Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

  • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ «27»: Αναζητούν συμβιβασμό για τη στήριξη του κεφαλαίου, ράβουν «κοστούμι» για τους λαούς

από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ «27»: Αναζητούν συμβιβασμό για τη στήριξη του κεφαλαίου, ράβουν «κοστούμι» για τους λαούς

Μέχρι την τελευταία στιγμή συνεχίζονται οι διεργασίες για το «Ταμείο Ανάκαμψης» και τον πολυετή προϋπολογισμό (2021-2027) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο στις Βρυξέλλες, την πρώτη με φυσική παρουσία από όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

Στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σ. Μισέλ στους «27» τονίζει πως «όλες οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάκαμψης».

Περιγράφοντας δε τα σκληρά παζάρια που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπογραμμίζει ότι «η εξεύρεση συμφωνίας θα απαιτήσει σκληρή δουλειά και πολιτική βούληση από την πλευρά όλων» για την επίτευξη «εφαρμόσιμων λύσεων».

Προκειμένου να ενισχύσει την προοπτική μιας συμφωνίας για την κατανομή αυτών των χρημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους, ο Σ. Μισέλ παρουσίασε μια ακόμη συμβιβαστική πρόταση, η οποία προβλέπει ότι η  αποπληρωμή του χρέους με τα 750 δισ. ευρώ που θα εκδώσει η Κομισιόν θα ξεκινήσει από τον επόμενο προϋπολογισμό 2021-2027, νωρίτερα δηλαδή από ό,τι είχε υπολογιστεί στο αρχικό χρονοδιάγραμμα, σε μια εξέλιξη που φέρνει νωρίτερα και την επιβολή νέων αντιλαϊκών φόρων.

Ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο και ο λογαριασμός στον λαό

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στ. Πέτσα, στις διαβουλεύσεις αυτές οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης κινούνται σε τρεις άξονες:

- Πρώτον, να διατηρηθεί το ύψος των ενισχύσεων που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

- Δεύτερον, να διατηρηθεί η προτεινόμενη από την Επιτροπή αναλογία επιχορηγήσεων και δανείων, ώστε κεντρικός κορμός των ενισχύσεων να είναι επιχορηγήσεις και όχι ο δανεισμός.

- Τρίτον, να μην υπάρξουν πρόσθετες ειδικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση μέσω του «Ταμείου Ανάκαμψης», παρά μόνο όσες ήδη προβλέπονται στις Συνθήκες και στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την ακριβή μορφή και την κατανομή, τα χρήματα αυτά θα συνδεθούν με τα διάφορα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς δημοσιονομικής εποπτείας της ΕΕ, καθώς και με την υποχρέωση των κυβερνήσεων για την υλοποίηση των αναδιαρθρώσεων.

Επ’ αυτού ο Στ. Πέτσας ήταν αποκαλυπτικός, καθώς σημείωσε πως η «κυβέρνηση προετοιμάζεται ήδη για την ταχεία και στοχευμένη αξιοποίηση των αυξημένων κοινοτικών πόρων, με σχέδιο που μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα». Προς αυτή την κατεύθυνση, θα αξιοποιήσει το πόρισμα της «Επιτροπής Πισσαρίδη» που προβλέπει πλήθος αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων για το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αξίωσε «τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση, μέσα από ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ του κόσμου της εργασίας, της παραγωγής και της πολιτικής».


Έχει διαβαστεί 445 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 419 επισκέπτες και 0 μέλη.