Με τις προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας να γίνονται όλο και πιο εφιαλτικές και τα καθημερινά στοιχεία να επιβεβαιώνουν ότι ο ιός κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος, από τη μία καταρρέει κάθε ισχυρισμός που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να ανακοινώσει τη «λήξη» της πανδημίας πριν από δυο μήνες και από την άλλη επιβεβαιώνονται οι προειδοποιή... Περισσότερα
ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Δεν θα πούμε ναι στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»
από Η Άλλη Άποψη
«Δεν θα πούμε ναι στην ένταξη αυτών των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ» δήλωση ο Τούρκος πρόεδροςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνγια την Φινλανδία και την Σουηδία.
Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας «ας μην μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να πείσουν την Άγκυρα να εγκρίνει το αίτημά τους, πρόσθεσε.
Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε ότι αυτές οι δύο χώρες αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση όσων είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Στις 15 Μαΐου, η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε επίσημα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στις 16 Μαΐου, η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να στείλει αίτηση για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Το Κρεμλίνο θεωρεί την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τη Φινλανδία για στρατιωτική-τεχνική απάντηση όταν η χώρα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.