Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024

 • ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ EXIT POLLS
 • Σκέψεις για την αποχή στις ευρωεκλογές
 • “Ήττα και Περηφάνια”: η συλλογική γραφή της εργατικής ζωής και του αγώνα
 • 10ο αντάμωμα Τριλοφιωτών
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ
 • Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου «Δικά μας παιδιά» παρουσιάζεται στη Βέροια
ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ EXIT POLLS1 Σκέψεις για την αποχή στις ευρωεκλογές2 “Ήττα και Περηφάνια”: η συλλογική γραφή της εργατικής ζωής και του αγώνα3 10ο αντάμωμα Τριλοφιωτών4 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ 5 Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου «Δικά μας παιδιά» παρουσιάζεται στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ατομική ευθύνη μόνο

Για ...μέτρα ενόψει του καύσωνα στα σχολεία υποτίθεται έκανε λόγο η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, οριοθετημένα όμως στο πλαίσιο των «δυνατοτήτων» (βλ. κόστος), δίνοντας το «πράσινο φως» στους δήμους για να κλείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας όπου αυτές οι «δυνατότητες» δεν υπάρχουν, όπως και έκαναν σωρηδόν...Το υπουργείο Παιδείας έκα... Περισσότερα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΜΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για τα αποτελέσματα των εκλογών ανάδειξης αντιπροσώπων

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΜΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για τα αποτελέσματα των εκλογών ανάδειξης αντιπροσώπων

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ημαθίας ευχαριστεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που τον εμπιστεύτηκαν και τον στήριξαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η ποσοστιαία άνοδος, σε σχέση με τις εκλογές για το 19ο συνέδριο, του συνδυασμού μας δεν είναι το στοιχείο εκείνο που θα μπορούσε από μόνο του να μας ευχαριστήσει. Ούτε και το γεγονός πως οι κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, που σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκλογών στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τα κόμματα να προσπαθούν να συσπειρώσουν τα μέλη τους και να περιχαρακώσουν τους οπαδούς τους, εμφάνισαν μειωμένα ποσοστά με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν στα κόμματά τους να τα επικαλεστούν για τους εκλογικούς τους σχεδιασμούς.

Με τα εκλογικά αποτελέσματα στις 21/6 δυστυχώς δε δόθηκε το μήνυμα που η συγκυρία επιβάλλει να δοθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα. Δε δόθηκε ένα εμφατικό μήνυμα ενάντια στις αυξήσεις σε καύσιμα, ενέργεια, τρόφιμα, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αντίσταση στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την τράπεζα θεμάτων, την Pisa, στην αξιολόγηση. Ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσες που βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις από την διοίκηση και το Υπουργείο.

Παρόλα αυτά η παράταξή μας δε πτοείται. Αρνούμαστε να “κατεβάσουμε ταχύτητα”, πιστοί στις αρχές μας και στην μέχρι τώρα πορεία μας. Η εκπρόσωπός μας στο 20ο συνέδριο, μαζί με τους άλλους συνέδρους των Παρεμβάσεων, θα δώσει μια ακόμη μάχη προκειμένου οι ομοφωνούσες, τα τελευταία χρόνια, παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ να μην καταφέρουν να περάσουν αλλαγές στις αποφάσεις του κλάδου στην κατεύθυνση στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, απόρροια των εκθέσεων ΟΟΣΑ που τα κόμματά τους αποδέχονται.

Καλούμε όλες και όλους εσάς που είτε μας στηρίξατε με την ψήφο σας είτε όχι, σε ένα μόνιμο, σταθερό διάλογο και κοινή δράση ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των κυβερνητικών παρατάξεων. Απευθυνόμαστε και σε όλες και όλους εσάς που για διαφόρους λόγους οδηγηθήκατε στην αποχή και σας καλούμε να διαμορφώσουμε τους όρους ενεργητικής παρέμβασης στο σωματείο μας για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών, αντεργατικών πολιτικών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν οι κυβερνητικές παρατάξεις. Η τροχοδρόμηση του συνδικάτου με κινητήρια δύναμη από τη βάση του είναι η μοναδική απάντηση σε όλα και σε όλους.

 


Έχει διαβαστεί 819 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 309 επισκέπτες και 0 μέλη.