Κυριακή, 09 Νοε, 2025

  • ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: ‘’Με τον στόχο καθαρό’’
  • Κλείνει για ένα μήνα το «πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης»
  • ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
  • Βρώμικες επιθέσεις και πιέσεις με αφορμή την απόρριψη του νέου αίτηματος αποφυλάκισης του Η. Κασιδιάρη
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΤ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: ‘’Με τον στόχο καθαρό’’1 Κλείνει για ένα μήνα το «πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης»2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ3 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ4 Βρώμικες επιθέσεις και πιέσεις με αφορμή την απόρριψη του νέου αίτηματος αποφυλάκισης του Η. Κασιδιάρη5 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΤ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «άλλο μισό» των μπίζνες η πολεμική προπαρασκευή και οι εξοπλισμοί

Παράλληλα με την εμπλοκή της χώρας στα ενεργειακά σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών προχωρά και η αναβάθμιση στρατιωτικών υποδομών, εξοπλισμών και αποστολών εκτός συνόρων, ως αναγκαίο πάντα συμπλήρωμα, αφού μπίζνες και πολεμική προπαρασκευή πάνε μαζί. Περισσότερα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:Για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:Για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις

Η κυβέρνηση "πήρε την πάσα" που της έδωσαν οι προβοκατόρικες δράσεις ύποπτων ομάδων, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, και την αξιοποιεί για να συκοφαντήσει τους φοιτητικούς αγώνες και να επιβάλλει νέα μέτρα αυταρχισμού στα πανεπιστήμια. Μάλιστα ο πρωθυπουργός πήγε και ένα ακόμη βήμα παραπέρα, μιλώντας για αριστερό "φασισμό" κι αναπτύσσοντας τη γνωστή θεωρία των άκρων, που είναι τελικά θερμοκήπιο του φασισμού. Αφού ο κ. Μητσοτάκης βλέπει το παρακράτος ως την ρίζα τέτοιων ομάδων, καλά θα κάνει να ψάξει και στο ίδιο το κράτος, αφού τα δύο τους αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.

Το σίγουρο είναι ότι οι νέοι μηχανισμοί καταστολής και τα ειδικά σώματα που στήνει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, δεν φτιάχνονται για να αντιμετωπίσουν τη δράση αυτών των ομάδων, όπως άλλωστε δεν την αντιμετώπισε και η άρση του ασύλου, που διαφημίστηκε από την κυβέρνηση ως η λύση του προβλήματος. Όλα αυτά έχουν άλλο στόχο, το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες μέσα στα ιδρύματα.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι λεφτά μπορεί να υπάρχουν για security, κάρτες εισόδου, κ.ά., αλλά λείπουν όταν πρόκειται για διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού για τα ΑΕΙ, για να καλυφτούν οι ανάγκες για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών. Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα ΑΕΙ σε λίγο θα συμπληρώσουν σχεδόν έναν χρόνο κλειστά. Όμως αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση, αφού δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη λειτουργία τους, παίζοντας με την αγωνία χιλιάδων νέων φοιτητών και των οικογενειών τους. Τα παχιά λόγια για την αριστεία και την καινοτομία δεν απαντούν στο κύριο ζήτημα: πώς θα μορφωθούν επαρκώς οι αυριανοί επιστήμονες της χώρας μας.

Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις της νεολαίας για να ανοίξουν τα ΑΕΙ με όλα τα αναγκαία μέτρα και για να αντιμετωπιστεί ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας, είναι η απάντηση τόσο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, όσο και απέναντι σε προβοκατόρικες ενέργειες που την σιγοντάρουν.

 


Έχει διαβαστεί 444 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 213 επισκέπτες και 0 μέλη.