Δευτέρα, 16 Μάι, 2022

  • Το φυσικό αέριο και η πραγματικότητα...
  • ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Δεν θα πούμε ναι στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»
  • Δεν ξέχασαν τον Φώτη Καραβασίλη
  • Στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας
  • Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  16/5
Το φυσικό αέριο και η πραγματικότητα...1 ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Δεν θα πούμε ναι στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»2 Δεν ξέχασαν τον Φώτη Καραβασίλη3 Στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας4 Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  16/56

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φτώχεια και …υπογεννητικότητα

Η φτώχεια και η υπογεννητικότητα είναι η αφορμή, αλλά η αιτία βρίσκεται στην σταθερά ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων! Ας γίνουμε συγκριμένοι: Στη σταθερή συρρίκνωση των μαθητών στο 1ο ΓΕΛ αναφέρθηκαν στη έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ Βέροιας (16/5) ο Διευθυντής (ΦΩΤΟ) και ο Υποδιευθυντής του 1ου Λυκείου Βέροιας με... Περισσότερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Προς

Την Υπουργό Παιδείας

Την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας

Την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Βέροιας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠοικ55339 του Υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3780/8-9-2020 προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά τη λειτουργία των σχολείων και κυλικείων και συγκεκριμένα:

(EPA/Αρχείο) Πηγή: www.lifo.gr

1. Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και την Γ’ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση  συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου,

γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,

δ) κατά την περίοδο προσαρμογής στο νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο).  Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/άθλησης.

Οι ρυθμίσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια απόφασης του Υπουργείου για αύξηση του αριθμού των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, αντί για δραστική μείωση τους στα πλαίσια της αποφυγής συνωστισμού που θεωρείται πανευρωπαϊκά το Νο1 μέτρο αποφυγής εξάπλωσης του covid-19.

Η «διγλωσσία» των ειδικών από την έναρξη των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας, το ακατανόητο κάποιων μέτρων και η έλλειψη σωστής προετοιμασίας και ενημέρωσης κατά τα ανωτέρω, έχουν προκαλέσει αυτονόητα μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς τους, μεγαλώνοντας την ανησυχία μας και προκαλούν εύλογα την αμφισβήτηση της ορθότητας των νέων μέτρων. 

Τα σχολεία μας στις 14 Σεπτέμβρη ανοίγουν.

Δεν είναι όμως τα μόνα που ανοίγουν. Στην υπόλοιπη Ευρώπη ήδη λειτουργούν. Και λειτουργούν με μέτρα στην αντίθετη κατεύθυνση με αυτά που έχει λάβει η Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων σε όλη σχεδόν την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα:

ΟΛΕΣ οι χώρες έχουν λάβει μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού, με επιπλέον σχολικές αίθουσες και δασκάλους, μέσα μεταφοράς, εκ περιτροπής διδασκαλία, εξ αποστάσεως διδασκαλία με κοινή βάση λειτουργίας σχολικών τμημάτων με έως 15 μαθητές, ώστε να επιτυγχάνεται απόσταση μεταξύ τους 1,5 μέτρο.

Στην Ελλάδα γιατί δεν λήφθηκαν σχετικές αποφάσεις;

Στη Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία η μάσκα είναι υποχρεωτική ΜΟΝΟ κατά την προσέλευση και αποχώρηση στο Σχολείο και κατά τη διέλευση σε κοινόχρηστους χώρους.

Στην Πολωνία, Ρωσία, Νορβηγία, Σουηδία η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΜΟΝΟ στην Ελλάδα η μάσκα είναι υποχρεωτική και κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όπου οι μαθητές αν δεν την φορέσουν -αλλά θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα- θα τιμωρηθούν με απουσία! Όμως η μάσκα είναι μέσο προστασίας, όχι πανάκεια και πρέπει να γίνεται χρήση της όπου και όταν πρέπει, όχι 24 ώρες το 24ωρο!

Το Υπουργείο Παιδείας λοιπόν αντί να λάβει μέτρα για τήρηση αποστάσεων, λαμβάνει μέτρα για αύξηση των μαθητών και συνεχή χρήση μάσκας επί ώρες, ταλαιπωρώντας μαθητές και δασκάλους, τιμωρώντας μαθητές άδικα και το κυριότερο διακινδυνεύοντας την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας.

Είναι τραγελαφικό από τη μια η Κυβέρνηση να αποφασίζει για το Νομό μας την απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων ακόμη και σε εξωτερικό χώρο και από την άλλη να επιβάλλει το στρίμωγμα έως 26 παιδιών σε μια σχολική αίθουσα!

Δεν δικαιούται η Κυβέρνηση να μας κουνάει το δάχτυλο και να απειλεί με πρόστιμα και απουσίες, εξαρτώντας το όποιο αποτέλεσμα από την ατομική ευθύνη. Υπάρχει πρωτίστως η Κυβερνητική ευθύνη λήψης μέτρων κόντρα στα μέτρα που λαμβάνει η υπόλοιπη Ευρώπη! 

Δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε ότι πίσω από τα μέτρα που ΔΕΝ λαμβάνονται, κρύβεται η απροθυμία ανάληψης του κόστους αυτών και αποδεικνύεται καθημερινά πως η Παιδεία και Υγεία του λαού δεν είναι «επιλέξιμες δαπάνες»!

Δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε ότι οι Διευθύνσεις Α/βάθμιας Εκ/σης και οι Δήμοι -πλην εξαιρέσεων- απλώς ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου, χωρίς καμία διάθεση παρέμβασης για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όμως με ένα παγουρίνο και μια μάσκα, το πρόβλημα δεν λύνεται!

Ζητούμε να ισχύσει και στην Ελλάδα, ότι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη και μάλιστα ότι ισχύει στις «συντηρητικότερες» χώρες:

Μείωση αριθμού μαθητών έως 15 ανά αίθουσα προκειμένου να μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ τους και

Χρήση μάσκας κατά τη διέλευση σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά όχι κατά τη διάρκεια του μαθήματος, εφόσον οι μαθητές απέχουν μεταξύ τους 1,5 μέτρο.

Τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ΧΘΕΣ!

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, Διευθύνσεις Εκπ/σης, Δήμους, Περιφέρειες, Συλλογικότητες Γονέων και Εκπαιδευτικών να απαιτήσουν  από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να λάβουν τα μέτρα ΣΗΜΕΡΑ!

Γιατί ΑΥΡΙΟ μπορεί να είναι ΑΡΓΑ…

 

 

Έχει διαβαστεί 359 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 17 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 18 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 28 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1039 επισκέπτες και 0 μέλη.