Τρίτη, 27 Ιούλ, 2021

  • ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία1 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/73 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου4 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους5 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης με τον εμβολιασμό των  εκπαιδευτικών

Άλλη μία αιφνιδιαστική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας έφτασε στα σχολεία τη Δευτέρα 29/3 /2021 με  θέμα : «Εμβολιασμός εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε Εμβολιαστικά Κέντρα». Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών από “αδιάθετες δόσεις εμβολίων” δεν αποτελεί ικανοποίηση του αιτήματος του εκπαιδευτικού κινήματος για κατά προτεραιότητα μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, που  εξασφαλίζει την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας από τη διασπορά,  αν και το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να πείσει επικοινωνιακά πως είναι νίκη η εξασφάλιση των αδιάθετων δόσεων εμβολίων, μετά από συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Στην πραγματικότητα η εγκύκλιος αυτή αποτελεί μια  βιαστική διαδικασία εμβολιασμού για όποιον προλάβει από τα αζήτητα εμβολίων που δεν χρησιμοποιήθηκαν από τις λοιπές ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας παίζει για άλλη μια φορά με την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας μετατρέποντας τον αναγκαίο μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών σε πολιτικό επικοινωνιακό παιχνίδι ενίσχυσης του προφίλ της. Εναποθέτει  στην ατομική ευθύνη των εκπαιδευτικών, την πραγματοποίηση της διαδικασίας, οι οποίοι όφειλαν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Ταυτόχρονα εγείρονται σοβαρά ζητήματα διαφάνειας για τη διαδικασία που θα τηρηθεί, αφού κανείς δεν γνωρίζει πόσες  είναι οι αδιάθετες δόσεις εμβολίων ή ποια η ακριβής λίστα των εκπαιδευτικών.

Οι πανηγυρισμοί για την “επιτυχημένη” διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ καταρρέουν κάτω από την ασφυκτική πίεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας, τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ,  την μετατροπή των νοσοκομείων αποκλειστικά σε νοσοκομεία μιας νόσου covid19, με χιλιάδες χρόνια πάσχοντες να μην έχουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη. Επιμένει στις μηδενικές προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία,  στις εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού,  στη διάλυση της όποιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στα ελάχιστα τεστ, στους εμβολιασμούς με το σταγονόμετρο,   την ίδια στιγμή που ενισχύει  σκανδαλωδώς με  αποζημιώσεις τον ιδιωτικό τομέα, που δήθεν επιτάσσεται και δήθεν προσφέρει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.  Αντί για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, η κυβέρνηση ακολουθεί τα συνεχή οριζόντια lock down, τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών, την επίκληση της  “ατομικής ευθύνης”, την ενοχοποίηση του λαού και της νεολαίας, τον  συνωστισμό στους μεγάλους εργασιακούς χώρους χωρίς έλεγχο για μέτρα προστασίας, στα ΜΜΜ, στα στρατόπεδα και στα προσφυγικά camps. Οι συνέπειες της πανδημίας βαραίνουν καθημερινά όλο και περισσότερο τις πλάτες του λαού. 

Στην εκπαίδευση εδώ και ένα χρόνο τα σχολεία παραμένουν κλειστά γιατί η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους, καταδικάζοντας τη νέα γενιά σε μορφωτικά ελλείμματα, αλλά και σε ανυπολόγιστες ψυχοκοινωνικές συνέπειες. Αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος αντιμετώπισε με αυταρχισμό τους αγώνες των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών. Μοιράζει “χάντρες” και “καθρεφτάκια” στους ιθαγενείς με παγουρίνο και ακατάλληλες μάσκες και τώρα, ένα χρόνο μετά, έξυπνα self-tests και εμβολιασμούς από αδιάθετα εμβόλια. Self – tests που δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς για τη σωστή εφαρμογή τους. Για την καταγραφή των αποτελεσμάτων τους, ακούσαμε το τελευταίο διάστημα μια σειρά από αντικρουόμενες δηλώσεις. Ενδεικτικά, η υφυπουργός δήλωσε κυνικά ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα η διασφάλιση της διενέργειας των self test, ανάγοντας για ακόμη μια φορά τα πάντα στην ατομική ευθύνη, η οποία θα στοχοποιηθεί σε ενδεχόμενο νέο φιάσκο.

 Η εναπόθεση των ελπίδων της κυβέρνησης στον εμβολιασμό ως όρο για την “επιστροφή στην κανονικότητα”, προχωρά  με ρυθμούς χελώνας, αφού τα εμβόλια από κατάκτηση της επιστήμης για την καταπολέμηση των ασθενειών γίνονται αντικείμενο εκβιασμών στον πόλεμο των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών και κυβερνήσεων που τις στηρίζουν  για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους. Ζούμε με τον πιο τραγικό τρόπο την μετατροπή των κοινωνικών αγαθών σε εμπορεύματα.

Ζητάμε:

-Να ξεκινήσει άμεσα με σοβαρό σχεδιασμό ο μαζικός εμβολιασμός με πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών.

-Να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους. Με 15 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο  στο τμήμα, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, μαζικά δωρεάν τεστ για όλους, προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα, αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών στην εκπαίδευση.

-Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών. 

Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου  υγειονομικού προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος. 

Δωρεάν  μαζικά τεστ σε όλους. Νέες μονάδες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία.

Να ανοίξουν τώρα όλα τα δημόσια νοσοκομεία που έκλεισαν.

Ενίσχυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας. Επίταξη ΤΩΡΑ  του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Πρόγραμμα μαζικού και δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, τις αναγκαίες προσλήψεις στις εμβολιαστικές δομές και την ασφάλεια στη μεταφορά και διατήρηση τους.

Κατάργηση   των πατεντών για όλες τις φαρμακευτικές θεραπείες και των εμβολίων.

Μαζική παραγωγή εμβολίων  και διανομή, με ευθύνη του δημοσίου, των απαραίτητων ποσοτήτων για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Έχει διαβαστεί 625 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 869 επισκέπτες και 0 μέλη.