Τρίτη, 25 Ιούν, 2024

  • Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας
  • Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας
  • Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας
  • Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι
  • Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ
  • Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2024
Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας1 Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας2 Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας3 Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι4 Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ5 Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 20246

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων

από Η Άλλη Άποψη
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων

Κοινό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν μια σειρά υποψήφιοι

Σε εκλογές προχωρά η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στα γραφεία της στην Αθήνα (Πολυτεχνείου 6), ενώ τα μέλη της από την επαρχία καλούνται να συμμετέχουν με επιστολική ψήφο, σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της.

Κοινό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκλογές συνυπογράφουν οι υποψήφιοι Νατάσα Αβραμίδου, Μιχάλης Δουλκέρης, Αντώνης Καλόβουλος, Χρυσούλα Κάρτσακα, Αννα Λάζου, Βαγγέλης Λάσκαρης, Γιώργος Σαραντόπουλος, Μαρία Πεσκετζή (για το ΔΣ) και Φίλιππος Αθανασόπουλος, Ευγενία Καβαλλάρη, Γιώργος Καρακώνης, Λεμονιά Ντιντή, Μπάμπης Παπαδόπουλος (για το Εποπτικό Συμβούλιο).

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Τα περισσότερα μέλη της ΠΕΦ είναι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που προβληματίζονται και διαφωνούν με τις απαιτήσεις των νέων κατευθύνσεων για τη Γλώσσα, την Ιστορία, τη Λογοτεχνία, με τις περικοπές και καταργήσεις μαθημάτων, την αυθαίρετη συγκόλληση διαφορετικών γνωστικών - επιστημονικών αντικειμένων και μαθημάτων με κριτήρια που δεν είναι ούτε επιστημονικά ούτε παιδαγωγικά, και με αίσθημα ευθύνης αντιστέκονται επιστημονικά και παιδαγωγικά στο σχολείο της αγοράς.

Προβληματιζόμαστε με τις πολιτικές υποβάθμισης των γλωσσικών και γενικότερα των φιλολογικών μαθημάτων. Προβληματιζόμαστε γιατί η υποβάθμιση πλήττει πρώτα και κύρια την ικανότητα έκφρασης και επικοινωνίας των μαθητών, αλλά και την ικανότητα της σκέψης, της κατανόησης και της κριτικής ικανότητάς τους. Η υποβάθμιση αυτή αντανακλάται, στη συνέχεια, σε όλα τα μαθήματα».

Αφού περιγράφουν το πώς κινήθηκαν τα δύο αυτά χρόνια στην ΠΕΦ γύρω από τα εκπαιδευτικά ζητήματα και τις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές ρυθμίσεις, σημειώνουν:

«Στα άμεσα ενδιαφέροντα του ΔΣ πρέπει να βρίσκεται η συσπείρωση όλο και μεγαλύτερου αριθμού συναδέλφων φιλολόγων στην ΠΕΦ, και από την Αττική και από την περιφέρεια. Η δράση που προτείναμε και υλοποιήθηκε από το ΔΣ, επιστημονικά σεμινάρια, ημερίδες, εκδηλώσεις σε σχολεία, συνέβαλε στην προσέγγιση της ΠΕΦ από πολλούς νέους συναδέλφους. Θεωρούμε ότι η δράση αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Να ανανεωθεί το δυναμικό, για να ενισχυθεί η δυναμικότητα της ΠΕΦ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι υπογράφοντες σας καλούμε στις εκλογές της ΠΕΦ να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση που ακολουθήθηκε τη διετία που πέρασε.

Να ψηφίσουμε συναδέλφους που εναντιώνονται από επιστημονική, παιδαγωγική σκοπιά - και όχι μόνο από τη σκοπιά της υπεράσπισης των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων - στις εκπαιδευτικές αλλαγές που προωθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Να ψηφίσουμε συναδέλφους που μαζί με άλλα μέλη Επιστημονικών Ενώσεων παλεύουν να ανοίξει πιο συστηματικά η συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, στα σωματεία τους, αλλά και στις Επιστημονικές Ενώσεις, σχετικά με το περιεχόμενο της σχολικής γνώσης, ιδεολογικό και επιστημονικό. Να ανοιχτούν δίαυλοι ενημέρωσης και κοινής δράσης με τους γονείς των μαθητών μας για ζητήματα που αφορούν τα παιδιά τους. Να οργανωθεί η αντιπαράθεση με το αντιδραστικό περιεχόμενο του σχολείου, να ανέβει ο πήχης των διεκδικήσεων».Έχει διαβαστεί 581 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 358 επισκέπτες και 0 μέλη.