Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

  • ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού
  • ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης
  • ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα
  • Ατελείωτος κατήφορος
  • Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού1 ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα2 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης3 ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα4 Ατελείωτος κατήφορος 5 Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν αλλάζει έτσι η κατάσταση...

Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σ... Περισσότερα

Για τη στάση των άλλων παρατάξεων στον ΣΕΠΕ Ημαθίας για το θέμα των Ειδικών Σχολείων

από Η Άλλη Άποψη
Για τη στάση των άλλων παρατάξεων στον ΣΕΠΕ Ημαθίας για το θέμα των Ειδικών Σχολείων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία του Δ.Σ. στον ΣΕΠΕ Ημαθίας (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ) αποδεικνύει πως όχι μόνο είναι μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες των συναδέλφων αλλά δε διστάζει να πετάει επιδεκτικά χαρταετό, την ώρα που οι συνάδελφοι των ειδικών σχολείων ρισκάρουν καθημερινά την υγεία και τις ζωές τους με την επαίσχυντη απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τα ειδικά σχολεία από το lockdown, χωρίς να λαμβάνει κανένα επιπλέον μέτρο, για την προστασία και την ασφάλεια μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας κατέθεσε στις 16/3 στα μέλη των άλλων παρατάξεων στο Δ.Σ.:

Πρόταση για να γίνει απεργιακό κάλεσμα στους συναδέλφους των Ειδικών Σχολείων για την απεργία της 18/3.

Πρόταση για πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕ Νάουσας.

Η πρότασή μας αγνοήθηκε επιδεικτικά. Κανένα από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει κι όταν μάλιστα το θέμα το φέραμε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 18/3/2021 ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ και ΕΡΑ δε δίστασαν να δηλώσουν προκλητικά πως ό,τι ήταν να κάνουν για τους συναδέλφους των ειδικών σχολείων το έχουν κάνει!!! Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως τον ρόλο τους στο σωματείο τον αντιλαμβάνονται στην καλύτερη των περιπτώσεων ως διεκπεραιωτή της αλληλογραφίας της ΔΟΕ και σε φερέφωνα της εκάστοτε κυβέρνησης και της διοίκησης. Συστηματικά υπονομεύουν με κάθε δυνατό τρόπο την οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων (χρονοτριβές, αποστολή ανακοινώσεων απεργιακών καλεσμάτων κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, επανειλημμένη άρνηση για  πραγματοποίηση έκτακτων συνεδριάσεων και από την άλλη καμία απάντηση στις προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις που τους καταθέτουμε διαδικτυακά) βάζοντας με αυτόν τον τρόπο πλάτη στις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Ως ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας δηλώνουμε πως δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για σωματεία μπροστάρηδες στις ανάγκες και στους αγώνες των εργαζομένων, για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, για σωματεία ταξικά κι όχι κυβερνητικά. Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να προβληματιστεί και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη στάση και τον ρόλο των άλλων παρατάξεων στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας.

Ζητούμε:

1) Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία. Να προταχθεί και ο εμβολιασμός όσων μαθητών είναι απαραίτητο. 

2) Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να λαμβάνεται μέριμνα για τη φροντίδα των πασχόντων. Να γίνεται συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

3) Την αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών και την μείωση του συγχρωτισμού παιδιών από διαφορετικές περιοχές. Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών.

4) Την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού έτσι ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα. Την πρόσληψη επιπλέον σχολικών νοσηλευτών, ΕΒΠ και προσωπικού καθαριότητας, για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Την αξιοποίηση των κλειστών σχολείων αλλά και κάθε υποδομής για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

5) Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία είτε κλεισίματος του σχολείου, είτε σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ


Έχει διαβαστεί 681 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1215 επισκέπτες και 0 μέλη.