρα και θάλασσα, ως ένα πρώτο βήμα προς μια «ειρηνευτική» συμφωνία με τη Ρωσία. Φυσικά, χαιρέτισε το σχέδιο «επανεξοπλισμού της Ευρώπης», καλώντας την ΕΕ και τα κράτη - μέλη να διαθέσουν κεφάλαια για παραγωγή όπλων στην Ουκρανία. 

Την ίδια ώρα, οι αντιθέσεις στο εσωτερικό του ευρωατλαντικού άξονα δεν κρύβονται, στο φόντο των αμερικανικών κινήσεων για μια συμφωνία με την Ρωσία στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία και για «εγκατάλειψη» της δέσμευσης τους προς την Ευρώπη που θα πρέπει να σηκώσει «μόνη της» το βάρος της «ασφάλειας» της ηπείρου, καθώς οι ΗΠΑ στρέφονται όλο και περισσότερο προς το μέτωπο προς την Κίνα που απειλεί την πρωτοκαθεδρία τους. 

Την εβδομάδα που έρχεται, με πρωτοβουλία του προέδρου της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν, θα συναντηθούν οι αρχηγοί των στρατιωτικών επιτελείων των ευρωπαϊκών χωρών που είναι έτοιμες να παράσχουν «εγγυήσεις ασφαλείας» στην Ουκρανία, δηλαδή να στείλουν στρατεύματα. 

Ενα από τα θέματα που απασχόλησε έντονα την τελευταία Σύνοδο Κορυφής -πέρα από την απογείωση των στρατιωτικών δαπανών- ήταν και το κατά πόσο η Ευρώπη μπορεί να καλύψει το κενό των ΗΠΑ στη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας.  Χωρίς τη στήριξη της Ουγγαρίας, οι υπόλοιποι 26 ηγέτες υπέγραψαν μια κοινή δήλωση για οικονομική και στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας, χωρίς συγκεκριμένους στόχους, καθώς και για ένταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Εντός της Ευρώπης εντείνονται οι διεργασίας για «συμμαχίες προθύμων» ακόμη και χωρίς τις ΗΠΑ. Η Βρετανία και η Γαλλία πρωτοστατούν σε αυτές τις κινήσεις, ενώ το τελευταίο διάστημα μπήκε «σφήνα» και η Τουρκία, η χώρα που διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ στρατό στο ΝΑΤΟ, ανακοινώνοντας πως είναι «έτοιμη να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία αν υπάρξει ανάγκη».

Στο πεδίο της μάχης, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις, η Ρωσία συνεχίζει την προέλαση της. Μάλιστα, εκτός από τα ουκρανικά εδάφη, η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιχειρήσεις της στο Κουρσκ, στα ρωσικά εδάφη που είχαν καταληφθεί από τον ουκρανικό στρατό. Ρώσοι στρατιώτες περπάτησαν μέσα από αγωγό φυσικού αερίου που δεν χρησιμοποιείται και χτύπησαν ουκρανικά στρατεύματα στην πόλη Σούτζα, όπως τουλάχιστον δείχνουν εικόνες που διακινούνται στο διαδίκτυο. 


Έχει διαβαστεί 808 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 193 επισκέπτες και 1 μέλος.