Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Εκλογές αύριο στην Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων

από Η Άλλη Άποψη
Εκλογές αύριο στην Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων

Σε εκλογές προχωρά η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στα γραφεία της στην Αθήνα (Πολυτεχνείου 6), ενώ τα μέλη της από την επαρχία καλούνται να συμμετέχουν με επιστολική ψήφο, σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της.

Κοινό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκλογές συνυπογράφουν οι υποψήφιοι Νατάσα Αβραμίδου, Μιχάλης Δουλκέρης, Αντώνης Καλόβουλος, Χρυσούλα Κάρτσακα, Αννα Λάζου, Βαγγέλης Λάσκαρης, Γιώργος Σαραντόπουλος, Μαρία Πεσκετζή (για το ΔΣ) και Φίλιππος Αθανασόπουλος, Ευγενία Καβαλλάρη(είναι η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας), Γιώργος Καρακώνης, Λεμονιά Ντιντή, Μπάμπης Παπαδόπουλος (για το Εποπτικό Συμβούλιο).

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Τα περισσότερα μέλη της ΠΕΦ είναι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που προβληματίζονται και διαφωνούν με τις απαιτήσεις των νέων κατευθύνσεων για τη Γλώσσα, την Ιστορία, τη Λογοτεχνία, με τις περικοπές και καταργήσεις μαθημάτων, την αυθαίρετη συγκόλληση διαφορετικών γνωστικών - επιστημονικών αντικειμένων και μαθημάτων με κριτήρια που δεν είναι ούτε επιστημονικά ούτε παιδαγωγικά, και με αίσθημα ευθύνης αντιστέκονται επιστημονικά και παιδαγωγικά στο σχολείο της αγοράς.

Προβληματιζόμαστε με τις πολιτικές υποβάθμισης των γλωσσικών και γενικότερα των φιλολογικών μαθημάτων. Προβληματιζόμαστε γιατί η υποβάθμιση πλήττει πρώτα και κύρια την ικανότητα έκφρασης και επικοινωνίας των μαθητών, αλλά και την ικανότητα της σκέψης, της κατανόησης και της κριτικής ικανότητάς τους. Η υποβάθμιση αυτή αντανακλάται, στη συνέχεια, σε όλα τα μαθήματα».

Αφού περιγράφουν το πώς κινήθηκαν τα δύο αυτά χρόνια στην ΠΕΦ γύρω από τα εκπαιδευτικά ζητήματα και τις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές ρυθμίσεις, σημειώνουν:

«Στα άμεσα ενδιαφέροντα του ΔΣ πρέπει να βρίσκεται η συσπείρωση όλο και μεγαλύτερου αριθμού συναδέλφων φιλολόγων στην ΠΕΦ, και από την Αττική και από την περιφέρεια. Η δράση που προτείναμε και υλοποιήθηκε από το ΔΣ, επιστημονικά σεμινάρια, ημερίδες, εκδηλώσεις σε σχολεία, συνέβαλε στην προσέγγιση της ΠΕΦ από πολλούς νέους συναδέλφους. Θεωρούμε ότι η δράση αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Να ανανεωθεί το δυναμικό, για να ενισχυθεί η δυναμικότητα της ΠΕΦ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι υπογράφοντες σας καλούμε στις εκλογές της ΠΕΦ να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση που ακολουθήθηκε τη διετία που πέρασε.

Να ψηφίσουμε συναδέλφους που εναντιώνονται από επιστημονική, παιδαγωγική σκοπιά - και όχι μόνο από τη σκοπιά της υπεράσπισης των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων - στις εκπαιδευτικές αλλαγές που προωθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Να ψηφίσουμε συναδέλφους που μαζί με άλλα μέλη Επιστημονικών Ενώσεων παλεύουν να ανοίξει πιο συστηματικά η συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, στα σωματεία τους, αλλά και στις Επιστημονικές Ενώσεις, σχετικά με το περιεχόμενο της σχολικής γνώσης, ιδεολογικό και επιστημονικό. Να ανοιχτούν δίαυλοι ενημέρωσης και κοινής δράσης με τους γονείς των μαθητών μας για ζητήματα που αφορούν τα παιδιά τους. Να οργανωθεί η αντιπαράθεση με το αντιδραστικό περιεχόμενο του σχολείου, να ανέβει ο πήχης των διεκδικήσεων».

Έχει διαβαστεί 560 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 495 επισκέπτες και 0 μέλη.