Τρίτη, 09 Αύγ, 2022

  • ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Ορκίστηκε ο σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος Γκ. Πέτρο
  • ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: Οι «Γιορτές Νερού»  συνεχίζονται με Αρετή Κετιμέ και Ντιλέκ Κοτς !
  • ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Οι γυναίκες να σηκώσουν το κεφάλι και να παλέψουν μέσα από τα συνδικάτα για την ανατροπή των σχέσεων κάθε μορφής εκμετάλλευσης και βίας
  • Έφοδος του FBI στην κατοικία του Ντόναλντ Τράμπ στη Φλόριντα
  • Όχι τυχαίος αποκλεισμός…
  • «ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ», η Βόρεια Μακεδονία!
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Ορκίστηκε ο σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος Γκ. Πέτρο1 ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: Οι «Γιορτές Νερού»  συνεχίζονται με Αρετή Κετιμέ και Ντιλέκ Κοτς ! 2 ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Οι γυναίκες να σηκώσουν το κεφάλι και να παλέψουν μέσα από τα συνδικάτα για την ανατροπή των σχέσεων κάθε μορφής εκμετάλλευσης και βίας3 Έφοδος του FBI στην κατοικία του Ντόναλντ Τράμπ στη Φλόριντα4 Όχι τυχαίος αποκλεισμός…5 «ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ», η Βόρεια Μακεδονία!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολυδαίδαλο δίκτυο

Η χτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν ήξερε» για τις παρακολουθήσεις και ο καβγάς που συνεχίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της ΕΕ, και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, για τη διαμόρφωση ενός επικίνδυνου και σκοτεινού θεσμικού πλαισίου που στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» διαμορφώνει και νομιμο... Περισσότερα

Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία:«Από τη Διάρκεια στο Χρόνο»

από Η Άλλη Άποψη

Συνεχίζεται για 16η χρονιά η επιτυχημένη σειρά των ομιλιών «Αστέρια και Άνθρωποι στη νέα χιλιετία» που διοργανώνουν το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Νάουσας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου - παράρτημα Νάουσας.

Η επόμενη ομιλία με τίτλο «Από τη διάρκεια στο χρόνο - Ανιχνεύοντας την καταγωγή και την εξέλιξη της έννοιας και προσεγγίζοντάς την στο πλαίσιο του Σχολείου» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20:00 στην αίθουσα διαλέξεων του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» (Βέτλανς).

Ομιλητής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Α. Ζώκος, Φυσικός, Δάσκαλος Φυσικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος egno.gr

Περίληψη ομιλίας

Αναδύθηκε από την τυρβώδη πορεία του ανθρώπου προς την κατεύθυνση οικοδόμησης εκείνης της δομής, στο πλαίσιο της οποίας θα θεωρήσει τον εαυτό του προστατευμένο και επομένως κατάλληλης για την επιβίωσή του: την Κοινωνία.

Γεννήθηκε από την αλληλεπίδραση της Ανθρωπότητας με το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή υλοποιείται, μετασχηματίζεται και το μετασχηματίζει, αυτό που κάποια στιγμή της πορείας του θα ονομάσει Φυσικό Περιβάλλον.

Διαμορφώθηκε, ως αντίληψη της μεταβολής της Πραγματικότητας, μέσα από τη διαδρομή του Ανθρώπου προς την Αλήθεια. Τη διαδρομή, δηλαδή, που θα οδηγήσει τον Άνθρωπο να ταυτοποιήσει αυτό που αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει, με αυτό που Πραγματικά Υπάρχει.

Θεωρήθηκε κυκλικός, αλλά και ευθύγραμμος, άπειρος, αλλά και με συγκεκριμένη αρχή, αναστρέψιμος, αλλά και μοναδικής κατευθυντικότητας, συνεχής, αλλά και σε διακριτά τμήματα, οντότητα αντικειμενική, ανεξάρτητη από τον Άνθρωπο, αλλά και οντότητα υποκειμενική, σύμφυτη με τον Άνθρωπο, «απριορική» σύνθεση, έννοια ανωτέρου επιπέδου γενίκευσης και σύνθεσης, αντικειμενική ροή, μέσο προσανατολισμού.

Επιβλήθηκε, κυριάρχησε, με φυσικό επακόλουθο να προσωποποιηθεί και τελικά να θεοποιηθεί. Μετρήθηκε με τη μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση και μετατράπηκε σε μηχανισμό δυνάστη της ατομικότητας.

«Όταν δεν με ρωτούν για αυτόν, ξέρω τι είναι ο Χρόνος» έγραψε κάποτε στις «Εξομολογήσεις» του ο ιερός Αυγουστίνος, «όταν με ρωτούν δεν ξέρω»! Τι είναι τελικά ο Χρόνος; Πόσο πραγματικός είναι ή ποιο επίπεδο της Πραγματικότητας εκφράζει;

Εμείς, πάντως, θα ξεκινήσουμε την σύντομη εκδρομή μας, από την προσέγγιση ενός Φυσικού Μεγέθους που θα μας ανοίξει την πόρτα για να τον συναντήσουμε  και για να κάνουμε τα επόμενα βήματα του προβληματισμού μας.

 

Έχει διαβαστεί 290 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 09 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 409 επισκέπτες και 0 μέλη.