Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
  • ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
  • Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης
  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων1 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν2 Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης3 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"4 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ5 Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Διαμαρτυρία 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Διαμαρτυρία 2ου Γυμνασίου Νάουσας

 Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνάσιου Νάουσας, εν όψει του προγραμματισμού για τη νέα σχολική χρονιά 2018-19 και του καταμερισμού των μαθητών που θα παρακολουθήσουν την Α΄τάξη Γυμνασίου αισθανόμαστε την ανάγκη να καταθέσουμε την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία μας.

        Σύμφωνα με τον καταμερισμό που αποφασίστηκε από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ημαθίας με το ΑρΠρωτ.Φ.19/5530, 22-05-2018 έγγραφό τους, και λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων όπως αναφέρεται στην απόφαση, «την ανάγκη να λειτουργήσουν ομαλά όλα τα Σχολεία της ΔΔΕ Ημαθίας», το 2ο Γυμνάσιο Νάουσας αποφασίστηκε να υποδεχθεί τους μαθητές ΜΟΝΟ δύο (2) Δημοτικών σχολείων παρόλο που στην πόλη της Νάουσας λειτουργούν εννέα (9) Δημοτικά σχολεία.

                                   Προκύπτει, λοιπόν, μια ετεροβαρής και άδικη κατανομή

η οποία οδηγεί σαφώς σε υποβάθμιση του 2ου Γυμνασίου και σε δημιουργία προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία του και μάλιστα χωρίς εμφανή λόγο (π.χ. έλλειψη  προσωπικού κλπ).

          Αξίζει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι στο πολύ πρόσφατο παρελθόν το σχολείο μας υποδεχόταν τρία  Δημοτικά σχολεία ( 2ο, 3ο και 9ο Δημοτικά  Σχολεία Νάουσας), ενώ τα τελευταία χρόνια ζούμε μια διαρκή συρρίκνωσή του, παρόλο που από κτηριακής πλευράς  το 2ο Γυμνάσιο είναι το πλέον σύγχρονο της πόλης, με προδιαγραφές λειτουργίας μιας μεγάλης μονάδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα λειτουργικά έξοδα.

Διεκδικούμε

μια δίκαιη κατανομή, τρία Δημοτικά σε κάθε Γυμνάσιο της πόλης, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν ζητήματα μεγάλων αποστάσεων εντός της πόλης της Νάουσας καθώς είναι μικρή σε έκταση και η γεωγραφική θέση των Γυμνασίων δεν καθιστά κάποιο περισσότερο ή λιγότερο προσβάσιμο από τα άλλα. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που λαμβάνονταν υπόψη η παράμετρος της προσβασιμότητας, θα μπορούσε εύκολα να αποδειχθεί από τους χάρτες και την εμπειρία πως η περιοχή του 2ου Γυμνασίου είναι ευκολότερα προσβάσιμη για τους μικρούς μαθητές.

           Θεωρούμε αναγκαίο να μελετηθεί εκ νέου η κατανομή,

 να ληφθεί υπόψη πως είναι κακή πρακτική για τις εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές και κοινωνικές ανάγκες η κατηγοριοποίηση των σχολείων , καθώς διαιωνίζει και ενισχύει στην πόλη της Νάουσας προκαταλήψεις και στερεότυπα .

             Άλλωστε, όλα τα Γυμνάσια της πόλης, κατά τη δική μας άποψη, λειτουργούν εξίσου καλά με γνώμονα την κατά το δυνατό πληρέστερη μόρφωση των παιδιών και αξίζουν την ίση αντιμετώπιση από την πλευρά της πολιτείας.

 

Το κείμενο υπογράφεται από τους καθηγητές του 2ου Γυμνάσιου Νάουσας:

 

 

Αποδέκτες:

1) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

2) Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

3) Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

4) ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

5) ΜΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Έχει διαβαστεί 742 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 357 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)