Με αφορμή την παράδοση στον ρωσικό στρατό των παραστρατιωτικών που πολεμούσαν στο «Azovstal», κλιμακώθηκε και στην Ελλάδα η προσπάθεια να τους παρουσιάσουν ως ήρωες, προσφέροντας ένα ακόμα μεγαλοπρεπές «ξέπλυμα» στους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ. Το επιχείρημα ότι ανήκουν πλέον στις τάξεις του ουκρανικού στρατού καθόλου δεν τους απα... Περισσότερα
ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ!
από Η Άλλη Άποψη
Ζητήσαμε μία δήλωση από τον Γιώργο Αρβανίτη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ημαθίας με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σ’αυτή μας ξετυλίγει τα βασικά προβλήματα καθώς και τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τις Δημοτικές Αρχές:
“Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ημαθίας βρίσκεται στις επάλξεις. Τα προβλήματα στην Παιδεία είναι πάρα πολλά ,συνεχίζουν να είναι πάρα πολλά. Ερχόμενοι φέτος αντιμετωπίζουμε το σοβαρό πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών το οποίο δεν έχει λυθεί και διαιωνίζεται . Δεν έχει καταργηθεί η ΚΥΑ. Βλέπουμε ακόμη ότι υπάρχει πρόβλημα από τα μέσα μεταφοράς που επειδή δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα περσινά, «απειλούν»με σταμάτημα της μεταφοράς
Έχουμε την υποχρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές. Ζητάμε εδώ την διαγραφή των χρεών στις ΔΕΚΟ, την αύξηση της χρηματοδότησης που έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 60%. Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι τα ξενόγλωσσα βιβλία τα αγοράζουν οι γονείς για τα παιδιά τους.
Οι σκέψεις μας και οι κινήσεις μας το επόμενο διάστημα ως Ομοσπονδία είναι να μπουν όλα αυτά τα ζητήματα στα τρία Δημοτικά Συμβούλια του νομού μας, με στόχο όχι απλά ένα ψήφισμα συμπαράστασης αλλά να συμμετέχουν μαζί μας στις επόμενες αγωνιστικές κινήσεις μας. Στις σκέψεις μας είναι για παράδειγμα ένα Πανημαθιώτικο Συλλαλητήριο για τα ζητήματα της Παιδείας. Για το ζήτημα αυτό είμαστε και σε επαφή με τα συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων και των καθηγητών γιατί τα προβλήματα τους απασχολούν και αυτούς. Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι στα βασικά μας αιτήματα και οι μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Να κλείσω λέγοντας ότι θέλουμε την ενεργό συμπαράσταση των δημοτικών συμβούλων και όχι απλά ένα ψήφισμα στήριξης !”