Τρίτη, 09 Αύγ, 2022

  • «ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ», η Βόρεια Μακεδονία!
  • ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ: Σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο πίσω από τις παρακολουθήσεις
  • Νίκος Κωνσταντινίδης ο εν Ναούση Πρωτομάστορας! Αρχιτέκτων, Γλύπτης, Ζωγράφος, Ξυλογλύπτης, Λαϊκός
  • Προσλήψεις 11 εποχικών υπαλλήλων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Νάουσας
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου
  • Δελτίο Τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας : "Ιφιγένεια", το μουσικό έργο του Χρήστου Κουτσίδη στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας
«ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ», η Βόρεια Μακεδονία!1 ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ: Σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο πίσω από τις παρακολουθήσεις2 Νίκος Κωνσταντινίδης ο εν Ναούση Πρωτομάστορας! Αρχιτέκτων, Γλύπτης, Ζωγράφος, Ξυλογλύπτης, Λαϊκός3 Προσλήψεις 11 εποχικών υπαλλήλων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Νάουσας4 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : Στα "σαγόνια" των βιομηχάνων οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου5 Δελτίο Τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας : "Ιφιγένεια", το μουσικό έργο του Χρήστου Κουτσίδη στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολυδαίδαλο δίκτυο

Η χτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν ήξερε» για τις παρακολουθήσεις και ο καβγάς που συνεχίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της ΕΕ, και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, για τη διαμόρφωση ενός επικίνδυνου και σκοτεινού θεσμικού πλαισίου που στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» διαμορφώνει και νομιμο... Περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ανατροπές στη λειτουργία των νηπιαγωγείων

από Η Άλλη Άποψη

Αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα και συνολικά στη λειτουργία των νηπιαγωγείων φέρνει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα χτες.

Με τη νέα ρύθμιση, ο μαθητής θα γράφεται στο νηπιαγωγείο και αν θέλει ολοήμερο πρόγραμμα θα παραμένει στο νηπιαγωγείο έως τις 16.00 με ενιαίο πρόγραμμα για όλα τα τμήματα. Θα λειτουργεί ένα βασικό - υποχρεωτικό πρόγραμμα για όλα τα τμήματα και όλους τους μαθητές από 8.30 έως 13.00 και ένα προαιρετικό για τους μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν ολοήμερο πρόγραμμα από 13.00 έως 16.00. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα τα νηπιαγωγεία λειτουργούν είτε ως κλασικά (από τις 8 π.μ. έως τις 12.15) είτε ως ολοήμερα (από τις 8 π.μ. έως τις 15.45).

Επίσης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, για να λειτουργήσει ολοήμερο πρόγραμμα, προϋπόθεση είναι ο ελάχιστος αριθμός μαθητών να είναι πέντε (5) για τα μονοθέσια, δέκα (10) για τα διθέσια και δεκατέσσερα (14) για τα τριθέσια και άνω νηπιαγωγεία. Μόνο για τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στο ολοήμερο θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης πρωινής ζώνης που θα ξεκινά στις 7.45 και με την προϋπόθεση να υπάρχουν το λιγότερο 5 παιδιά εγγεγραμμένα.

Το ωράριο των εκπαιδευτικών των νηπιαγωγείων που υπηρετούν σε 1/θέσια, 2/θέσια και 3/θέσια νηπιαγωγεία, ανεξάρτητα από το βαθμό και το χρόνο υπηρεσίας τους, είναι 25 ώρες.

Το υπουργείο Παιδείας συνοδεύει τις αλλαγές στα νηπιαγωγεία με διακηρύξεις περί αναβάθμισης, σημειώνοντας πως «ο ενιαίος τύπος ολοήμερου νηπιαγωγείου αποτελεί μια εμπεριστατωμένη πρόταση του υπουργείου Παιδείας που αποσκοπεί στην ισόρροπη και πολύπλευρη ανάπτυξη των νηπίων πρώτης και δεύτερης ηλικίας (4 - 6 ετών). Το ολοήμερο νηπιαγωγείο συμβάλλει αφενός στην πραγμάτωση των ουσιαστικών στόχων του νηπιαγωγείου και αφετέρου αφουγκράζεται τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας». Την ίδια στιγμή, στο όνομα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, η κυβέρνηση καλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αποδεχτούν μια πραγματικότητα που λέει ότι χιλιάδες προνήπια κάθε χρόνο μένουν έξω από την εκπαίδευση και χιλιάδες ακόμα νήπια κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια - αποθήκες.

Και οι συγκεκριμένες αλλαγές έρχονται να συμπληρώσουν τις αλλαγές που έχει φέρει το υπουργείο στην εκπαίδευση σε ένα τοπίο περικοπών. Οι νέες ρυθμίσεις του υπουργείου αποτελούν συνέχεια προηγουμένων που αφορούσαν τους περιορισμούς στην εγγραφή στο ολοήμερο, αλλά και την αύξηση του ελάχιστου αριθμού για τη δημιουργία τμήματος από 7 σε 14 παιδιά.

Το ζήτημα των αλλαγών στα νηπιαγωγεία είχε συζητηθεί, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 4 Αυγούστου, ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Παιδείας και αντιπροσωπείας της ΔΟΕ. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, στις αιτιάσεις ότι οι φετινές εγγραφές έγιναν με άλλα δεδομένα από αυτά που σήμερα δημιουργούνται, τα στελέχη του υπουργείου απάντησαν ότι «θα εξομαλυνθούν τα πράγματα από τη επόμενη χρονιά». Η λογική δε του υπουργείου Παιδείας αποτυπώθηκε στο ότι, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, το ολοήμερο θα εξυπηρετεί καθαρά τις ανάγκες των εργαζόμενων γονιών.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της θεσμοθέτησης 2χρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, τα στελέχη του υπουργείου απάντησαν - σύμφωνα πάντα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών - ότι είναι στις προθέσεις αλλά δεν το επιτρέπουν οι οικονομικές συγκυρίες.

Έχει διαβαστεί 247 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 09 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 273 επισκέπτες και 0 μέλη.