Παρασκευή, 19 Αύγ, 2022

  • Μια σπίθα αρκεί
  • Ο Μηταράκης ανακοίνωσε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο...
  • Το Μουσικό Κινητό Περίπτερο ΚΕΠΑ συνεχίζει το ταξίδι του:Την Δεύτερα 22/8 και ώρα 9μ.μ. κάνει στάση στην πλατεία Πλατάνων, με τους ΜΕΤatropia ensemble
  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΚΕ: Κλιμάκωση της βαρβαρότητας και της άγριας καταστολής σε βάρος προσφύγων
  • Παραδοσιακή Μουσική Βραδιά του Πολιτιστικού Φιλαθλητικού Ομίλου Ράχης
  • SUPER LEAGUE: Ξεκινά σήμερα το πρωτάθλημα της σεζόν 2022/23
Μια σπίθα αρκεί1 Ο Μηταράκης ανακοίνωσε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο...2 Το Μουσικό Κινητό Περίπτερο ΚΕΠΑ συνεχίζει το ταξίδι του:Την Δεύτερα 22/8 και ώρα 9μ.μ. κάνει στάση στην πλατεία Πλατάνων, με τους ΜΕΤatropia ensemble3 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΚΕ: Κλιμάκωση της βαρβαρότητας και της άγριας καταστολής σε βάρος προσφύγων4 Παραδοσιακή Μουσική Βραδιά του Πολιτιστικού Φιλαθλητικού Ομίλου Ράχης5 SUPER LEAGUE: Ξεκινά σήμερα το πρωτάθλημα της σεζόν 2022/236

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τζάμπα ... μάγκες

Τζάμπα ... μάγκες

Για λίγα παραπάνω λεπτά δημοσιότητας, στον βωμό της αυτοπροβολής, ο πρόεδρος του ΣΕΗ κυκλοφόρησε χτες μέσω του λογαριασμού του στο Facebook την ψευδή «είδηση» ότι «έφυγε» από τη ζωή ο μεγάλος βιρτουόζος του κλαρίνου Γιώργος Μάγκας. Ακριτα, χωρίς καν να μπει στον κόπο να διασταυρώσει την «παραπληροφόρηση με ψευδείς ειδήσεις», όπως ο ίδι... Περισσότερα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ: Ναι σε πιστοποιητικό, όχι άρση πατεντών με κριτήριο τα κέρδη των ομίλων

από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ: Ναι σε πιστοποιητικό, όχι άρση πατεντών με κριτήριο τα κέρδη των ομίλων

Ναι στην εφαρμογή από την 1η Ιουλίου του Πιστοποιητικού COVID είπαν οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον Τουρισμό και στις Μεταφορές. Ταυτόχρονα λένε όχι στην άρση της πατέντας για τα εμβόλια μιας και «η ΕΕ είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εμβολίων κατά της Covid-19» όπως αναφέρουν τα συμπεράσματα και απλά καταγράφεται η ευχή να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων. Αν και εκτίμησαν πως χρειάζεται επαγρύπνηση σχετικά με τις νέες μεταλλάξεις εντούτοις δεν γίνεται καν αναφορά στα συμπεράσματα για την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας που ήταν υπό γενική κατάρρευση από τα πρώτα κύματα της πανδημίας. Για το θέμα της Λευκορωσίας αποφάσισαν κυρώσεις

Συμφωνία για το Πράσινο Πιστοποιητικό Covid

Φαίνεται σε ότι αφορά το Ευρωπαϊκό Πράσινο Πιστοποιητικό Covid οι διαφορές υποχώρησαν και επιτεύχθηκε συμβιβασμός. Τα συμπεράσματα αναφέρουν πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει τη συμφωνία που επετεύχθη για το Πιστοποιητικό και καλεί για την άμεση υιοθέτησή του. Επιπλέον με προοπτική τη διευκόλυνση της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί για την αναθεώρηση των συστάσεων του Συμβουλίου για τα ταξίδια εντός της ΕΕ στα μέσα Ιουνίου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως «είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη διευκόλυνση των ελεύθερων μετακινήσεων» και πρόσθεσε πως το Πιστοποιητικό θα είναι τεχνικά έτοιμο την 1η Ιουνίου, ενώ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Η Αγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι «χαιρετίσαμε τη συμφωνία για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» και πως «εργαζόμαστε γι' αυτό και σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία».

