Σάββατο, 25 Ιούν, 2022

• ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Αυξάνει τον ΦΠΑ σε μάσκες, αντισηπτικά και γάντια, εν μέσω ακρίβειας και αύξησης κρουσμάτων
  • Δήλωση του Δημήτρη Πυρινού για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών
  • Υπερόπτης…. Καρδινάλιος
  • ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ….ΟΜΑΔΑ
  • ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ: Επικίνδυνες αποφάσεις με την υπογραφή της κυβέρνησης
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Αυξάνει τον ΦΠΑ σε μάσκες, αντισηπτικά και γάντια, εν μέσω ακρίβειας και αύξησης κρουσμάτων1 Δήλωση του Δημήτρη Πυρινού για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών3 Υπερόπτης…. Καρδινάλιος4 ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ….ΟΜΑΔΑ5 ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ: Επικίνδυνες αποφάσεις με την υπογραφή της κυβέρνησης6

Ποιοι αδειάζουν τα κρατικά ταμεία, ποιοι τα γεμίζουν και ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες

Προχθες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Α. Τσίπρας. Ο πρώτος για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο στήριξαν την επέκταση της ΕΕ «προς ανατολάς», αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, αποφάσεις δηλαδή που ρ... Περισσότερα

Δελτίο τύπου της Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ (ΕΣΔΕΠ) ΑΠΘ σχετικά με την «Επιστροφή στην εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία και υγειονομική ασφάλεια»

Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021) στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ ανοικτή συνέντευξη τύπου του ΕΣΔΕΠ με θέμα «Επιστροφή στην εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία και υγειονομική ασφάλεια».

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν και μίλησαν μέλη της υγειονομικής επιτροπής του ΕΣΔΕΠ (Ηλίας Κονδύλης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, Αλέξανδρος Γαρύφαλλος Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, Αλέξης Μπένος Ομ. Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, Αθανάσιος Κούγκολος Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ), εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΠΘ (Γιάννης Κουρμούλης), εκπρόσωπος του συντονιστικού των Φοιτητικών Συλλόγων (Aντώνιος Γιαννακάκης) του ΑΠΘ, μέλη του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ (Ευαγγελία Αμοιρίδου, Αγγελική Ζιάκα, Δημήτριος Ραπτάκης) και άλλοι πανεπιστημιακοί.

Όλες/οι οι παρευρισκόμενες/οι διατύπωσαν το πάγιο αίτημα τόσο των μελών ΔΕΠ όσο και των εργαζόμενων και φοιτητών στο ΑΠΘ για επιστροφή στην εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία, ως αναγκαία προϋπόθεση για τη διασφάλιση της ποιότητας και αξιοπιστίας των παρεχόμενων σπουδών.

Τονίστηκε ότι η ομόθυμη αυτή πρόθεση της ακαδημαϊκής κοινότητας πρέπει να πραγματοποιηθεί με όρους υγειονομικής ασφάλειας, όρους τους οποίους δυστυχώς δεν εγγυάται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το άνοιγμα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Οι παρευρισκόμενοι επισήμαναν ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγειονομική θωράκιση του ΑΠΘ και την αύξηση της επιδημικής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του ιδρύματος.

Τονίστηκε ότι επείγει η λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου εντός του πανεπιστημιακού campus, η άμεση εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ εντός του πανεπιστημίου το οποίο θα αναλάβει την επιδημιολογική επιτήρηση και το δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, η άμεση απόδοση νέων χώρων διδασκαλίας σε συνεννόηση με όμορους οργανισμούς (πχ ΔΕΘ) για τη δια ζώσης πραγματοποίηση μεγάλων αμφιθεατρικών μαθημάτων, η πύκνωση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ από και προς την πανεπιστημιούπολη. Επίσης, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ειδικής μέριμνας για το προσωπικό με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Εκ μέρους του ΕΣΔΕΠ
το Προεδρείο της ΓΣ