Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

 • ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!...
 • Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
 • «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα
 • ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?
 • Κούνια που τους κούναγε
 • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!...1 Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ2 «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα3 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?4 Κούνια που τους κούναγε5 Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 Τη στιγμή, που είναι απολύτως αναγκαία η νομοθέτηση ενός σταθερού και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας εν έτη 2020 προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική τροπολογία αντικατάστασης των τωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης με προσωρινούς Διευθυντές, μέσω μιας  αδιαφανούς διαδικασίας επιλογής χωρίς μοριοδότηση κριτηρίων/τυπικών προσόντων, χωρίς αξιολογικό πίνακα, χωρίς συνέντευξη, και μόνο με κατάθεση ηλεκτρονικής αίτησης και φακέλου από ένα διορισμένο και απόλυτα ελεγχόμενο Συμβούλιο Επιλογής.

   Η μεθόδευση αυτή αποσκοπεί ξεκάθαρα α) στον διορισμό κομματικών μελών της Νέας Δημοκρατίας σε θέσεις ευθύνης, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη νομοθετημένη αξιοκρατική διαδικασία που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ν. 4547/2018 με Συμβούλια Κρίσης, στα οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ και της ΕΣΔΔΑ και β) στον απόλυτο έλεγχο των επερχόμενων κρίσεων των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων και των άλλων στελεχών της εκπαίδευσης.

   Οι νέοι κομματικοί Διευθυντές Εκπαίδευσης που  προέκυψαν από αυτή τη διαδικασία-παρωδία θα κληθούν να εφαρμόσουν την αξιολόγηση, τη συγχώνευση σχολικών μονάδων και τη μείωση οργανικών θέσεων και όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που πρόκειται να ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

   Καλούμε την Υπουργό Παιδείας, να αποσύρει  τον τρόπο επιλογής των Δ/ντών Εκπαίδευσης με αυτή την αυθαίρετη & αδιαφανή διαδικασία και να κάνει χρήση του ν. 4547/2018 και των ήδη υποβληθέντων από πέρυσι αιτήσεων οι οποίες παραμένουν σκονισμένες στα ράφια του Υπουργείου.

 


Έχει διαβαστεί 659 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 325 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)