Δευτέρα, 12 Μαΐ, 2025

  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Η κυβέρνηση με πρόσχημα το χιλιοπαιγμένο περί «ανομίας στα πανεπιστήμια» εντείνει την καταστολή σε βάρος του φοιτητικού κινήματος
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ο Σοσιαλισμός είναι η διέξοδος, για να νικήσει το δίκιο των λαών
  • Και πάλι για την «παραβατικότητα» της νέας γενιάς
  • Στο επίκεντρο του ιμπεριαλιστικού παζαριού οι όροι συνέχισης των διαπραγματεύσεων
  • Φαύλος κύκλος για τον λαό και τα πραγματικά του συμφέροντα
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η Κούβα δεν είναι μόνη της, στο πλευρό της βρίσκεται η αλληλεγγύη των λαών
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Η κυβέρνηση με πρόσχημα το χιλιοπαιγμένο περί «ανομίας στα πανεπιστήμια» εντείνει την καταστολή σε βάρος του φοιτητικού κινήματος1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ο Σοσιαλισμός είναι η διέξοδος, για να νικήσει το δίκιο των λαών2 Και πάλι για την «παραβατικότητα» της νέας γενιάς3 Στο επίκεντρο του ιμπεριαλιστικού παζαριού οι όροι συνέχισης των διαπραγματεύσεων4 Φαύλος κύκλος για τον λαό και τα πραγματικά του συμφέροντα5 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η Κούβα δεν είναι μόνη της, στο πλευρό της βρίσκεται η αλληλεγγύη των λαών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και πάλι περί «ανομίας στα ΑΕΙ»

Του Αλέκου χατζηκώστα * Τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ κυριαρχεί και πάλι το ζήτημα της «ανομίας στα ΑΕΙ». Καθόλου τυχαίας μιας και αυτό αποτελεί τις μέρες αυτές το κυβερνητικό «αφήγημα» στο χώρο των ΑΕΙ μπροστά και στις φοιτητικές εκλογές στις 14/5 αλλά έχει ευρύτερες στοχεύσεις. Αξιοποιούν για το σκοπό αυτό επιθέσεις κουκουλοφόρων... Περισσότερα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη κλιμακώθηκαν δραματικά από τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Απριλίου 2025, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 64 νεκρούς στη Γάζα και περισσότερους από 60 συλληφθέντες σε προσφυγικό καταυλισμό της Δυτικής Όχθης. Εν μέσω μιας πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση ότι η Γάζα «χρειάζεται φαγητό τώρα», καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της πείνας.

Φονικές επιθέσεις στη Γάζα και ανθρωπιστικός εφιάλτης

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, που συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 64 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της βιαιότητας ήταν η επίθεση με ελικόπτερο σε σκηνή εκτοπισμένων Παλαιστινίων, που άφησε πέντε νεκρούς, και ο βομβαρδισμός στην περιοχή al-Musaddar βόρεια της Deir el-Balah, που σκότωσε τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους. Οι νυχτερινοί βομβαρδισμοί, συνοδευόμενοι από πυρά πυροβολικού, έχουν μετατρέψει τη Γάζα σε πεδίο «φρίκης και αδυσώπητου πόνου», όπως περιγράφουν οι κάτοικοι, με τους αμάχους να ζουν υπό τον συνεχή φόβο του επόμενου χτυπήματος.

Η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία, με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μαζική πείνα. Οι μηχανισμοί επιβίωσης των κατοίκων καταρρέουν, καθώς τα σπίτια, οι σκηνές και οι καταυλισμοί εκτοπισμένων δεν προσφέρουν πλέον καμία ασφάλεια. Η απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός, σε συνδυασμό με την ένταση των επιθέσεων, ενισχύει την αίσθηση απόγνωσης, με τους Παλαιστίνιους να βιώνουν μια «άνευ προηγουμένου κλιμάκωση» της κρίσης.

Μαζικές συλλήψεις στη Δυτική Όχθη

Παράλληλα, στη Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό Fawwar, νότια της Χεβρώνας, συλλαμβάνοντας περισσότερους από 60 Παλαιστίνιους, κυρίως νεαρούς άνδρες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε επιτόπιες ανακρίσεις. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν ένοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες να οδηγούν δεμένους Παλαιστίνιους υπό την απειλή όπλων, ενώ ορισμένοι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Η επιχείρηση, που συνεχίζεται, χαρακτηρίζεται από τοπικά μέσα ως «μαζική εκστρατεία καταστολής».

Η βία στη Δυτική Όχθη κλιμακώθηκε περαιτέρω με τη δολοφονία ενός 16χρονου Παλαιστίνιου την Πέμπτη, του 22ου παιδιού που σκοτώνεται από ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή φέτος. Το σώμα του αγοριού κατασχέθηκε από τον ισραηλινό στρατό, πυροδοτώντας νέες διαμαρτυρίες και οργή στους Παλαιστίνιους.


Έχει διαβαστεί 995 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 183 επισκέπτες και 0 μέλη.