Κυριακή, 09 Μάι, 2021

  • Μήνυμα της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας
  • Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού
  •  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος
  • Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/2021
  • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας
  • Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου
Μήνυμα της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας1 Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού2  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος3 Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/20214 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας5 Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια τώρα, η 9η Μάη 1945 έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Είναι η μέρα που ο φασιστικός άξονας Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας ηττήθηκε και ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος έληξε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας. Ήταν ο πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, με 50 εκατο... Περισσότερα

Αλέκος Μόσχος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας: «Η σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο»

από Η Άλλη Άποψη
Αλέκος Μόσχος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας: «Η σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ (στην εκπομπή "Λόγια σταράτα" και στον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, Αλέκος Μόσχος την Τρίτη 8/9.

Απαντώντας για την έναρξη της σχολικής χρονιά υπογράμμισε ότι αυτή «δεν ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο» σημειώνοντας παράλληλα ότι «ενώ ξέραμε ότι ο κορωνοϊός ήλθε για να μείνει, ενώ η κυβέρνηση είχε τον χρόνο για προετοιμασία για την ασφαλή επανέναρξη της σχολικής χρονιάς, δυστυχώς δεν έκανε τίποτε».Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «όχι απλά θα έπρεπε, αλλά επιβάλλεται να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφάλεια στον χώρο εργασίας μας, όπως άλλωστε πρέπει να συμβαίνει σε .όλους τους χώρους εργασίας).Ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία θα πρέπει ν’ ανοίξουν γιατί «η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία και εκπαίδευση».

Αναφερόμενος στις αναγκαίες- για το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών- προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε: Την ανάγκη αποστάσεων «με τάξεις μέχρι 15 μαθητές και όχι 25-27 που είναι σήμερα». Κάτι τέτοιο απαιτεί σπάσιμο τμημάτων και αύξηση αιθουσών. Φυσικά το αίτημα για λιγότερους μαθητές στην  τάξη δεν έχει μόνο σχέση με την πανδημία, αλλά και γενικότερα με παιδαγωγικούς λόγους.

Την απαίτηση για δωρεάν και για όλους επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς. Την ανάγκη καθαριότητας με επαρκές και μόνιμο προσωπικό , κάτι το οποίο δεν έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση παρά τις διακηρύξεις. Την ανάγκη ύπαρξης επαρκούς προσωπικού εκπαιδευτικών κάτι το οποίο δεν εξασφαλίζεται φυσικά ακόμη και με την πρόσληψη αναπληρωτών που έκανε.

Μετέφερε μάλιστα την «είδηση της τελευταίας στιγμής» ότι έχει θέσει στη διαβούλευση το ζήτημα πρόσληψης αναπληρωτών για 3 μήνες (!) με αφορμή την αναπλήρωση εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ένα ακόμη δείγμα «διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που επιδιώκει η κυβέρνηση».

Αναφέρθηκε ακόμη στην πρόσφατη απόφαση των προέδρων της ΕΛΜΕ ολόκληρης της χώρας για απεργία-αποχή σε «κάθε προσπάθεια διαδικασίας αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης».

Σε σχετική ερώτηση για τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/9 στη Βέροια με συνθήματα ενάντια στις «μάσκες, τα τεστ και τον εμβολιασμό» σημείωσε ότι ο κόσμος εξαιτίας των παλινωδιών της κυβέρνησης σε μια σειρά ζητήματα αλλά εξαιτίας των πρωτοκόλλων που έκανε λάστιχο, εύκολα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι «μας δουλεύουν». Φυσικά πρόκειται για μία «αντιπαράθεση βολική για την κυβέρνηση, που ουσιαστικά την αθωώνει από τις ευθύνες της για τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας που δεν παίρνει». Τόνισε μάλιστα με νόημα ότι «όταν ήλθαν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας υπήρχαν γονείς που αρνιόταν την παρουσία τους με το ψεύτικο επιχείρημα, ότι δεν είναι εμβολιασμένοι (ενώ ήταν) και άρα υπήρχε κίνδυνος για τ’ άλλα παιδιά, ενώ τώρα προβάλουν το αίτημα του μη εμβολιασμού». Θύμισε ακόμη ότι ορισμένοι απ’ αυτούς έβαζαν ζήτημα «συνταγματικότητας» όταν οδηγούσαν εκπαιδευτικούς στον Εισαγγελέα για τη διδασκαλία των θρησκευτικών, ενώ τώρα παραβιάζουν την  νομοθεσία π.χ για τις συγκεντρώσεις ή τις αποφάσεις της κυβέρνησης π.χ για την μάσκα.

Αναφέρθηκε στον ρόλο των ΜΜΕ και ιδιαίτερα στις ψεύτικες ειδήσεις και τον ανορθολογισμό που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας αντιμετώπιση των φαινομένων.

Για την υπόθεση με την παρέμβαση της Ένωσης Γονέων της Νάουσας για το μάθημα των θρησκευτικών, μας ενημέρωσε ότι η υπόθεση από την Αστυνομική Δ/νση επέστρεψε στην Εισαγγελία και αυτή θ’ αποφασίσει. Γενικότερα για τους Συλλόγους Γονέων τόνισε την ανάγκη «να ξαναβρεθούμε με τους γονείς και τους εκπρόσωπους τους, ώστε να συγκροτήσουμε το αναγκαίο μέτωπο, διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα που υπάρχουν».

Τέλος σχολιάζοντας το γεγονός του ορισμού νέων Δ/ντων στην Εκπαίδευση (Α/θμια και Β/θμια) και της Ημαθίας σημείωσε ότι η ΕΛΜΕ είχε από την αρχή άποψη για την όλη διαδικασία (που δεν έχει να κάνει με πρόσωπα) και πως αν επρόκειτο για πολιτικές θέσεις τότε η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορούσε να βάζει όποιον θέλει. Αν όμως πρόκειται για υπηρεσιακές θέσεις τότε θα έπρεπε να υπήρχαν «αρχές, διαφάνεια, κριτήρια». Δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε στη διαδικασία τα όσα προβλέπει ο «νόμος Γαβρόγλου» που ισχύει και δεν έχει καταργηθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ και που μας θύμισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ήταν αντίθετο συνολικά. Απλά υπογράμμισε ότι μ’ αυτό τον τρόπο ήθελε να ελέγξει τα ΚΥΣΔΕ-ΚΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ. Τέλος σχετικά με την συνδικαλιστική ιδιότητα με την «γαλάζια παράταξη» που είχαν οι νέοι Δ/ντες (όπως συνέβη σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα) σημείωσε ότι γενικότερα «η συμμετοχή στα κοινά δεν γίνεται για να έχουν οφέλη και θέσεις οι συμμετέχοντες» και πώς κάτι τέτοιο «δίνει άσχημο παράδειγμα στους συμμετέχοντες στους συλλόγους». Τέλος κάλεσε τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στις διαδικασίες του σωματείου τους καθώς και την “ανάγκη για μέτωπο παιδείας για να είναι η νέα σχολική χρονιά καλή και κυρίως ασφαλής”.

Έχει διαβαστεί 269 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 09 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 10 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 22 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 433 επισκέπτες και 0 μέλη.