Πέμπτη, 01 Ιούν, 2023

  • Τι απάντησε ο Ν. Βούτσης στην «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» για το ζήτημα της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ν.Δ
  • Συνέντευξη Ν. Βούτση στη Βέροια: Βασικός στόχος η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων
  • Στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 7 και 8 Ιουνίου
  • 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας
  • Κάλεσμα της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
  • Παρουσίαση βιβλίου "Μινώταυρος" του Δημήτρη Στεφανάκη στη Βέροια
Τι απάντησε ο Ν. Βούτσης στην «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» για το ζήτημα της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ν.Δ1 Συνέντευξη Ν. Βούτση στη Βέροια: Βασικός στόχος η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων2 Στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 7 και 8 Ιουνίου3 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας4 Κάλεσμα της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ5 Παρουσίαση βιβλίου "Μινώταυρος" του Δημήτρη Στεφανάκη στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Θαύμα;

Θαύμα;

Τα 18,5 με 19 δισ. ευρώ θα φτάσουν τα έσοδα του Τουρισμού το 2023, ανέφερε ο Β. Κικίλιας στηριζόμενος σε εκτιμήσεις «ειδικών». Σίγουρα αυτοί που χαίρονται είναι οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί και τουριστικοί όμιλοι, που ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ κερδοφορίας. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη... Περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Με μαζική αποχή απαντούν στις ηλεκτρονικές εκλογές!

από Η Άλλη Άποψη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Με μαζική αποχή απαντούν στις ηλεκτρονικές εκλογές!

Μαζικά γυρίζουν την πλάτη οι εκπαιδευτικοί, για άλλη μια φορά, στην επιλογή του υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης να επιβάλουν με αυταρχικό τρόπο τις ηλεκτρονικές εκλογές για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Το ρεύμα της μαζικής αποχής αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα και προς τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη στους εργαζόμενους και να ταυτιστούν με την υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση.

Από τα στοιχεία από μεγάλες διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας το ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπερνά το 15% στην Πρωτοβάθμια και το 20% στη Δευτεροβάθμια μέχρι στιγμής… Ενδεικτικά αναφέρουμε ποσοστά συμμετοχής για τη Δευτεροβάθμια: Ηράκλειο 10%, Αν. Αττική 7%, Α' Αθήνας 14%, Β' Αθήνας, 12%, Δυτ. Θεσσαλονίκης 3%. Αντίστοιχα στην Πρωτοβάθμια: 7% Α' Αθήνας, 5% Γ' Αθήνας, 4% Πειραιάς, 7,15% Αν. Αττική, 12% Β' Αθήνας, 18% Λάρισα, 13% Κορινθία, 20% Αχαΐα και 35% Ηράκλειο. 

Συνολικά ο κλάδος των εκπαιδευτικών δίνει μια ακόμα ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση. Με τη μαζική αποχή από τις ψευτοεκλογές του υπουργείου Παιδείας απορρίπτει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, στέλνει ένα μήνυμα αντίστασης και ελπίδας για τη συνέχεια.

Όπως καταγγέλλουν μια σειρά Σύλλογοι και ΕΛΜΕ δεν λείπουν και οι κωμικοτραγικές καταστάσεις στη διαδικασία ως συνέχεια των απειλών και των εκβιασμών που έχουν εξαπολύσει όλο το προηγούμενο διάστημα διοίκηση και υποψήφιοι παρατάξεων που επέλεξαν να στηρίξουν τις επιλογές της υπουργού Παιδείας για αυτή την απαράδεκτη εκλογική διαδικασία που δε διασφαλίζει το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψήφου. Έτσι από το πρωί διάφορες Διευθύνσεις σε όλη τη χώρα ήταν κλειστές, οι εφορευτικές επιτροπές δεν ήταν στη θέση τους αλλά στα σπίτια τους(!), ενώ στην Α' Αθήνας απαγορευόταν η είσοδος στους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε. από την αστυνομία και τους security! Μια σειρά διευθύνσεις αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τη συμμετοχή ενισχύοντας τις υπόνοιες για εκλογομαγειρέματα.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης καταγγέλλει ότι πήγε το πρωί στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αιτηθεί μια σειρά στοιχεία για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας, αλλά βρήκε τα γραφεία κλειστά! Σε επικοινωνία με τον προϊστάμενο εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει πού βρίσκεται η εφορευτική επιτροπή και ποιοι την αποτελούν.

Αντίστοιχα, το ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει «τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης που διεξάγουν τις ηλεκτρονικές με κλειδωμένες πόρτες και τους εκλεγμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ, αποκλεισμένους από κάθε πληροφορία. Αλήθεια, τι φοβούνται και δεν επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν τη ροή των αποτελεσμάτων, να έχουν πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους και στα αποτελέσματα; Απαιτούμε τώρα να ανοίξουν οι πόρτες και να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τη ροή της διαδικασίας. Ζητάμε να έχουμε πρόσβαση στα πρακτικά της εφορευτικής, στους καταλόγους και τη λίστα ψηφισάντων. Καμιά διαδικασία με κλειστές πόρτες. Δε θα δεχτούμε εκλογές βίας και νοθείας», τονίζει η ΕΛΜΕ.

Αλλά και στην Αθήνα, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει ότι ο Διευθυντής της ΔΠΕ Α' Αθήνας δεν απαντάει στους εκπροσώπους των σωματείων, ενώ «εκπρόσωποι Συλλόγων Α' Αθήνας πήγαν στη Διεύθυνση και ζήτησαν να μπουν για να ελέγξουν επί τόπου τη διαδικασία, αλλά βρήκαν την πόρτα κλειστή και τον αστυνομικό να απαντάει, αφού ανέβηκε να ρωτήσει, ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν είναι μέσα και δεν μπορείτε να μπείτε! 

ΕΛΜΕ και Σύλλογοι τονίζουν ότι το υπουργείο και η διοίκηση της εκπαίδευσης απώλεσαν και το τελευταίο «φύλλο συκής» στην κατάπτυστη αυτή διαδικασία που υποθηκεύει όχι μόνο την εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αλλά κάθε ίχνος δημοκρατικής, διαφανούς και αμερόληπτης ψηφοφορίας. Καλούν τους συναδέλφους τους να μη νομιμοποιήσουν αυτή την απαράδεκτη διαδικασία και να βγάλουν συμπεράσματα για όσους με τη συμμετοχή τους σε αυτές τις εκλογές-παρωδία τη στηρίζουν.

Έχει διαβαστεί 322 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος Ν 2 μποφόρ

Παρασκευή, 02 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 03 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 17 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 232 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)