Το ΕΜΠ αλλάζει τον εσωτερικό κανονισμό για να κάνει μπίζνες με το ΝΑΤΟ και το ΑΠΘ διοργανώνει συνέδριο για την πολεμική οικονομία, στην οποία μετέχει, απορροφώντας κονδύλια σε έρευνες για πολεμικούς σκοπούς. Αυτά είναι μερικά μόνο δείγματα της ολοένα και μεγαλύτερης πρόσδεσης της πανεπιστημιακής έρευνας στις ανάγκες της πολεμικής προετ... Περισσότερα
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΣ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ
από Η Άλλη Άποψη
Συνεχίζει να σκορπά τον όλεθρο και τον θάνατο στη Μέση Ανατολή το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών συμμάχων του ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για να περάσουν τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους στην ευρύτερη περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ισραηλινός στρατός χτύπησε ανελέητα το Ιράν, τη Γάζα και την Υεμένη κλιμακώνοντας την επίθεσή του ενάντια στους γειτονικούς λαούς.
Στο Ιράν, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε νέα σειρά αεροπορικών πληγμάτων στοχοποιώντας εγκαταστάσεις συνδεόμενες με το «πρόγραμμα πυρηνικών όπλων» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανάμεσά τους στο υπουργείο Άμυνας.
Ανέφερε μέσω Telegram ότι η αεροπορία του «ολοκλήρωσε σημαντική σειρά πληγμάτων βασισμένων σε πληροφορίες πλήττοντας ορισμένο αριθμό στόχων στην Τεχεράνη» οι οποίοι, κατ’ αυτόν, συνδέονται με «το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του ιρανικού καθεστώτος».
Αναφέρθηκε ιδίως στο υπουργείο Άμυνας και στην έδρα του Οργανισμού Καινοτομίας και Έρευνας ως προς την Άμυνα του Ιράν, γνωστού επίσης με το ακρώνυμο SPND.
Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής «έγινε στόχος η έδρα του υπουργείου Άμυνας», κι ότι ένα από τα κτίρια του υπουργείου υπέστη «ελαφρές ζημιές».
Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στοχοποίησαν δυο εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στην Τεχεράνη. «Η εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου της Σαχράν», στη βορειοδυτική Τεχεράνη, «καθώς και ακόμη ένας χώρος αποθήκευσης» καυσίμων στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας «έγιναν στόχοι του σιωνιστικού καθεστώτος», ανέφερε το υπουργείο Πετρελαίου.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε την εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων της Σαχράν στις φλόγες.
Νέα ομοβροντία πυραύλων η απάντηση του Ιράν
Από την πλευρά του το Ιράν ανακοίνωσε πως εξαπολύθηκε νέα ομοβροντία πυραύλων εναντίον του Ισραήλ, η δεύτερη κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς έκανε λόγο για ενεργοποίηση σειρήνων της αεράμυνας και για εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ.
Ο στρατός αναφέρθηκε σε εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν και από την Υεμένη εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.