Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Φτάνει αυτό;
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/1
  • Οι…δύο στολές
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία
  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Φτάνει αυτό;1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/12 Οι…δύο στολές3 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία4 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 5 ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η περιουσία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου διπλασιάστηκε μέσα στην πανδημία!!!

Η περιουσία των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam που δημοσιεύθηκε σήμερα. “ Η ενίσχυση των οικονομικών ανισοτήτων, των φυλετικών ανισοτήτων, των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και μεταξύ κρατ... Περισσότερα

Αλέκος Μόσχος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας: “Τα αποτελέσματα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι συντριπτική ήττα της πολιτικής της κυβέρνησης”

από Η Άλλη Άποψη
Αλέκος Μόσχος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας: “Τα αποτελέσματα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι συντριπτική ήττα της πολιτικής της κυβέρνησης”

Φιλοξενούμε αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αλέκου Μόσχου για τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, την τηλεκπαίδευση και τους αγώνες του κλάδου.

 

1. Τι σηματοδοτεί η πετυχημένη αποχή σας από τις ηλεκτρονικές εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια;

Σε πρώτο βαθμό οι εκπαιδευτικοί με τη στάση τους έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα στην υπουργό Παιδείας. Μήνυμα στήριξης των σωματείων και των ομοσπονδιών τους. Σε δεύτερο βαθμό κατέθεσαν την συσσωρευμένη οργή τους για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκπαίδευση. Είπαν ΟΧΙ:

Στη νεοφιλελεύθερη και νεοσυντηρητική ατζέντα της κυβέρνησης.

Στις συνθήκες υγειονομικής βόμβας των σχολείων.

Στα 25άρια τμήματα και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις

Στην προσπάθεια για αξιολόγηση, πειθάρχηση και ιδεολογικό έλεγχο.

Στην ένταση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων.

Στη μετατροπή της διδασκαλίας σε reality show κ.α.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι συντριπτική ήττα της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Τα μονοψήφια ποσοστά συμμετοχής άνοιξαν μια ρωγμή στην νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική.

2. Η κυβέρνηση ουσιαστικά δηλώνει ικανοποιημένη και φαίνεται ν’ αναγνωρίζει τα αποτελέσματα. Τι θα πράξετε από εδώ και πέρα;

Είναι πραγματικά για γέλια η στάση της κυβέρνησης. Δηλώνει ικανοποιημένη από το γεγονός πως στο δίλημμα: “Με το υπουργείο ή με το σωματείο”, που η ίδια έθεσε στους εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 92% απάντησαν: “ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.

Και μπορεί η κυβέρνηση να αναγνωρίζει τα αποτελέσματα, δεν τα αναγνωρίζουμε όμως εμείς. Η ΕΛΜΕ Ημαθίας είχε δηλώσει πως δε νομιμοποιεί κανένα “εκλογικό” αποτέλεσμα και δεν αναγνωρίζει κανέναν “εκλεγμένο” ως αιρετό εκπρόσωπο του κλάδου. Από χθες ζητάμε:

Να δηλώσουν άμεσα παραίτηση όσοι- όσες “εκλέχθηκαν”.

Οι παρατάξεις, που είδαν τα ψηφοδέλτια τους στην ηλεκτρονική ψηφοφορία παρά το αίτημα τους για απόσυρση, να καταθέσουν τις παραιτήσεις όλων των υποψηφίων τους.

 Από την Εφορευτική Επιτροπή να μας δώσει τα πρακτικά των χθεσινών εκλογών, τους εκλογικούς καταλόγους και τους καταλόγους ψηφισάντων προκειμένου να ελέγξουμε την διαδικασία. Ενδεικτικό του πανικού στον οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση είναι πως κυβερνητικά στελέχη αρνούνται το αυτονόητο αυτό δημοκρατικό μας δικαίωμα.

Θα διεκδικήσουμε μαζί με όλα τα άλλα σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης και:

Να καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Το Υπουργείο να προχωρήσει σε παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή τη διεξαγωγή των εκλογών.

3. Τι γίνεται τελικά με την περίφημη τηλεκπαίδευση λόγω πανδημίας;

Όλο  το προηγούμενο διάστημα τα εκπαιδευτικά σωματεία ανέδειξαν την αναγκαιότητα τα σχολεία να είναι ανοιχτά και ασφαλή προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ δεν έκαναν τίποτα. Η επιβολή lockdown αποδεικνύει την εγκληματική αδιαφορία, αλλά και την αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την υγεία, την εργασία του λαού και τη μόρφωση των παιδιών του. Στην εκπαίδευση η κυβέρνηση επένδυσε στη λεγόμενη τηλεκπαίδευση. Μια επιλογή στην κατεύθυνση περιορισμού του δημοσιονομικού κόστους για τη δημόσια εκπαίδευση με αποφυγή διορισμών, με αλλαγή του ρόλου και του περιεχομένου της, με υπονόμευση της καθολικότητας και μετάθεση της ευθύνης για αυτή στο άτομο, με πανοπτικό έλεγχο και αξιολόγηση . Όμως η “τηλεκπαίδευση” δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζωντανή διδασκαλία και την αμεσότητα που αυτή προσφέρει. Από την πρόσφατη εμπειρία της τηλεκπαίδευσης, αναδείχθηκαν μια σειρά ζητήματα:

Η παραβίαση της συνταγματικής επιταγής για την παροχή δωρεάν παιδείας σε όλους τους μαθητές με δωρεάν και καθολική παροχή των απαραίτητων μέσων.

Ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση των πιο αδύναμων μαθητών.

Η κατάργηση του προσωπικού μας χώρου και χρόνου και η χρησιμοποίηση προσωπικού εξοπλισμού και μέσων.

Η αποκλειστική χρήση της ιδιωτικής εταιρίας cisco, ενώ δεν έχουν διασφαλιστεί τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο Παιδείας πασχίζει να πείσει την κοινωνία για την επιτυχή εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, αλλά οι δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής της κατέληξαν σε φιάσκο! Από τις πρώτες ώρες κιόλας η τηλεκπαίδευση κατάρρευσε πλήρως.

Καλούμε το Υπουργείο να προχωρήσει στη μείωση – προσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις . Να επαναδιδαχθεί η ύλη που «προχώρησε» στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία. Να μη προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών εφόσον δεν εξασφαλίζονται καθολικά τα τεχνολογικά μέσα. Ειδική μέριμνα για δια ζώσης κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που θα δημιουργηθούν (ενισχυτική διδασκαλία, φροντιστηριακά μαθήματα κ.τ.λ.). Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο. Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet.

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ")

Έχει διαβαστεί 561 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 12 °C
Άνεμος ΝΝΔ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 7 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 353 επισκέπτες και 1 μέλος.