Τρίτη, 16 Απρ, 2024

 • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
 • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
 • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
 • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
 • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: Καταγγέλλει την προσπάθεια του Υπ. Παιδείας να περάσει τη δεύτερη φάση της αξιολόγησης

από Η Άλλη Άποψη
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: Καταγγέλλει την προσπάθεια του Υπ. Παιδείας να περάσει τη δεύτερη φάση της αξιολόγησης

Μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου για την έναρξη της δεύτερης φάσης της ατομικής αξιολόγησης (Α2), το Υπουργείο Παιδείας περνάει σε μια νέα, ποιοτικά αναβαθμισμένη προσπάθεια εκβιασμού και πίεσης των εκπαιδευτικών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιταχύνει μια διαδικασία που έχει αποτύχει πλήρως, σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» σε ανακοίνωσή της για την εγκύκλιο-οδηγίες του ΥΠΑΙΘ.

Σημειώνει πως «κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ για μια ακόμα φορά θα πάρουν απάντηση, οι απειλές και η τρομοκράτηση δε θα περάσουν!

Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι/ες στις ομόφωνες αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για απεργία – απόχη από την «ατομική αξιολόγηση». Ούτε βήμα πίσω!

Όλοι μαζί ενωμένοι σε κάθε σχολείο αντιμετωπίζουμε τον φόβο, ρίχνουμε φως στα σκοτάδια που θέλουν να μας επιβάλουν.

Η ανακοίνωση της ΑΣΕ αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών οι οποίες εδώ και τρεις εβδομάδες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ: Το ν/σχ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μην κατατεθεί. Έχει ήδη απορριφθεί! Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα μπλοκ των ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, δείχνει την αποφασιστικότητα του κλάδου να συνεχίζει ενωμένος και συσπειρωμένος ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση – δουλειά και ζωή με δικαιώματα σε όλη την Ελλάδα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αυτές τις ημέρες και μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου για την έναρξη της δεύτερης φάσης της ατομικής αξιολόγησης (Α2) το Υπουργείο περνάει σε μια νέα, ποιοτικά αναβαθμισμένη προσπάθεια εκβιασμού και πίεσης των εκπαιδευτικών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιταχύνει μια διαδικασία που έχει αποτύχει πλήρως και έχει μπλοκαριστεί από τον αγώνα που δίνουμε ενωμένοι χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Τα σχέδιά κυβέρνησης και υπουργείου δεν προχωράνε κάτω από την πάλη μας και τη συμμετοχή μας στις συλλογικές μας αποφάσεις.

Το ομολόγησαν και οι ίδιοι στην ημερίδα-φροντιστήριο του Γ.Γ. του Υπουργείου προς τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολείων την προηγούμενη εβδομάδα. Μια μικρή μειοψηφία συναδέλφων, κάτω από πίεση και τον φόβο έχει συμμετάσχει στην πρώτη φάση της λεγόμενης αξιολόγησης σε όλη την Ελλάδα. Στην Αττική δε, η συμμετοχή δεν ξεπερνά το 10% των νεοδιόριστων. Έτσι «παρακάμπτοντας» το ότι η Α1 φάση έχει μείνει κυριολεκτικά στα χαρτιά, επιχειρούν να επιστρατεύσουν – εκβιάσουν τους διευθυντές-προϊσταμένους των σχολικών μονάδων με στόχο την προώθηση της κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών και σχολείων. Και αυτή τους η απόπειρα θα πέσει στο κενό. Θα υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Η προσπάθεια να μετατραπούν οι διευθυντές-προϊστάμενοι στο μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής δεν θα περάσει. Τα σχολεία μας δεν θα τα αφήσουμε να μετατραπούν σε αρένες. Θα υπερασπιστούμε όλοι μαζί τις συλλογικές μας αποφάσεις, τη συλλογική στάση και τη δημοκρατική λειτουργία στους Συλλόγους Διδασκόντων. Όσοι επιχειρήσουν να διαλύσουν το παιδαγωγικό κλίμα συνεργασίας και συναδελφικότητας στα σχολεία θα πάρουν αποστομωτική απάντηση. Όσοι θέλουν να διαμορφώσουν συνθήκες ανθρωποφαγίας, ανταγωνισμού αλλά και εξαγοράς μέσα στους συλλόγους διδασκόντων θα αποτύχουν. Καλούμε και τους συναδέλφους διευθυντές να υψώσουν τείχος σε αυτή την προσπάθεια, να μην επιτρέψουν να τους ξεχωρίσουν από τον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για να κρατηθούν όρθια τα σχολεία μας σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Απαντάμε ότι η συμμετοχή στην προσπάθεια διάλυσης, υποβάθμισης κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών δεν αποτελεί «ατομική υπόθεση». Η προσωπική στάση και επιλογή μας διαμορφώνει τη συλλογική και συνολική εικόνα που θα έχει το σχολείο, το μορφωτικό και εργασιακό περιβάλλον για τις επόμενες γενιές μαθητών και εκπαιδευτικών. Για αυτό δεν θα αφήσουμε τους διάφορους καλοθελητές να διαλύσουν τον παιδαγωγικό μας ρόλο και την εργασιακή μας υπόσταση και προοπτική.

Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο αλλά και οι σύμβουλοι εκπαίδευσης έχουν ήδη ξεκινήσει τις απειλές και τον εκφοβισμό, αφού γνωρίζουν καλά ότι δεν μπορούν να πείσουν πλέον κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας. Σε ορισμένες Δ/νσεις, μάλιστα, για να εντείνουν τις πιέσεις καλούν τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να διεκδικήσουν στο μέλλον θέση στελέχους να αξιολογηθούν εθελοντικά και κατά προτεραιότητα. Ντροπή! Αναμασούν ξανά τα γνωστά, περί πειθαρχικών παραπτωμάτων των εκπαιδευτικών, περί κακής βαθμολογίας στην ατομική αξιολόγηση των διευθυντών, περί καθαιρέσεων, περικοπών μισθών και άλλα. Για άλλη μια φορά τους απαντάμε συλλογικά. Συνεχίζουμε το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης. Συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών από την ατομική αξιολόγηση, καλλιεργούμε τη συλλογική στάση των Συλλόγων Διδασκόντων και τη συμμετοχή στις στάσεις εργασίας, σε περιπτώσεις που οι σύμβουλοι και οι διευθυντές προχωρούν τις διαδικασίες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους μόνιμους, τους νεοδιόριστους τους διευθυντές-διευθύντριες και τις προϊσταμένες να υπογράψουν το κείμενο της απεργίας αποχής, να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του κλάδου, να παραμείνουμε ενωμένοι μέσα στα σχολεία.

Η συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι ο μόνος τρόπος ώστε οι διευθυντές/ριες προϊστάμενο/ες να είναι και οι ίδιοι καλυμμένοι/ες από την ατομική αξιολόγηση που θα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί και προς αυτούς/ες με ευθύνη των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Για ακόμα μια φορά ξεκαθαρίζουμε ότι η απεργία - αποχή είναι μια κανονική μορφή πάλης πλήρως κατοχυρωμένη. Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ την έχουν προκηρύξει με βάση όλες τις τυπικές διαδικασίες (κατάθεση εξώδικου κτλ). Επίσης, μας καλύπτει πλήρως και η στάση εργασίας από τις παρακολουθήσεις του μαθήματος. Και η στάση εργασίας (μορφή απεργιακής κινητοποίησης) είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, η συμμετοχή στην απεργία – αποχή και τις στάσεις εργασία δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα ούτε να οδηγήσει σε επιβολή ποινών. Αυτό είναι σαφές!

Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να βγούμε ξανά νικητές. Καλούμε:

 • Σε συμμετοχή όλων των συναδέλφων (νεοδιόριστων, αναπληρωτών, μόνιμων, διευθυντών) στην Απεργία - Αποχή που είναι σε ισχύ από κάθε διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης. Αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει οι Ομοσπονδίες.

 • Τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να προκηρύξουν άμεσα 24ωρη Απεργία στις 1/2 για όλα τα θέματα της εκπαίδευσης. Συμμετέχουμε στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα.

 • Σε νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων με στόχο τη συσπείρωση όλων των συναδέλφων και τη διαμόρφωση ενιαίας στάσης.

 • Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις και καταγγελίες των απειλών και των εκφοβισμών.

 • Σε ενημερωτικές συναντήσεις με διευθυντές/τριες και προισταμένους/ες σε επίπεδο Συλλόγου και ΕΛΜΕ.»


Έχει διαβαστεί 427 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 537 επισκέπτες και 0 μέλη.