Τετάρτη, 28 Ιούλ, 2021

  • ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία1 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/73 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου4 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους5 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

Για το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα του 2ου Νηπιαγωγείου Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Για το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα του 2ου Νηπιαγωγείου Βέροιας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα του 2ου Νηπιαγωγείου Βέροιας, το οποίο στεγάζεται σε μία αίθουσα-κατάστημα χωρίς αύλειο χώρο και σε κοντέινερς στην αυλή άλλης σχολικής μονάδας (6ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας) δεν είναι τωρινό. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι δεδομένες και μεγάλες. Επισημαίνουμε πως η όποια κινητικότητα επίλυσης σε ένα χρόνιο πρόβλημα προέκυψε μόνο μετά από  επανειλημμένες  οχλήσεις και κινητοποιήσεις, ενδεικτικό πως η δημοτική αρχή, στην ίδια λογική με την κυβέρνηση, αντιμετωπίζει το στεγαστικό των δημόσιων σχολείων και την προοπτική ανέγερσης νέων διδακτηρίων ως κόστος.

Όλα τα παραπάνω τέθηκαν από το εκλεγμένο μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας Παναγιώτη Χατζησάββα στη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Συρμούλα Τζήμα.

Τονίσαμε πως είναι ντροπή η δημοτική αρχή να στοιβάζει το 2021 νήπια και προνήπια σε κοντέινερς και αίθουσες-καταστήματα χωρίς αύλειο χώρο. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Παιδείας θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιχειρούν να τις αποποιηθούν είτε «σχεδιάζοντας» μακροχρόνιες λύσεις με πρόθεση αυτές να μείνουν στα χαρτιά, περιμένοντας δηλαδή το δημογραφικό να «λύσει το πρόβλημα», είτε δαιμονοποιώντας για ακόμα μια φορά τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, είτε αναμένοντας μια μελλοντική χωροταξική ανακατανομή πως θα λύσει το πρόβλημα, επιβαρύνοντας, όμως, τις όμορες σχολικές μονάδες που ήδη ασφυκτιούν.

Επισημάναμε πως σε κάθε περίπτωση αποτελεί ευθύνη της δημοτικής αρχής να δώσει άμεση βιώσιμη λύση αντίστοιχη των αναγκών και των δυνατοτήτων της εποχής μας.

Αποδομήσαμε το έωλο επιχείρημα που προφασίστηκαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Παιδείας, πως δήθεν η εφαρμογή  της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής είναι η αιτία του προβλήματος, αποσαφηνίζοντας σε όλους τους τόνους πως ο αριθμός των εγγραφέντων νηπίων στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο δεν έχει αυξηθεί λόγω της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου. Ως εκ τούτου δεν ευσταθεί μια τέτοια επίκληση.

Τέλος, ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να γίνει άμεσα έλεγχος των σχολικών κτηρίων ως προς την αντισεισμική τους θωράκιση και επισημάναμε την ανάγκη της ανέγερσης νέων, σύγχρονων σχολικών μονάδων που θα αντικαταστήσουν τα παλιά διδακτήρια, πολλά εκ των οποίων τόσο στην πόλη της Βέροιας όσο και στα χωριά κοντεύουν να συμπληρώσουν έναν αιώνα ζωής!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ


Έχει διαβαστεί 891 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1224 επισκέπτες και 0 μέλη.