Τρίτη, 18 Μάι, 2021

  • Εν μέσω σφαγής πουλάνε πυραύλους ακριβείας στο Ισραήλ
  • Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση
  • Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…
  • ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του
  • Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας
  • Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών
Εν μέσω σφαγής πουλάνε πυραύλους ακριβείας στο Ισραήλ1 Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση2 Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…3 ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του4 Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας5 Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα περί «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»

Τα περί «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» που ακούγονται αυτές τις μέρες από κυβερνητικά και άλλα χείλη, είναι τουλάχιστον προκλητικά, όταν «ντύνονται» με τις εικόνες των βομβαρδισμένων παλαιστινιακών κτιρίων, των νεκρών παιδιών, των γυναικόπαιδων που σπρώχνονται από τις πάνοπλες ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επειδή διεκδικούν να κ... Περισσότερα

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

από Η Άλλη Άποψη

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ημαθίας εναντιώνεται στην τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που αφορά τα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) που λειτουργούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Όπως αναφέρεται στην εν λόγω τροπολογία «Ο εκπαιδευτικός του ΤΕ υποστηρίζει τους μαθητές εντός του περιβάλλοντος της τάξης τους (…) Η υποστήριξη σε ιδιαίτερο χώρο υλοποιείται εφόσον το επιβάλλουν οι ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών». Θεωρούμε ότι με την τροπολογία αυτή υποβαθμίζεται ο ουσιαστικός ρόλος που προσφέρουν τα ΤΕ.
Τα ΤΕ αποτελούν μια δομή Ειδικής Αγωγής, που εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να είναι, ίσως, μια από τις κυριότερες δομές παροχής Ειδικής Αγωγής σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο δημόσιο σχολείο. Παρά το γεγονός, ότι ο αριθμός των ΤΕ είναι ανεπαρκής και ο τρόπος λειτουργίας τους πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, ωστόσο τα ΤΕ επιτελούν σοβαρό ρόλο σε σχέση με την αποστολή τους, την παρέμβαση και στήριξη των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. 
Η εικόνα των σημερινών ελληνικών σχολείων χαρακτηρίζεται από τμήματα 25 ή και παραπάνω μαθητών, από αίθουσες μικρές, που στερούνται υλικοτεχνικής υποδομής και, το κυριότερο, από εκπαιδευτικούς που δεν είναι εξειδικευμένοι σε θέματα και μαθησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι, έστω, κουτσουρεμένες δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αρχής γενομένης από τα τμήματα ένταξης.
Επομένως, η ενσωμάτωση του τμήματος ένταξης μέσα στην τάξη εγκυμονεί κινδύνους για την ορθή ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την επιτυχία του εκπαιδευτικού έργου. Με τις σημερινές ελλείψεις σε επίπεδο, υποδομών, προσωπικού και με τις αυξημένες απαιτήσεις του προγράμματος, στο οποίο καλούνται να ανταπεξέλθουν οι μαθητές, η κατάργηση των τμημάτων ένταξης, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο για τα ίδια τα παιδιά, όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό. Ο καθηγητής ειδικής αγωγής θα είναι μόνιμα περιπλανώμενος και θα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στο σύνθετο και δύσκολο έργο του (αυτοψία, καταγραφή, συμβουλευτική, επιστημονική, παιδαγωγική και εξατομικευμένη παρέμβαση). Επίσης, υποβαθμίζεται το γεγονός ότι ο εκπαιδευτικός του ΤΕ ομαδοποιεί τους μαθητές που έχει με βάση τις ιδιαίτερες δυσκολίες τους, βοηθώντας περισσότερους του ενός μαθητές από διαφορετικά τμήματα ή τάξεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε κάθε σχολική μονάδα με υπουργική απόφαση για μαθητές που έχουν αντίστοιχη γνωμάτευση για να μη «μεταφέρονται» παιδιά από σχολείο σε σχολείο που δεν υπάγεται στην περιοχή διαμονής τους μόνο και μόνο για να έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης Τ.Ε. γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στις οικογένειες των παιδιών αυτών και έχει ψυχολογικό κόστος για τα ίδια.
Μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και πραγματοποίηση νέων διορισμών. Να συγκροτηθεί διεπιστημονική επιτροπή η οποία θα αποφασίσει τους όρους και τον τρόπο μοριοδότησης των αναπληρωτών λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους ώστε να μην αδικηθεί κανείς.
Γενναία χρηματοδότηση για την ειδική αγωγή τόσο για τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και για την επιμόρφωση των καθηγητών. Να επαναλειτουργήσει ο θεσμός της Μετεκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς Β/θμιας.
Σχεδιασμένη και με επιστημονική φροντίδα αντιμετώπιση της Ειδικής Αγωγής, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών.
Έγκαιρη πρόσληψη των αναπληρωτών καθηγητών για τη διευκόλυνση τόσο των οικογενειών των παιδιών αυτών όσο των σχολικών μονάδων και των ίδιων των καθηγητών για την πραγματοποίηση του έργου για το οποίο έχουν κληθεί (γνωριμία με τα παιδιά, οργάνωση τμημάτων βάσει δυνατοτήτων, εξατομικευμένη στοχοθεσία και υλοποίηση του προγράμματος).
Σχολικοί σύμβουλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όχι πρωτοβάθμιας ώστε να κατανοούν και να γνωρίζουν τις ανάγκες και τις δυσκολίες που προκύπτουν στη σχολική αυτή βαθμίδα και να βοηθούν στην επίλυση αυτών.
Δυνατότητα ύπαρξης αμοιβαίων μεταθέσεων για αναπληρωτές που προσλαμβάνονται στην ίδια φάση ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά με ενοίκια και μετακινήσεις οι εκπαιδευτικοί δεδομένης της ευρύτερης δεινής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

Έχει διαβαστεί 307 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 187 επισκέπτες και 0 μέλη.