Κυριακή, 09 Μάι, 2021

  • Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού
  •  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος
  • Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/2021
  • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας
  • Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου
  • Δήλωση Άγγελου Τόλκα για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας
Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού1  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος2 Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/20213 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας4 Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου5 Δήλωση Άγγελου Τόλκα για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια τώρα, η 9η Μάη 1945 έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Είναι η μέρα που ο φασιστικός άξονας Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας ηττήθηκε και ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος έληξε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας. Ήταν ο πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, με 50 εκατο... Περισσότερα

Ας μην προκαλούν άλλο από το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νάουσας!

από Η Άλλη Άποψη
Ας μην προκαλούν άλλο από το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νάουσας!

Θα περίμενε κανείς μετά τον πανελλαδικό θόρυβο που δικαιολογημένα προκλήθηκε με την πράξη τους να αναγνώριζαν το λάθος τους και να προχωρούσαν σε αναγκαία διόρθωσή του, ζητώντας ταυτόχρονα και ένα συγγνώμη.

Όχι όμως κάτι τέτοιο δεν πράττουν αλλά ουσιαστικά ζητούν «και τα ρέστα». Κάνουμε λόγο για το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νάουσας που με την ενέργεια του προκάλεσε την αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, κομμάτων, αλλά και πλήθος φορέων (μεταξύ αυτών και Ενώσεων Γονέων…) αλλά και τις αποστάσεις της Μητρόπολης και που όμως ουσιαστικά προσπαθεί να την στηρίξει με την απαντητική επιστολή που έστειλε:

Διαβάζουμε από την επιστολή αυτή (δεν στάλθηκε στην ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ) από το https://www.inveria.gr/:

«Είναι πολύ λυπηρό να διασπείρονται ψευδή σχόλια από συλλογικά όργανα σχετικά με την απόφαση της ένωσης μας για την κατάθεση διαμαρτυρίας μας στην εισαγγελία, που αφορά τη διδασκαλία των φακέλων θρησκευτικών, τα οποία έχουν κριθεί αντισυνταγματικά με αποφάσεις του ΣτΕ. Από την αρχή έχουμε δηλώσει ότι προβήκαμε σε διαμαρτυρία σε όλα τα θεσμικά όργανα. Η διαμαρτυρία δεν είναι καταγγελία.

Είναι γνωστό ότι το  Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ), με τις υπ’ αριθμ. 660 και 926 αποφάσεις του 2018, αλλά και τις νεώτερες 1749 και 1752 του 2019 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιορθόδοξες  και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  τις  υπουργικές αποφάσεις, δυνάμει των οποίων έχουν εκδοθεί τα βιβλία- φάκελοι Θρησκευτικών και μάλιστα συνιστούν «επέμβαση στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών».

Για το λόγο αυτό προβήκαμε σε διαμαρτυρία. Διαμαρτυρία με σκοπό την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Η διαμαρτυρία δεν συνιστά   ποινικοποίηση,  δεν είναι πρόθεση μας αλλά ούτε και θέλημα μας. Το μόνο που ζητάμε είναι η μη χρησιμοποίηση των αντισυνταγματικών βιβλίων – φακέλων.

Εμείς όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, δηλώνουμε και πάλι ευθαρσώς, ότι όλη η κίνησή μας ήταν κατά των υπευθύνων για τους φακέλους αυτούς και αυτοί είναι το υπουργείο παιδείας και όχι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Ημαθίας να ανακαλέσει όλα αυτά που γράφηκαν περί  καταγγελίας και τη διασπορά αναληθών ειδήσεων καθώς και όλους τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τα μέλη της ένωσης ζητώντας παράλληλα την διαβεβαίωση τους ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους πάνω από όλα και δεν θα επιτρέπουν διδασκαλίες στα παιδιά όλων των πολιτών που έχουν κριθεί ακατάλληλες και επικίνδυνες από αμετάκλητες αποφάσεις ανωτέρων δικαστηρίων, όπως είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Καλούμε τους γονείς να δείξουν εμπιστοσύνη στις ενέργειες της ένωσης που είναι μακριά από σκοπιμότητες αλλά εμπεριέχουν αγάπη για τα παιδιά που είναι μελλοντικοί πολίτες της χώρας μας.» 

Δηλαδή εμφανίζουν όλους τους άλλους ως ψεύτες, τα όσα λένε ως προσβλητικά, ενώ ζητούν και την «εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων» λες και είναι αυτόκλητοι «Εισαγγελείς»…

Δυστυχώς όπως επισημαίνει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας «υπάρχουν γονείς που δείχνουν την «ευαισθησία» τους και «εξαντλούν» την δράση με το να στέλνουν στα  δικαστήρια εκπαιδευτικούς για την διδασκαλία των θρησκευτικών, χωρίς να ανοίγουν καθόλου την κουβέντα για, το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας γενικά, δηλαδή για το περιεχόμενο των βιβλίων και σε άλλα μαθήματα…»

Έχει διαβαστεί 199 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 09 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 10 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 22 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 973 επισκέπτες και 0 μέλη.