Παρασκευή, 21 Ιαν, 2022

  • ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
  • Διεύθυνση Β'Θμιας Εκπαίδευσης: Κοπή Βασιλόπιτας
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Νέα απεργία στις 25 Γενάρη
  • Σε 170.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα, αλλά η κυβέρνηση επιμένει στον εφυσυχασμό
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μήνυμα στην Άγκυρα για «ανοιχτούς διαύλους»
  • Αυξάνονται συνεχώς οι άνεργοι .Σταθερά πάνω από ένα εκατομμύριο!
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ1 Διεύθυνση Β'Θμιας Εκπαίδευσης: Κοπή Βασιλόπιτας2 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Νέα απεργία στις 25 Γενάρη3 Σε 170.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα, αλλά η κυβέρνηση επιμένει στον εφυσυχασμό4 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μήνυμα στην Άγκυρα για «ανοιχτούς διαύλους»5 Αυξάνονται συνεχώς οι άνεργοι .Σταθερά πάνω από ένα εκατομμύριο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαίμαξη

Αφαίμαξη

Κατά 10,4% μειώθηκε η αγοραστική δύναμη όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, εξαιτίας της ακρίβειας, σύμφωνα με στοιχεία μελετών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη (13,7%) στις περιπτώσεις εργαζομένων με μερική απασχόληση. Είναι φανερό ότι ο συνδυασμός των μισθών πείνας - με ευθύνη όλων διαχρονικά τω... Περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ανατροπές στη λειτουργία των νηπιαγωγείων

από Η Άλλη Άποψη

Αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα και συνολικά στη λειτουργία των νηπιαγωγείων φέρνει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα χτες.

Με τη νέα ρύθμιση, ο μαθητής θα γράφεται στο νηπιαγωγείο και αν θέλει ολοήμερο πρόγραμμα θα παραμένει στο νηπιαγωγείο έως τις 16.00 με ενιαίο πρόγραμμα για όλα τα τμήματα. Θα λειτουργεί ένα βασικό - υποχρεωτικό πρόγραμμα για όλα τα τμήματα και όλους τους μαθητές από 8.30 έως 13.00 και ένα προαιρετικό για τους μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν ολοήμερο πρόγραμμα από 13.00 έως 16.00. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα τα νηπιαγωγεία λειτουργούν είτε ως κλασικά (από τις 8 π.μ. έως τις 12.15) είτε ως ολοήμερα (από τις 8 π.μ. έως τις 15.45).

Επίσης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, για να λειτουργήσει ολοήμερο πρόγραμμα, προϋπόθεση είναι ο ελάχιστος αριθμός μαθητών να είναι πέντε (5) για τα μονοθέσια, δέκα (10) για τα διθέσια και δεκατέσσερα (14) για τα τριθέσια και άνω νηπιαγωγεία. Μόνο για τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στο ολοήμερο θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης πρωινής ζώνης που θα ξεκινά στις 7.45 και με την προϋπόθεση να υπάρχουν το λιγότερο 5 παιδιά εγγεγραμμένα.

Το ωράριο των εκπαιδευτικών των νηπιαγωγείων που υπηρετούν σε 1/θέσια, 2/θέσια και 3/θέσια νηπιαγωγεία, ανεξάρτητα από το βαθμό και το χρόνο υπηρεσίας τους, είναι 25 ώρες.

Το υπουργείο Παιδείας συνοδεύει τις αλλαγές στα νηπιαγωγεία με διακηρύξεις περί αναβάθμισης, σημειώνοντας πως «ο ενιαίος τύπος ολοήμερου νηπιαγωγείου αποτελεί μια εμπεριστατωμένη πρόταση του υπουργείου Παιδείας που αποσκοπεί στην ισόρροπη και πολύπλευρη ανάπτυξη των νηπίων πρώτης και δεύτερης ηλικίας (4 - 6 ετών). Το ολοήμερο νηπιαγωγείο συμβάλλει αφενός στην πραγμάτωση των ουσιαστικών στόχων του νηπιαγωγείου και αφετέρου αφουγκράζεται τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας». Την ίδια στιγμή, στο όνομα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, η κυβέρνηση καλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αποδεχτούν μια πραγματικότητα που λέει ότι χιλιάδες προνήπια κάθε χρόνο μένουν έξω από την εκπαίδευση και χιλιάδες ακόμα νήπια κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια - αποθήκες.

Και οι συγκεκριμένες αλλαγές έρχονται να συμπληρώσουν τις αλλαγές που έχει φέρει το υπουργείο στην εκπαίδευση σε ένα τοπίο περικοπών. Οι νέες ρυθμίσεις του υπουργείου αποτελούν συνέχεια προηγουμένων που αφορούσαν τους περιορισμούς στην εγγραφή στο ολοήμερο, αλλά και την αύξηση του ελάχιστου αριθμού για τη δημιουργία τμήματος από 7 σε 14 παιδιά.

Το ζήτημα των αλλαγών στα νηπιαγωγεία είχε συζητηθεί, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 4 Αυγούστου, ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Παιδείας και αντιπροσωπείας της ΔΟΕ. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, στις αιτιάσεις ότι οι φετινές εγγραφές έγιναν με άλλα δεδομένα από αυτά που σήμερα δημιουργούνται, τα στελέχη του υπουργείου απάντησαν ότι «θα εξομαλυνθούν τα πράγματα από τη επόμενη χρονιά». Η λογική δε του υπουργείου Παιδείας αποτυπώθηκε στο ότι, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, το ολοήμερο θα εξυπηρετεί καθαρά τις ανάγκες των εργαζόμενων γονιών.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της θεσμοθέτησης 2χρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, τα στελέχη του υπουργείου απάντησαν - σύμφωνα πάντα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών - ότι είναι στις προθέσεις αλλά δεν το επιτρέπουν οι οικονομικές συγκυρίες.

Έχει διαβαστεί 217 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΔ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία -4 ως 9 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία -2 ως 4 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 307 επισκέπτες και 0 μέλη.