Παρασκευή, 30 Ιούλ, 2021

• Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/7
  • Επίσκεψη Αγγέλου Τόλκα στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου
  • «Βράζει» η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά η κυβέρνηση αναλώνεται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας»
  • Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: Για τα προβλήματα με τον ΟΣΕ
  • Επίσκεψη της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στην Βεργίνα
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/71 Επίσκεψη Αγγέλου Τόλκα στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου2 «Βράζει» η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά η κυβέρνηση αναλώνεται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας»3 Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας4 Φρόσω Καρασαρλίδου: Για τα προβλήματα με τον ΟΣΕ5 Επίσκεψη της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στην Βεργίνα6

Υπερμνημόνιο

«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.«Η χώρα μεταμορφώνεται» λέει η ΝΔ, «πρόκειται για ιστορική τομή στην ΕΕ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τα 32 δισεκατομμύρια ... Περισσότερα

ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ν.4692

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και των υπόλοιπων σχολείων του νομού μας, που ανταποκρίθηκαν στο συλλογικό κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ημαθίας και της ΟΛΜΕ και συμμετέχουν πλέον στη μεγάλη μάχη της απεργίας – αποχής, ενάντια στην αξιολόγηση του ν. 4692/2020.

Με τις συλλογικές τους αποφάσεις ματαίωσαν τη δημιουργία ομάδων αξιολόγησης και ένωσαν τη φωνή τους με τη μαζική απάντηση που έδωσε η συντριπτική  πλειοψηφία των συναδέλφων στην Ημαθία αλλά και του κλάδου σε όλη την Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο ο κλάδος δήλωσε :

Την αντίθεσή του στην κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών

Την αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης να αποποιηθεί τις ευθύνες της και να τις μεταφέρει στις πλάτες εκπαιδευτικών και γονέων

Τη διαχρονική θέση και αγωνιστική διάθεσή του για την υπεράσπιση  του δημόσιου σχολείου και των μαθητών του

Την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς  του

Έτσι, με τις διαδικασίες για τις συνεδριάσεις των συλλόγων στο σύνολο των σχολείων του νομού Ημαθίας να έχουν ολοκληρωθεί, το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα, δίνοντας μια ηχηρή απάντηση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΟΣΟΣΤΟ

Απεργία-αποχή

93,3%

Αξιολόγηση

6,7%

Καλούμε τους συναδέλφους των τριών σχολείων που πραγματοποίησαν την αρχική  συνεδρίαση, του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας και του ΕΝΕΕΓΥΛ να συμμετέχουν συλλογικά σε αυτόν τον αγώνα με τους υπόλοιπους συναδέλφους του νομού μας αλλά και με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στην επικράτεια, ώστε να αποτραπεί πλήρως και στην πράξη η αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, όπως επιχειρείται από τις διαδικασίες αξιολόγησης του ν.4692 και να δηλώσουν απεργία - αποχή σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου. Υπενθυμίζουμε ότι διατηρούν αυτό το δικαίωμα σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας που θα δρομολογηθεί στο σύλλογό τους και ότι η δήλωση της απεργίας- αποχής αποτελεί δικαστικά κατοχυρωμένο τρόπο νόμιμης συνδικαλιστικής διεκδίκησης.

Λιακάδα
Άνεμος ΝΝΔ 3-4 μποφόρ