Κυριακή, 09 Μάι, 2021

  • Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού
  •  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος
  • Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/2021
  • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας
  • Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου
  • Δήλωση Άγγελου Τόλκα για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας
Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού1  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος2 Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/20213 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας4 Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου5 Δήλωση Άγγελου Τόλκα για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια τώρα, η 9η Μάη 1945 έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Είναι η μέρα που ο φασιστικός άξονας Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας ηττήθηκε και ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος έληξε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας. Ήταν ο πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, με 50 εκατο... Περισσότερα

Η Εκπαίδευση ξανανοίγει χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και χωρίς εκπαιδευτικούς

από Η Άλλη Άποψη
Η Εκπαίδευση ξανανοίγει χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και χωρίς εκπαιδευτικούς

 

«Τρείς μήνες σχεδόν μετά το δεύτερο λοκντάουν, η κυβέρνηση, μετά από απίστευτες παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, με μπόλικη "επιστημονική" επικάλυψη, ξανανοίγει τα σχολεία, χωρίς κανένα μέτρο, σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην υπάρχει πανδημία!», σημειώνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), επισημαίνοντας ότι τα 25άρια και 27άρια τμήματα σε τάξεις-κλουβιά, οι ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών, η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας ήταν και παραμένουν εδώ, παρά τις δεκάδες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς.

«Κοντά σε όλα αυτά, έρχονται και τα ομολογημένα από το Υπουργείο κενά: προσλαμβάνοντας 6.000 εκπαιδευτικούς ακριβώς με το τέλος του 2020 το Υπουργείο ομολογεί το ίδιο ευθύνεται για το ότι χάνονταν σε όλα τα σχολεία της χώρας πάνω από 125.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα!», σημειώνει η ΑΣΕ και τονίζει ότι «Απολύοντας τους συναδέλφους με τρίμηνες συμβάσεις, άφησε χιλιάδες μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς στη μέση της σχολικής χρονιάς, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα το πότε θα καλυφθούν αυτά τα κενά».

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις να απαιτήσουν:

Εδώ και τώρα όριο 15 μαθητών ανά τάξη/10 στα εργαστήρια, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών. Πλήρης κάλυψη όλων των κενών που θα προκύψουν.

Άμεσα και δωρεάν τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.

Διορισμός μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας των σχολείων.

Αύξηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων για την αποτροπή υπερμετάδοσης της πανδημίας.

Να γίνει άμεσα αναπροσαρμογή της ύλης σε όλη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να εντοπιστούν τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί και να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο. Να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων.

Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης των ταξικών φραγμών, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση κουνάει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το δάχτυλο! Να της το κόψουμε!

Τρείς μήνες σχεδόν μετά το δεύτερο λοκντάουν, η κυβέρνηση, μετά από απίστευτες παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, με μπόλικη "επιστημονική" επικάλυψη, ξανανοίγει τα σχολεία, χωρίς κανένα μέτρο, σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην υπάρχει πανδημία!

Τα 25άρια και 27άρια τμήματα σε τάξεις-κλουβιά, οι ευπαθείς ομάδες συναδέλφων και μαθητών, η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας ήταν και παραμένουν εδώ, παρά τις δεκάδες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί - μαθητές - γονείς, θέτοντας το ΥΠΠΑΙΘ και την κυβέρνηση προ των απαράγραπτων ευθυνών τους.

Η κυβέρνηση, επιχειρώντας να φορέσει στο λαό το χιλιομπαλωμένο, πλέον, κουρέλι της "ατομικής ευθύνης", προσπαθεί να ποτίσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς χυμό από λωτό.

Νομίζει ότι θα ξεχάσουμε πόσο μας συκοφάντησε ήδη από τον περσινό λοκντάουν όταν πιέζαμε για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, όταν αναδεικνύαμε την αδιαφορία και την απραξία της, κεντρική πολιτική επιλογή όπως αποδείχτηκε και με τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Νομίζει ότι δεν θυμόμαστε ότι φέρει τεράστια ευθύνη για την άσχημη υγειονομική κατάσταση της χώρας, κατάσταση που ήδη διαφαίνεται ότι χειροτερεύει με το σωρηδόν κλείσιμο τμημάτων και σχολικών μονάδων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.

Νομίζει ότι έχουμε πάθει αμνησία και δεν ξέρουμε πως ευθύνεται για το τεράστιο κόστος στην ψυχοκοινωνική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών μας, για το γεγονός ότι μόνο 1 στους 4 μαθητές μπόρεσε να παρακολουθήσει απρόσκοπτα την τηλεκπαίδευση.

Το μόνο "υγειονομικό" μέτρο που πήρε η κυβέρνηση της τρίτης πιο αστυνομοκρατούμενης χώρας στην ευρωπαϊκή ήπειρο ήταν τα 30 εκατομμύρια για πρόσληψη αστυνομικών στα… κλειστά Πανεπιστήμια! Κυριολεκτικά πεταμένα λεφτά!

Κοντά σε όλα αυτά, έρχονται και τα ομολογημένα από το Υπουργείο κενά: προσλαμβάνοντας 6.000 εκπαιδευτικούς ακριβώς με το τέλος του 2020 το Υπουργείο ομολογεί το ίδιο ευθύνεται για το ότι χάνονταν σε όλα τα σχολεία της χώρας πάνω από 125.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα!

Απολύοντας τους συναδέλφους με τρίμηνες συμβάσεις, άφησε χιλιάδες μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς στη μέση της σχολικής χρονιάς, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα το πότε θα καλυφθούν αυτά τα κενά.

Πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς και ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει "δεήσει" να προχωρήσει την ενισχυτική, ούτε καν για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τα οποία κατάργησε από το Λύκειο, πολύ περισσότερο στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και στο Γυμνάσιο. Αυτές τις ημέρες, προκήρυξε 850 θέσεις αναπληρωτών Γενικής Αγωγής και σχεδόν 150 Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων (Α/θμιας και Β/θμιας) και όλων των ειδικοτήτων σε όλους τους νομούς της χώρας! Μόνο στην Αττική και τον Πειραιά λείπουν 15 Φιλόλογοι, 10 Μαθηματικοί, 7 Φυσικοί, 3 Χημικοί, 3 Βιολόγοι! Και μιλάμε ΜΟΝΟ για ειδικότητες που διδάσκουν πανελλαδικά μαθήματα ή τάξεις Λυκείων στα οποία οι μαθητές έχουν μπει σε τροχιά πανελλαδικών. Καταλαβαίνει κανείς ποια είναι η κατάσταση πανελλαδικά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αυτοί που κράτησαν τα σχολεία κλειστά επειδή δεν πήραν μέτρα ασφάλειας,

Αυτοί που άφησαν τα παιδιά αμόρφωτα επειδή δεν πήραν εκπαιδευτικούς,

Αυτοί που "νίπτουν τας χείρας των", προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις εγκληματικές τους ευθύνες,

έχουν το θράσος να απειλούν εμάς και τους μαθητές μας, κουνώντας το δάχτυλο! Να τους το κόψουμε!».


Έχει διαβαστεί 264 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 09 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 10 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 22 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 201 επισκέπτες και 0 μέλη.