Τρίτη, 05 Μάρ, 2024

  • "Η χώρα είναι υποχρεωμένη να ενσωματώνει τις οδηγίες της ΕΕ"
  • Τα οικονομικά στοιχεία της...Χούντας
  • Συναυλία Αφιέρωμα στην γυναίκα | 10 Μαρτίου στο Χώρο Τεχνών
  • Απινιδωτής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: Εκπαιδεύτηκαν γονείς και δάσκαλοι
  • Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας
  • Στην Βέροια η Σύνοδος των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων
"Η χώρα είναι υποχρεωμένη να ενσωματώνει τις οδηγίες της ΕΕ"1 Τα οικονομικά στοιχεία της...Χούντας2 Συναυλία Αφιέρωμα στην γυναίκα | 10 Μαρτίου στο Χώρο Τεχνών3 Απινιδωτής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: Εκπαιδεύτηκαν γονείς και δάσκαλοι4 Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας5 Στην Βέροια η Σύνοδος των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

 Όταν η επιστολική ψήφος και η ΕΕ αποκαλύπτονται

Πλήθος καταγγελιών έχουν έρθει στη δημοσιότητα για την απαράδεκτη ενέργεια αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος πολιτικής επικοινωνίας από την ευρωβουλευτή της ΝΔ και μέλος της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Άννα — Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς όσοι έλαβαν τα σχετικά μηνύματα να έχουν με οποιονδήποτε τρόπο δώσει σ... Περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ: «Η κυβέρνηση ετοιμάζει οδοστρωτήρα για τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών μας»

από Η Άλλη Άποψη
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ: «Η κυβέρνηση ετοιμάζει οδοστρωτήρα για τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών μας»

«Η γνώση δεν είναι ζήτημα επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι ζήτημα ζωής!», τονίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας, στεκόμενη απέναντι στο σχέδιο του υπουργού Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο, υπογραμμίζοντας ότι «ως Ένωση Γονέων δεν υπερασπιζόμαστε τη σημερινή κατάσταση, η τακτική τους όμως είναι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι».

Η Ένωση τονίζει ότι η «θέση των γονέων είναι αγώνας μέσα από τους Συλλόγους για ένα σχολείο που οι μαθητές δεν θα το μισούν, αλλά θα το αγαπούν, που θα μαθαίνουν τους νόμους της κίνησης της φύσης και της κοινωνίας, που θα αναπτύσσουν κριτική ικανότητα και που θα καλλιεργεί τις κλίσεις και τις ικανότητές τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το σχέδιο νόμου που έφερε σε διαβούλευση το υπουργείο Παιδείας, επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζουν οδοστρωτήρα για τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών μας.

Επί της ουσίας η γενική μόρφωση σταματά στα 16 χρόνια. Έχουμε ένα πρώτο μηχανογραφικό στην Β΄ τάξη και στη συνέχεια ένα ακόμα στη Γ΄ τάξη του Λυκείου.

Η παραπαιδεία μένει στο απυρόβλητο. Με τη μετατροπή και με νόμο της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστική τάξη, θα λέγαμε ότι το Λύκειο φροντιστηριοποιείται.

Για τους μαθητές, αυτά σημαίνουν αύξηση του ανταγωνισμού, εξοντωτικές διπλές εξετάσεις, ταμπέλες των "κατευθύνσεων" που σφραγίζουν τη μελλοντική τους πορεία.

Για τους γονείς μετά -και σε συνέχεια- από τις γενικότερες περικοπές, τη φτωχοποίηση και την ανεργία, ότι θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα περισσότερα για τη μόρφωση των παιδιών τους, θα δουν το δημόσιο σχολείο να απαξιώνεται. Την παραπαιδεία να ξεκινά από πιο νωρίς το ρόλο της στην εκπαίδευση των παιδιών.

Ως Ένωση Γονέων δεν υπερασπιζόμαστε τη σημερινή κατάσταση, η τακτική τους όμως είναι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Νομοθετείται και επίσημα η κατάργηση της Γ΄ Λυκείου που ήταν στον "αέρα" χρόνια τώρα. Καταργούνται τα "δευτερεύοντα" όπως τα έλεγαν μαθήματα στα οποία υπήρχε αδιαφορία και υπάρχουν πια μόνο τέσσερα που εξετάζονται μάλιστα δύο φορές!

Τι κάνουμε τώρα;

Η θέση των γονέων είναι αγώνας μέσα από τους Συλλόγους για ένα Σχολείο:

Που οι μαθητές δεν θα το μισούν, αλλά θα το αγαπούν.

Που θα μαθαίνουν τους νόμους της κίνησης της φύσης και της κοινωνίας.

Που θα αναπτύσσουν κριτική ικανότητα.

Που θα καλλιεργεί τις κλίσεις και τις ικανότητές τους.

Η στάση μας απέναντι στις αλλαγές στο Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση γίνεται με κριτήρια:

1. Το πάγιο αίτημά μας για Ενιαίο 12χρονο Σχολείο με σύγχρονη Γενική Παιδεία - δημόσιο και δωρεάν για όλους τους μαθητές.

2. Ότι η γνώση δεν είναι ζήτημα επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι ζήτημα ζωής! Η επιστήμη προχωράει, προστίθενται νέα δεδομένα με τα οποία πρέπει να έρθουν σε επαφή όλοι οι μαθητές.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το Λύκειο.

Δημοσία δωρεάν Παιδεία χωρίς διακρίσεις.

Ολόπλευρη μόρφωση μέχρι το τέλος του Λυκείου.

Όχι στην παραπαιδεία - όχι στις διπλές εξετάσεις.

Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν την πρόσβαση σε όλες τις σχολές.

Αποσύνδεση του Λυκείου από την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Δουλειά με δικαιώματα στη νέα γενιά».

 

Έχει διαβαστεί 296 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 456 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)