Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • «Δολοφονώντας» …την ενημέρωση...
  • Τιμήθηκε η μνήμη του!
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ στο μπάσκετ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/5
  • Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου
  • Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια
«Δολοφονώντας» …την ενημέρωση...1 Τιμήθηκε η μνήμη του!2 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ στο μπάσκετ3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/54 Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου5 Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : Να ακυρώσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην πράξη!

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : Να ακυρώσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην πράξη!

Με την τροπολογία που περιλαμβάνεται στο Νόμο 4728/20 για τη δυνατότητα εκλογής των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ-ΣΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η κυβέρνηση της Ν.Δ προσπαθεί -για το καλό μας πάντα- να επιβάλλει ένα ακόμα εργαλείο ηλεκτρονικής «δημοκρατίας»… Την ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπου οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δε διασφαλίζεται η ταυτότητα του/της ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Σήμερα στις Υπηρεσιακές αρχαιρεσίες, αύριο στις γενικές συνελεύσεις και τις αρχαιρεσίες των Σωματείων.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία απομακρύνει τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις εργαζομένους/ες, από τον ζωντανό χαρακτήρα των συλλογικών διαδικασιών και τη δυναμική των Γενικών Συνελεύσεων. Και, όχι μόνο αναστέλλει τη συνδικαλιστική, την πολιτική και την κοινωνική δράση μέσα από τον περιορισμό των αποφάσεων, αλλά κατακερματίζει και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την κριτική προσέγγιση απόψεων, την επεξεργασία θέσεων, την αντιπαράθεση επιχειρημάτων, τη συναδελφική επικοινωνία και τις προτάσεις για τα ζητήματα του χώρου εργασίας μας.

Αργά αλλά σταθερά ο έλεγχος των σωματείων, η αποδυνάμωση των αγώνων και η χειραγώγηση του κόσμου της εργασίας θα είναι μία από τις σκηνές από την ‘’ταινία προσεχώς’’… Με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να ορίζουν το “αποδεκτό”, την Κοινή Γνώμη να σχολιάζει κάθε απόκλιση και τη Διοίκηση - την Εργοδοσία να αξιολογεί, κάθε αντίσταση απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές μπαίνει στον “πάγο”.

Την τροπολογία καταγγέλλουν με αποφάσεις τους τα Δ.Σ. και της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε.

Ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε

Μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης, δηλώνουμε καθαρά ότι αποσύρουμε το ψηφοδέλτιο ενόψει οποιασδήποτε εκδοχής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που ανοίγει το δρόμο για το συνολικό χτύπημα στο εκπαιδευτικό κίνημα και τις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες.

καλούμε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στη διαδικασία της Εκλογής Αιρετών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Ημαθίας : α) να συνταχθούν με την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, και να δηλώσουν ότι θα αποσύρουν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεών τους, και β) να δηλώσουμε καθένας/καθεμία χωριστά και όλοι/όλες μαζί, σε κοινή μας δήλωση ότι είμαστε αποφασισμένοι να καταργήσουμε στην πράξη την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

καλούμε όλες και όλους, τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία που σχεδιάζει η Κυβέρνηση για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και σε συσπείρωση γύρω από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, εκεί δηλαδή που χτυπάει η καρδιά της ζωντανής μαχόμενης εκπαίδευσης, ώστε να υπερασπίσουμε τη δουλειά μας και το δημόσιο σχολείο από την άγρια επίθεση που είναι σε εξέλιξη.

Αποσύρουμε από τις εκλογές  της ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας» τις υποψήφιες/υποψήφιοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ Π. Υ. Σ. Π. Ε.  Hμαθίας

Αραπάκη Αντωνία

Αρβανιτάκη-Κόκιαρη Αγγελική (Γκέλυ)

Κουρούκλης Διονύσιος

Μελιόπουλος Ιωάννης

Μιχαηλίδου Ευγενία

Παναπακίδου Ηλιάνα

Παυλίδου Φανή

Χαλαστάνης Θεόδωρος

 


Έχει διαβαστεί 299 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 19 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 603 επισκέπτες και 0 μέλη.