Τρίτη, 05 Μάρ, 2024

  • “Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών
  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού
  • Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ
  • «90,4 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες θεματικές εκπομπές
  • Κανονικά υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο
“Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών2 ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού3 Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ4 «90,4 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες θεματικές εκπομπές5 Κανονικά υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΕΡΓΑΝΗ»: Μείον 32.000 θέσεις εργασίας τον πρώτο μήνα του 2024

«Ρεκόρ» 20ετίας για το αρνητικό ισοζύγιο, σχεδόν οι μισές θέσεις εργασίας είναι με συμβάσεις - λάστιχοΤο μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τον πρώτο μήνα του 2024. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον περασ... Περισσότερα

Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων

από Η Άλλη Άποψη
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων

Κοινό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν μια σειρά υποψήφιοι

Σε εκλογές προχωρά η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στα γραφεία της στην Αθήνα (Πολυτεχνείου 6), ενώ τα μέλη της από την επαρχία καλούνται να συμμετέχουν με επιστολική ψήφο, σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της.

Κοινό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκλογές συνυπογράφουν οι υποψήφιοι Νατάσα Αβραμίδου, Μιχάλης Δουλκέρης, Αντώνης Καλόβουλος, Χρυσούλα Κάρτσακα, Αννα Λάζου, Βαγγέλης Λάσκαρης, Γιώργος Σαραντόπουλος, Μαρία Πεσκετζή (για το ΔΣ) και Φίλιππος Αθανασόπουλος, Ευγενία Καβαλλάρη, Γιώργος Καρακώνης, Λεμονιά Ντιντή, Μπάμπης Παπαδόπουλος (για το Εποπτικό Συμβούλιο).

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Τα περισσότερα μέλη της ΠΕΦ είναι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που προβληματίζονται και διαφωνούν με τις απαιτήσεις των νέων κατευθύνσεων για τη Γλώσσα, την Ιστορία, τη Λογοτεχνία, με τις περικοπές και καταργήσεις μαθημάτων, την αυθαίρετη συγκόλληση διαφορετικών γνωστικών - επιστημονικών αντικειμένων και μαθημάτων με κριτήρια που δεν είναι ούτε επιστημονικά ούτε παιδαγωγικά, και με αίσθημα ευθύνης αντιστέκονται επιστημονικά και παιδαγωγικά στο σχολείο της αγοράς.

Προβληματιζόμαστε με τις πολιτικές υποβάθμισης των γλωσσικών και γενικότερα των φιλολογικών μαθημάτων. Προβληματιζόμαστε γιατί η υποβάθμιση πλήττει πρώτα και κύρια την ικανότητα έκφρασης και επικοινωνίας των μαθητών, αλλά και την ικανότητα της σκέψης, της κατανόησης και της κριτικής ικανότητάς τους. Η υποβάθμιση αυτή αντανακλάται, στη συνέχεια, σε όλα τα μαθήματα».

Αφού περιγράφουν το πώς κινήθηκαν τα δύο αυτά χρόνια στην ΠΕΦ γύρω από τα εκπαιδευτικά ζητήματα και τις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές ρυθμίσεις, σημειώνουν:

«Στα άμεσα ενδιαφέροντα του ΔΣ πρέπει να βρίσκεται η συσπείρωση όλο και μεγαλύτερου αριθμού συναδέλφων φιλολόγων στην ΠΕΦ, και από την Αττική και από την περιφέρεια. Η δράση που προτείναμε και υλοποιήθηκε από το ΔΣ, επιστημονικά σεμινάρια, ημερίδες, εκδηλώσεις σε σχολεία, συνέβαλε στην προσέγγιση της ΠΕΦ από πολλούς νέους συναδέλφους. Θεωρούμε ότι η δράση αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Να ανανεωθεί το δυναμικό, για να ενισχυθεί η δυναμικότητα της ΠΕΦ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι υπογράφοντες σας καλούμε στις εκλογές της ΠΕΦ να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση που ακολουθήθηκε τη διετία που πέρασε.

Να ψηφίσουμε συναδέλφους που εναντιώνονται από επιστημονική, παιδαγωγική σκοπιά - και όχι μόνο από τη σκοπιά της υπεράσπισης των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων - στις εκπαιδευτικές αλλαγές που προωθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Να ψηφίσουμε συναδέλφους που μαζί με άλλα μέλη Επιστημονικών Ενώσεων παλεύουν να ανοίξει πιο συστηματικά η συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, στα σωματεία τους, αλλά και στις Επιστημονικές Ενώσεις, σχετικά με το περιεχόμενο της σχολικής γνώσης, ιδεολογικό και επιστημονικό. Να ανοιχτούν δίαυλοι ενημέρωσης και κοινής δράσης με τους γονείς των μαθητών μας για ζητήματα που αφορούν τα παιδιά τους. Να οργανωθεί η αντιπαράθεση με το αντιδραστικό περιεχόμενο του σχολείου, να ανέβει ο πήχης των διεκδικήσεων».Έχει διαβαστεί 560 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 236 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)