«Εξέφρασα την ικανοποίησή μου που η πρότασή μου για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid έγινε αποδεκτή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Παραμένουν οι πατέντες στα εμβόλια

Ουδέν νεότερο για τις πατέντες των φαρμακοβιομηχανιών για τα εμβόλια. Η Σύνοδος Κορυφής δεν έθεσε θέμα άρσης πόσο μέλλον κατάργησης τους και τάσσεται υπέρ της αύξησης της παραγωγής εμβολίων.

Τα Συμπεράσματα της Συνόδου αναφέρουν πως «η ΕΕ είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εμβολίων κατά της Covid-19 και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να αυξηθούν οι δυνατότητες παραγωγής εμβολίων παγκοσμίως για να καλυφθούν οι παγκόσμιες ανάγκες. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητεί να προχωρήσει το έργο που διασφαλίζει την παγκόσμια και ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια κατά της Covid-19 και στηρίζει τον ηγετικό ρόλο του μηχανισμού COVAX για αυτό το σκοπό».

Για να χρυσώσει κάπως το χάπι η ΕΕ θα δωρίσει θα δωρίσει σε φτωχότερες χώρες 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, δηλαδή διπλές δόσεις για 50 εκατομμύρια ανθρώπους που είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ανέφερε ότι δεν έχει βρεθεί κάποιος συμβιβασμός για τις πατέντες σε σχέση με τις προτάσεις των ΗΠΑ και πρόσθεσε πως οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται μια συμβιβαστική λύση «που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των αδειών σε περιόδους έκτακτης ανάγκης».

Εμβολιασμός σε ηλικίες 12-15 ετών

Σαν θέμα χρόνου εμφάνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τον εμβολιασμό εφήβων στην ΕΕ. Όπως είπε αναμένεται η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για το εμβόλιο της Pfizer/Biontech σε εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών.

Ανέφερε ακόμα ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 που έχουν εγκριθεί από τον ΕΜΑ, δείχνουν ανθεκτικότητα έναντι των νέων μεταλλάξεων, ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση σχετικά με τις νέες μεταλλάξεις.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Κ. Μητσοτάκης λέγοντας πως «θα το συζητήσουμε για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω. Από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό».

Ικανοποίηση για τις ΗΠΑ

Η προώθηση των «πράσινων» επενδύσεων για τα λιμνάζοντα κεφάλαια των μονοπωλίων ήταν στο επίκεντρο της Συνόδου και για αυτό εκφράστηκε ικανοποίηση για την επιστροφή των ΗΠΑ στη συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα, κάτι που αποτυπώθηκε και στα Συμπεράσματα.

Παράλληλα αποτυπώθηκε και η η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διεργασίες για το Πράσινο New Deal σε επίπεδο G20. Χαρακτηριστικά τα συμπεράσματα αναφέρουν πως η ΕΕ χαιρετίζει την ανανεωμένη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στη συμφωνία των Παρισίων και υπογραμμίζει την ετοιμότητά της να εκμεταλλευτεί την παγκόσμια δυναμική και καλεί τους διεθνείς εταίρους, ιδίως τα μέλη της G20, να αυξήσουν τη φιλοδοξία τους πριν από την συνάντηση COP26 στη Γλασκόβη.


Έχει διαβαστεί 689 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 35 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 19 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 23 ως 38 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-4 μποφόρ

Σάββατο, 20 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 34 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 387 επισκέπτες και 0 μέλη.