Τετάρτη, 26 Ιαν, 2022

  • ΔΝΤ: Προβλέπει επιβράδυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και υψηλό πληθωρισμό το 2022
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/1
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι υπουργοί να αναζητήσουν ευθύνες στην πολιτική που παραδίδει την προστασία του λαού στα επιχειρηματικά συμφέροντα
  • Το ίδιο κράτος
  • Άγγελος Τόλκας : «Μια κυβέρνηση που δημιουργεί μόνιμα κρίσεις. Μόνη λύση να φύγουν. Είναι ζήτημα ζωής.»
  • Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας: Αναβολή της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
ΔΝΤ: Προβλέπει επιβράδυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και υψηλό πληθωρισμό το 20221 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/12 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι υπουργοί να αναζητήσουν ευθύνες στην πολιτική που παραδίδει την προστασία του λαού στα επιχειρηματικά συμφέροντα3 Το ίδιο κράτος4 Άγγελος Τόλκας : «Μια κυβέρνηση που δημιουργεί μόνιμα κρίσεις. Μόνη λύση να φύγουν. Είναι ζήτημα ζωής.»5 Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας: Αναβολή της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η επόμενη μέρα

Η επόμενη μέρα

Εικόνες χάους και καταστροφής είναι το σκηνικό που άφησε πίσω του ο χιονιάς στην Αττική. Για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, ακόμα και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο, έγιναν μάρτυρες της επιλεκτικής ανικανότητας του κράτους να προστατέψει την περιουσία, ακόμα και τη ζωή τους από ένα προβλεπόμενο καιρικό φαινόμενο, που... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: Χιλιάδες απόφοιτοι μένουν εκτός δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: Χιλιάδες απόφοιτοι μένουν εκτός δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης

Στην τελική ευθεία της διαδικασίας επιλογής για την ανώτατη εκπαίδευση, επιβεβαιώνεται και στην πράξη ότι η καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής οδηγεί χιλιάδες υποψηφίους εκτός σχολών και τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής που αντιστοιχούν στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επιβεβαιώνοντας πως η εφαρμογή του μέτρου δεν αποσκοπεί στον αποκλεισμό υποψηφίων που έγραψαν στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμούς 2 και 3 στα 20 - στους οποίους αναφερόταν υποκριτικά ξανά και ξανά η κυβέρνηση προπαγανδίζοντας την Ελάχιστη Βάση σαν μέσο διασφάλισης ακαδημαϊκών προϋποθέσεων και των ίδιων των υποψηφίων - αλλά και παιδιά που πέτυχαν πολύ υψηλότερες βαθμολογίες και δεν μπορούν καν να δηλώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο τμήματα.

Αφήνει έτσι εκτός δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης χιλιάδες αποφοίτους, που μάλιστα αντιμετωπίζουν τον νέο αυτό φραγμό έχοντας προσέλθει στις πανελλαδικές εξετάσεις μέσα σε δύσκολες συνθήκες, μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας και της διαχείρισής της που τους κράτησε μακριά από τα σχολεία. Τώρα οι οικογένειες σπρώχνονται να αναζητήσουν λύσεις με πληρωμή χιλιάδων ευρώ, προς τα ιδιωτικά κολέγια...

Υπενθυμίζεται ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής προκύπτει από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο και Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές και Τμήματα των Πανεπιστημίων. Κάθε σχολή ή τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικών

Στο μεταξύ ξεκίνησαν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 28 Ιούλη οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων. Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους, την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις τους, μετά τις Επαναληπτικές Εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

  • Την ανησυχία της «για τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής κυρίως σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων, τα οποία διαθέτουν επαρκείς πόρους λειτουργίας και προσφέρουν ποιοτικές σπουδές» εκφράζει η Σύνοδος Πρυτάνεων. Την ίδια στιγμή χαρακτηρίζει ως «απαραίτητη τη συστηματική μελέτη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας ώστε να εκπονηθεί ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστημίου, των περιφερειών και των επιστημονικών κλάδων».

Έχει διαβαστεί 479 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία -3 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 7 °C
Άνεμος Β 1-3 μποφόρ

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 8 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 305 επισκέπτες και 0 μέλη.