Παρασκευή, 08 Δεκ, 2023

  • Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης
  • Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία
  • Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»
  • Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο
  • Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ
  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Λάκη Αργυρού «ΕΣΥ για ΣΕΝΑ» στη Βέροια
Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης1 Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία2 Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»3 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο4 Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ5 Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Λάκη Αργυρού «ΕΣΥ για ΣΕΝΑ» στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Καφενειακές αναλύσεις...

Της άφιξης Ερντογάν προηγήθηκαν διάφορες ...καφενειακές αναλύσεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για το τι σηματοδοτεί το «καλό κλίμα» που οι «έγκριτοι» σχολιαστές διέβλεπαν ότι θα ακολουθήσει. Οι μεν έλεγαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έρχεται περίπου ...ταπεινωμένος στην Ελλάδα, σε μια «δύσκολη περίοδο» για τη χώρα του, εξαιτίας των διεθνών... Περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει... η ΔΑΚΕ!

από Η Άλλη Άποψη
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει... η ΔΑΚΕ!

Τη στάση της ΔΑΚΕ στους εκπαιδευτικούς καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), κι ενώ ο κλάδος δέχεται μια άνευ προηγούμενου επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ-προεξάρχοντος του Υπουργού Παιδείας- και από τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της, για το «έγκλημα» που διέπραξε να εκφράσει μαζί με χιλιάδες λαού και τους μαθητές μας την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, να απαιτήσει να σταματήσει η σφαγή που διεξάγεται στη Γάζα και η εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτήν.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΕ αναφέρει: 

«Θρυαλλίδα αποτέλεσε η ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας να συμμετέχουμε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου μαζί με τους φοιτητές, τους γονείς και τους μαθητές σε πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης.

Η επίθεση αυτή, πέρα από τη χυδαιότητά της, χτυπάει την καρδιά του ρόλου του εκπαιδευτικού μέσα στο σχολείο και την κοινωνία. Ο κ. Πιερρακάκης θέλει να μας πείσει ότι ο εκπαιδευτικός δεν έχει δικαίωμα να διαφωνεί με την κυβέρνηση, να συζητά με τους μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος γιατί τους «ποδηγετεί», να μην ξεχωρίζει θύτες και θύματα σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα όπως π.χ. ένας πόλεμος.

Την καλύτερη απάντηση στην επίθεση αυτή την έδωσαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα που με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου συζήτησαν με τους μαθητές τους μπροστά στις σχολικές γιορτές, σύνδεσαν τα διαχρονικά μηνύματα του αγώνα εκείνης της εποχής με τα επίκαιρα κοινωνικά γεγονότα του σήμερα, όπως γνωρίζουν και έχουν την ικανότητα να το κάνουν τόσα χρόνια.

Θλιβερές εξαιρέσεις, μετρημένες στα δάχτυλα, αποτέλεσαν ορισμένοι διευθυντές που, για να δείξουν καλό πρόσωπο προς το Υπουργείο Παιδείας, έφτασαν στο σημείο να λογοκρίνουν ή και να ακυρώσουν σχολικές γιορτές, προσβάλλοντας έτσι τη μνήμη αυτών που βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, έδωσαν ακόμα και την ίδια τη ζωή τους την περίοδο της 7ετίας!!!

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η παράταξη της ΔΑΚΕ επέλεξε για μια ακόμα φορά να γίνει το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μες στον κλάδο. Μπλόκαρε οποιαδήποτε προσπάθεια έγινε για να απαντήσει η Ομοσπονδία στη χυδαία επίθεση του Υπουργού Παιδείας. Καταψήφισε όλες τις προτάσεις αγωνιστικών πρωτοβουλιών για το θέμα, κάλυψε πολιτικά τα φαινόμενα αυταρχισμού και λογοκρισίας στα σχολεία. Ψήφισε μαζί με τις ΣΥΝΕΚ ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για το Πολυτεχνείο, που ούτε λίγο ούτε πολύ παραχαράσσει το πραγματικό νόημα του ξεσηκωμού εκείνης της περιόδου. Φαίνεται ότι τα συνθήματα που «κοσμούσαν» τις πύλες του Πολυτεχνείου όπως «έξω αι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ» φέρνουν σε ορισμένους πραγματική αλλεργία!!!

Το πιο σουρεαλιστικό όμως είναι ότι η ΔΑΚΕ δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για να καταγγείλει τον Υπουργό που καθύβρισε τον κλάδο για την απόφαση της ΟΛΜΕ. Επέλεξε όμως να βγάλει μια ανακοίνωση λίβελο, που με διάφορες χυδαιότητες και ψέματα, χρησιμοποιώντας όλα τα επιχειρήματα του Υπουργού Παιδείας και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, επιτέθηκε ακόμα και στο ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή δημόσια υποστήριξε την ΟΛΜΕ στην επίθεση που δέχθηκε από τον Υπουργό για τη συγκεκριμένη απόφαση που και η ίδια η ΔΑΚΕ ψήφισε!!

Με την ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ υπερασπίστηκε το απαράδεκτο περιστατικό αφαίρεσης της σχολικής γιορτής του Πολυτεχνείου από συναδέλφους στο 1ο Λύκειο Καισαριανής, παρά τη θέση της τοπικής ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ που καταγγέλλουν ξεκάθαρα το γεγονός. Το άγχος τους να ξελασπώσουν τη κυβερνητική πολιτική και το Υπουργείο τούς έχει οδηγήσει σε έναν άνευ προηγουμένου αντιδραστικό κατήφορο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο κλάδος πρέπει να οργανώσει την αντίστασή του στις αναδιαρθρώσεις που αλλάζουν ριζικά το χαρακτήρα του σχολείου, τη δομή και το περιεχόμενο του. Διανύουμε μια περίοδο που η επιβολή αυτών των μέτρων γίνεται με τον πιο βίαιο τρόπο. Προμετωπίδα αυτής της επίθεσης είναι η εφαρμογή της «αξιολόγησης».

Σε αυτές τις συνθήκες ο κλάδος ενωμένος πρέπει να απαντήσει δυναμικά χωρίς ταλαντεύσεις και μισόλογα. Δίνουμε την μάχη με την Απεργία – Αποχή από την «ατομική αξιολόγηση» ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, ενιαία συμμετέχουμε σε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και των Σωματείων ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση αλλά έχουν διαλέξει πλευρά, να υπηρετήσουν την κυβέρνηση κόντρα στα δικαιώματα του κλάδου. Η κάθε παράταξη κρίνεται με βάση τη στάση που κρατάει σ’ αυτή την αντιπαράθεση, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω.

Τώρα είναι ώρα να ισχυροποιηθούν οι ΕΛΜΕ, να αποτελέσουν το σπίτι του κάθε συναδέλφου, να γίνουν πραγματικοί οργανωτές της πάλης του κλάδου απέναντι στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Ν’ απαλλαγούν από κάθε λογής βαρίδια που λειτουργούν ανασταλτικά σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Στις εκλογές για νέα Διοικητικά Συμβούλια δίνουμε δύναμη στον αγώνα μας, ενισχύουμε τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στις ΕΛΜΕ!».


Έχει διαβαστεί 559 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 340 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)