Τρίτη, 09 Αύγ, 2022

  • Προφυλακίζεται ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 17χρονης κοπέλας
  • Παρέμβαση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για την παραλαβή και την τιμή του Βιομηχανικού ροδάκινου
  • Εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης COVID 19 (01 Αυγούστου έως 07 Αυγούστου 2022)
  • «Έρασμος»: Η βία άναψε… «κόκκινο». Κατάγγειλέ την. Θέμα προτεραιότητας!
  • Επανίδρυση του παρακράτους
  • ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Ορκίστηκε ο σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος Γκ. Πέτρο
Προφυλακίζεται ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 17χρονης κοπέλας1 Παρέμβαση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για την παραλαβή και την τιμή του Βιομηχανικού ροδάκινου2 Εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης COVID 19 (01 Αυγούστου έως 07 Αυγούστου 2022)3 «Έρασμος»: Η βία άναψε… «κόκκινο». Κατάγγειλέ την. Θέμα προτεραιότητας!4 Επανίδρυση του παρακράτους5 ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Ορκίστηκε ο σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος Γκ. Πέτρο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολυδαίδαλο δίκτυο

Η χτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν ήξερε» για τις παρακολουθήσεις και ο καβγάς που συνεχίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της ΕΕ, και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, για τη διαμόρφωση ενός επικίνδυνου και σκοτεινού θεσμικού πλαισίου που στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» διαμορφώνει και νομιμο... Περισσότερα

Με σταθερή δουλειά μόλις το 25% των εργαζομένων παγκοσμίως

από Η Άλλη Άποψη

Τις δραματικές επιπτώσεις της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και της ελαστικοποίησης της εργασίας προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλίων, διαπιστώνει στην ετήσια έκθεσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας του ΟΗΕ, (ILO), ο οποίος όμως μέσω των «κοινωνικών διαλόγων», των «διαπραγματεύσεων» και των «μεσολαβήσεων», βάζει πλάτη για να εφαρμοστούν όλα αυτά.Δεν είναι τυχαίο, ότι ένα μεγάλο μέρος των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων που λαμβάνονται και στην Ελλάδα, φέρουν τη σφραγίδα του ILO, μέσω των «διαβουλεύσεων» που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του, ενώ τα πρότυπά του για «ένα «δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα», χρησιμοποιούνται για να αλώσουν ότι έχει απομείνει.  Διαπιστωτικά λοιπόν, στην έκθεσή του με τον τίτλο: «Παγκόσμια Απασχόληση και Κοινωνική Προοπτική», ο ILO αναφέρει ότι μόλις το ένα τέταρτο όλων των εργαζομένων παγκοσμίως έχουν σταθερή εργασία, ενώ τρία τέταρτα είτε δεν έχουν κανένα συμβόλαιο, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με προσωρινά ή βραχυπρόθεσμα συμβόλαια! Σημειώνει ότι η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση «ώθησε την αύξηση σε δουλειές ημιαπασχόλησης, ιδιαίτερα για τις γυναίκες» και ενέτεινε μια καθοδική τάση σε δουλειές που σχετίζονται με παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Οι αλλαγές αυτές καθώς και καινούργιες μορφές απασχόλησης που ευτελίζουν το επίπεδο ζωής της εργατικής τάξης, όπως οι «μίνι-δουλειές» (mini-jobs) στη Γερμανία, τα «συμβόλαια μηδενικών ωρών» στη Βρετανία και οι «εφημερίες» (on-call, όπου κάποιος καλείται σε δουλειά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη) στην Ολλανδία, σημαίνουν ότι «οι κυβερνήσεις χρειάζεται να σκεφτούν πώς θα εγγυηθούν ασφάλεια εισοδήματος σε όσους δεν έχουν πλήρη μισθωτή εργασία» είπε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Γκάι Ράιντερ.

Ζήτησε έτσι από τις κυβερνήσεις να ανταποκριθούν στην απαίτηση για πλήρη απασχόληση, σημειώνοντας ότι η «διάβρωση» των εργασιακών σχέσεων και η άνοδος της ανεργίας από την καπιταλιστική κρίση «έχουν κοστίσει 3,7 τρισ. δολάρια σε χαμένους μισθούς, μείωση της κατανάλωσης και της ζήτησης με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη ανισότητα».

 

Έχει διαβαστεί 373 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 32 °C
Άνεμος ΒΒΑ 3-4 μποφόρ

Τρίτη, 09 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 34 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 20 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 305 επισκέπτες και 0 μέλη.