Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ : Ο μαζικός αγώνας των εκπαιδευτικών στριμώχνει το υπουργείο «Παιδείας» αναγκάζοντάς το να καταφεύγει σε αυταρχισμό και ψέματα
«Η δικαστική απόφαση του Εφετείου για τον αγώνα των εκπαιδευτικών είναι αυτή που ήθελε η κυβέρνηση, όμως πλέον πολύ περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι το δίκιο είναι με το μέρος εκείνων που παλεύουν ενάντια σε έναν νόμο άδικο που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των νέων ανθρώπων.
Αυτός ο μαζικός αγώνας, που συναντά την αλληλεγγύη ευρύτερων τμημάτων του λαού, είναι που στριμώχνει και την κυβέρνηση και το υπουργείο "Παιδείας" αναγκάζοντάς τους να καταφεύγουν σε αυταρχισμό και ψέματα.
Αντί το υπουργείο "Παιδείας" να ασχολείται με την ποινικοποίηση των αγώνων, ας ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που συνεχώς δημιουργεί στα σχολεία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το κύμα συμπτύξεων τμημάτων, με αποτέλεσμα τα παιδιά να στοιβάζονται σε 28άρια τμήματα και να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν και γι’ αυτόν το λόγο αγωνίζονται».