Παρασκευή, 21 Ιαν, 2022

• ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
  • Διεύθυνση Β'Θμιας Εκπαίδευσης: Κοπή Βασιλόπιτας
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Νέα απεργία στις 25 Γενάρη
  • Σε 170.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα, αλλά η κυβέρνηση επιμένει στον εφυσυχασμό
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μήνυμα στην Άγκυρα για «ανοιχτούς διαύλους»
  • Αυξάνονται συνεχώς οι άνεργοι .Σταθερά πάνω από ένα εκατομμύριο!
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ1 Διεύθυνση Β'Θμιας Εκπαίδευσης: Κοπή Βασιλόπιτας2 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Νέα απεργία στις 25 Γενάρη3 Σε 170.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα, αλλά η κυβέρνηση επιμένει στον εφυσυχασμό4 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μήνυμα στην Άγκυρα για «ανοιχτούς διαύλους»5 Αυξάνονται συνεχώς οι άνεργοι .Σταθερά πάνω από ένα εκατομμύριο!6

Αφαίμαξη

Κατά 10,4% μειώθηκε η αγοραστική δύναμη όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, εξαιτίας της ακρίβειας, σύμφωνα με στοιχεία μελετών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη (13,7%) στις περιπτώσεις εργαζομένων με μερική απασχόληση. Είναι φανερό ότι ο συνδυασμός των μισθών πείνας - με ευθύνη όλων διαχρονικά τω... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

* Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ημαθίας  και ΕΛΜΕ Ημαθίας

Την Δευτέρα 7/4/2014 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ημαθίας, έγινε ενημέρωση των Δ/νσεων Α'θμιας, Β'θμιας Εκπαίδευσης και της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με την μετακίνηση των μαθητών προς και από τα σχολεία τους, για την νέα σχολική χρονιά.

Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν από τον Αντιπεριφερειάρχη και τους εκπροσώπους των συγκοινωνιακών φορέων πως στην λογική των προϋποθέσεων που θέτει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύεται στο Φύλλο της Κυβέρνησης Αριθμός 1449/14 Ιουνίου 2013/ τεύχος δεύτερο, θα επέλθουν μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο της μέχρι τώρα μετακίνησης των μαθητών. Ανάμεσα σε αυτά που ακούστηκαν ήταν:

• Ως χιλιομετρική απόσταση δεν ορίζεται η απόσταση “σπίτι μαθητή – σχολείο” αλλά η απόσταση “πλατεία χωριού που κατοικεί ο μαθητής - σχολείο”

• Η χιλιομετρική απόσταση λογίζεται ως η “κοντινότερη πεζή διαδρομή”.

• Ο αριθμός μαθητών κάποιων χωριών που πρέπει να μετακινηθούν σε σχολεία των πόλεων του Νομού είναι μικρός και η μεταφορά τους ασύμφορη.

• Οι μαθητές που τελειώνουν νωρίτερα το ωράριό τους θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ως και ενενήντα λεπτά (90') !!! για την μεταφορά στο σπίτι τους.

Με βάση όλα αυτά γίνεται κατανοητό πως η κυβέρνηση σκοπεύει:

α)Να μετακομίσει τις οικογένειες των μαθητών στις πλατείες των χωριών τους.

β) Να μάθει στους μαθητές να περπατούν στους αγροτικούς, αλλά και στους δημόσιους δρόμους χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς ορατότητα, αλλά και με αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με μεγάλες ταχύτητες.

γ) Να συγχρονιστούν οι γονείς ώστε οι γεννήσεις ανά έτος σε κάθε χωριό να είναι τέτοιες που να καθιστά συμφέρουσα τη μεταφορά των μαθητών!

δ) Να αναπτύξει τη θεατρική παιδεία των μαθητών βάζοντάς τους να συμμετάσχουν καθημερινά στο “περιμένοντας το λεωφορείο”, διασκευή

του γνωστού έργου “περιμένοντας τον Γκοντό.”

Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν για τον κοινό νου τουλάχιστον αστεία, δεν αλλάζουν την ουσία των γεγονότων. Σκοπός της όλης διαδικασίας είναι να μετακυλιστεί σταδιακά στους γονείς το κόστος μεταφοράς των μαθητών.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και της ΕΛΜΕ Ημαθίας είναι η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών προς και από τα σχολεία τους με φροντίδα της Πολιτείας αξιοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όμως μέχρι την πλήρη πραγματοποίηση του στόχου αυτού, θεωρούμε άμεσα αναγκαίο την τροποποίηση της παραπάνω υπουργικής απόφασης, όσον αφορά το θέμα των χιλιομετρικών αποστάσεων, έτσι ώστε να μεταφέρονται οι μαθητές στα σχολεία τους δωρεάν και σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας, καθώς και τη μείωση του χρόνου αναμονής των μέσων μεταφοράς. Επίσης να μεταφέρονται δωρεάν και μαθητές που κατοικούν μεν στην πόλη της Βέροιας, όμως η χιλιομετρική απόσταση από το σχολείο τους είναι μεγαλύτερη από τις οριζόμενες. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το γιατί.

Η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης στην κατεύθυνση της μείωσης των χιλιομετρικών αποστάσεων πρέπει να γίνει άμεσα, πριν παρθούν οι αποφάσεις από την Περιφέρεια.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν άμεσα και να στηρίξουν τις θέσεις μας.

Για το Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Γ.Κ.

Ο Πρόεδρος

Αρβανίτης Γιώργος

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας Ο Πρόεδρος

Μόσχος Αλέκος