Τετάρτη, 28 Ιούλ, 2021

  • ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία1 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/73 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου4 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους5 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

Είχαμε προειδοποιήσει για τα σχολεία…

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Είχαμε προειδοποιήσει για τα σχολεία…

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα και αφορούν ανάλογη κατάσταση μ’ αυτήν σε ολόκληρη της Ελλάδα. Στην Ημαθία, τα σχολεία και τα τμήματα που από Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με την λίστα του Υπουργείου Παιδείας είναι τα εξής:
- Μουσικό Σχολείο Βέροιας: Γ' τάξη - Έως τις 6 Νοεμβρίου
- 1ο ΓΕΛ Βέροιας: Τμήματα Γ2 και Γ Ανθρωπιστικών - Έως τις 9 Νοεμβρίου
- 2ο ΓΕΛ Βέροιας: Τμήματα Γ3 και Γ Οικονομίας και Πληροφορικής - Έως τις 2 Νοεμβρίου
- 4ο ΓΕΛ Βέροιας: Τμήμα Β2 - Έως τις 12 Νοεμβρίου
- 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας: Όλη η σχολική μονάδα - Έως τις 6 Νοεμβρίου
- 7ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: Ολόκληρη η σχολική μονάδα - Έως τις 9 Νοεμβρίου
- 2ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας - Μελέτειο: Ε' Τάξη - Έως τις 9 Νοεμβρίου.

Είχαμε προειδοποιήσει (ως ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ έντυπη και ηλεκτρονική) με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιά- αξιοποιώντας και τις σχετικές ανακοινώσεις των γονιών και των εκπαιδευτικών- για τον κίνδυνο ν’ ανοίξουν τα σχολεία χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις γεγονός που θα έχει ως συνέπεια να μετατραπούν τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊου.

Δυστυχώς αυτό και έγινε με τη κυβέρνηση να κατηγορεί και να κουνά το δάκτυλο στη νέα γενιά.

Επιβεβαιώθηκαν τα αιτήματα που έχουμε διατυπώσει, με κάθε τρόπο, όλο το προηγούμενο διάστημα, για 15 μαθητές ανά τμήμα, για επιπλέον προσωπικό στην καθαριότητα, για την κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς,για επιπλέον σχολικές αίθουσες κλπ. που αφορούν το ασφαλές άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων κατά τη φετινή σχολική χρονιά και τα μέτρα που όφειλε να πάρει η Κυβέρνηση για την ασφάλεια μαθητών–εκπαιδευτικών και γονέων. Δυστυχώς τα μέτρα, που με ευθύνη της Κυβέρνησης, δεν έχουν ληφθεί, αλλά και οι ασάφειες των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων σε σχολική μονάδα, έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά να κλείνουν Τμήματα και σχολικές μονάδες λόγω του covid-19.

Καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων την Ένωσης Γονέων σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα  όταν θα υπάρχει διαγνωσμένο κρούσμα στο σχολείο  σε συντονισμό με τους εκπαιδευτικούς,  να αγωνιστούν, ώστε να σταματήσει  να ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει τα υγειονομικά  πρωτόκολλα.

 Διεκδικώντας

Με ευθύνη του Δήμου που ανήκει το σχολείο να γίνεται απολύμανση των χώρων του σχολείου

Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να έρχεται κλιμάκιο στο σχολείο για ιχνηλάτηση και για δωρεάν test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δεν μπορούν οι γονείς να πληρώνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για test με κάθε σύμπτωμα του παιδιού που μπορεί και να μη σχετίζεται με τον covid-19 από τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία δεν δέχονται μαθητές με ήπια συμπτώματα. Η πρόληψη της διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι  πρώτιστα ευθύνη του κράτους.

Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου και της σχολικής μονάδας να διατίθενται ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών. Κανένας μαθητής να μην λαμβάνει απουσίες επειδή δεν έχει τα ηλεκτρονικά μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. Η ισότιμη μόρφωση όλων των παιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι ατομική ευθύνη του κάθε γονέα. 

Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που συνδράμουν τα παιδιά τους όταν κλείνει ένα Τμήμα ή σχολική μονάδα. Να μην χρεώνεται καμιά ημέρα κανονικής άδειας από τους γονείς, ούτε να μειώνονται οι αποδοχές τους από την εργασία τους.


 

 Έχει διαβαστεί 979 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΑΒΑ 0-1 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 452 επισκέπτες και 0 μέλη.