Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/1
  • Οι…δύο στολές
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία
  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  • Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/11 Οι…δύο στολές2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία3 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 4 ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ5 Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η περιουσία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου διπλασιάστηκε μέσα στην πανδημία!!!

Η περιουσία των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam που δημοσιεύθηκε σήμερα. “ Η ενίσχυση των οικονομικών ανισοτήτων, των φυλετικών ανισοτήτων, των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και μεταξύ κρατ... Περισσότερα

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ : Καμιά αξιολόγηση των μαθητών μας με κλειστά σχολεία

από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ : Καμιά αξιολόγηση των μαθητών μας με κλειστά σχολεία

Η “τηλεκπαίδευση” δεν είναι εκπαίδευση και σίγουρα δε μπορεί να τηλεαξιολογηθεί.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επέδειξε πλήρη αδιαφορία για την προστασία του λάου μας, αρνήθηκε να λάβει τα απαραίτητα και αυτονόητα μέτρα για τη δημόσια υγεία, τις μεταφορές, τους εργασιακούς χώρους και την εκπαίδευση με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην εκτόξευση των κρουσμάτων και στην δεύτερη περίοδο εγκλεισμού και απομόνωσης.

Η κυβέρνηση τη ΝΔ πιστή στην αντιλαϊκή πολιτική του μηδενικού κόστους για το λαό και τις ανάγκες του, δε φροντίζει να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα (15 μαθητές ανά τμήμα, τεστ σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας κλπ) για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ακόμη και αυτή την περίοδο που, όπως η ίδια διατείνεται, θα λήξει στις 7/1/2021 χωρίς φυσικά να έχει εκλείψει η απειλή της πανδημίας. Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την “τηλεκπαίδευση” ή καλύτερα την τηλεμεταφορά πληροφοριών τη στιγμή που οι πάντες πλέον κατανοούν πως αυτή η ιστορία δεν προσφέρει τίποτε άλλο στους μαθητές εκτός από άγχος, ανασφάλεια για τη σχολική χρονιά και αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι. Στα τεχνικά προβλήματα όπως η έλλειψη ρεύματος σε κατοικίες ή η ανυπαρξία διαδικτύου και εξοπλισμού, που είδαμε να εμφανίζονται το προηγούμενο διάστημα στα ΜΜΕ, στο γεγονός πως πλήθος μαθητών κάνουν “τηλεμαθήματα” μέσα από κινητά τηλέφωνα κάτι που μειώνει τη δυνατότητα παρακολούθησης και κατανόησης της ύλης αλλά και στην κόπωση και στην αδυναμία πλέον συγκέντρωσης των μαθητών μπροστά σε άψυχα, επί της οθόνης, ομιλούντα τετραγωνάκια, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δείχνει την παραμικρή ντροπή, όχι μόνο δεν κάνει ή προτείνει κάτι για το καλό των μαθητών, όχι απλά αδιαφορεί, αλλά επιδεικνύει υπέρμετρο θράσος και υποκρισία.

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την αποστολή στα σχολεία εγκυκλίου με θέμα “...την εξ αποστάσεως υλοποίηση της (ισχύουσας) αξιολόγησης των μαθητών/τριών Δ/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2020-2021”. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα, λες και κινούνται σε ένα παράλληλο σύμπαν, οι επιτελείς του Υπουργείου Παιδείας επιτάσσουν ότι πρέπει να υλοποιηθούν “οι ισχύουσες διατάξεις” και μάλιστα “απαρέγκλιτα”, δηλαδή να βάλουμε διαγωνίσματα, να αξιολογήσουμε την “προφορική επίδοση”, τη “συμμετοχή στο μάθημα” και τη “συνολική εικόνα” των μαθητών, προσπαθώντας να υποβάλουν την αίσθηση της “κανονικότητας” και την ιδέα ότι η τηλε-παρωδία που βιώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές έχει κάποια σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο τραγέλαφος μάλιστα ενισχύεται από το γεγονός ότι με ένα αυστηρά τεχνοκρατικό ύφος περιγράφονται αναλυτικά τα “εργαλεία” που είναι στη διάθεση του εκπαιδευτικού και η πληθώρα επιλογών που έχει προκειμένου να υλοποιήσει τις “γραπτές δοκιμασίες”.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος δε μπορεί παρά να προκαλέσει την αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αφού γελοιοποιεί την εκπαιδευτική διαδικασία και τους εκπαιδευτικούς. Μας ζητούν να αξιολογήσουμε τους μαθητές μας τους οποίους μόλις που γνωρίσαμε τις τρεις βδομάδες που ήταν ανοικτά τα σχολεία! Να βάλουμε βαθμό, που μπορεί να καθορίσει το απολυτήριο του Γυμνασίου ή του Λυκείου, σε μαθητές ορισμένων από τους οποίους δεν βλέπουμε το πρόσωπο, δεν ακούμε τη φωνή τους!

Η αξιολόγηση των μαθητικών επιδόσεων είναι εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και για να επιτελεί το ρόλο της πρέπει να υπάρχει εκπαιδευτική διαδικασία άξια να δώσει στο μαθητή τα εφόδια, για να ανταποκριθεί στους διδακτικούς στόχους. Κάτι που αυτή τη στιγμή εκ των πραγμάτων δε γίνεται.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να βρεθούμε στο πλευρό των μαθητών μας. Ως εκ τούτου καλούμε την κυβέρνηση:

l  Να πάρει πίσω την εγκύκλιο για την αξιολόγηση των μαθητών. Κανένα τηλεδιαγώνισμα, καμία τηλεαξιολόγηση.

l  Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

l  Να προβεί σε αναπροσαρμογή της διδακτέας και της εξεταστέας ύλης. Να διδαχθεί στην τάξη, η ύλη που “διδάχθηκε” μέσω τηλεμαθημάτων.

l  Να μην καταμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών στην περίοδο της “τηλεκπαίδευσης”.

l  Σε καμία περίπτωση να μην εφαρμοστεί η περιώνυμη “Τράπεζα Θεμάτων”.

 


Έχει διαβαστεί 369 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 11 °C
Άνεμος ΝΝΔ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 7 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 777 επισκέπτες και 0 μέλη.