Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023

 • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η «επανεκκίνηση» των ελληνοτουρκικών γίνεται πάνω στο επικίνδυνο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών για οδυνηρές διευθετήσεις
 • 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
 • Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
 • Συμφώνησαν να συνεχιστεί το παζάρι για όλα με επιταχυντή τη «ΝΑΤΟική συνοχή»
 • «ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Η.Π. Νάουσας
 • Τελετής Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων Δ.Κ. Δήμου Βέροιας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η «επανεκκίνηση» των ελληνοτουρκικών γίνεται πάνω στο επικίνδυνο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών για οδυνηρές διευθετήσεις1 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ2 Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ3 Συμφώνησαν να συνεχιστεί το παζάρι για όλα με επιταχυντή τη «ΝΑΤΟική συνοχή»4 «ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Η.Π. Νάουσας5 Τελετής Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων Δ.Κ. Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γάζα, 60 μέρες μετά

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επ... Περισσότερα

Χρήστος Σόφης μέλος Δ.Σ της ΟΛΜΕ: «Η κυβέρνηση κρύφτηκε πίσω από την Επιτροπή των Ειδικών για να καλύψει τις δικές της ευθύνες»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Χρήστος Σόφης μέλος Δ.Σ της ΟΛΜΕ: «Η κυβέρνηση κρύφτηκε πίσω από την Επιτροπή των Ειδικών για να καλύψει τις δικές της ευθύνες»

Τηλεφωνική συνέντευξη έδωσε ο Χρήστος Σόφης μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ με τον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα την Τρίτη 9  Μάρτη.

Ξεκινώντας αναφέρθηκε στο ολοένα και αυξανόμενο κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας (με αφορμή αυτά που έγιναν στη Νέα Σμύρνη τονίζοντας: «Η εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και ο ξυλοδαρμός φοιτητών, το ξύλο των ΜΑΤ στις 7/3 στην πλατεία της Ν. Σμύρνης και τα χημικά που ακολούθησαν εναντίον της πορείας διαμαρτυρίας που ακολούθησε δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της ενάντια στον εχθρό – λαό και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του. Τα γεγονότα παραπέμπουν σε άλλες εποχές.» Σημείωσε ακόμη ότι «η κυβέρνηση καταφεύγει στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, παίρνει συνεχώς μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα και απαγορεύσεων που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας. Αντί για μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας χτυπά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες».

Αναφερόμενος στο διαρκές άνοιγε-κλείσε των σχολείων τόνισε: « Από τον περσινό Αύγουστο ως ΟΛΜΕ είχαμε ζητήσει το ασφαλές, από υγειονομική άποψη, άνοιγμα των σχολειών. Προτείναμε δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων όπως αραίωση τμημάτων, πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και καθαριότητας, συνεχή δωρεάν τεστ για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές  κ.α Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν υλοποίησε τα αιτήματα μας και πορεύεται σε αδιέξοδο, με αβέβαιο το μέλλον ακυρώνοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών».

Απαντώντας στα όσα προπαγανδίζει η κυβέρνηση σχετικά με τα τεστ, ρίχνοντας μάλιστα τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς υπογράμμισε ότι «θα έπρεπε να υπάρχουν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και να μην τα ρίχνει στην ατομική ευθύνη».

Αναφερόμενος στα όσα αναφέρει η υπουργός σχετικά με τον διάλογο με τους ενδιαφερόμενους αποκάλυψε ότι εκτός από τη συνάντηση που είχε με την ΟΛΜΕ πριν περίπου 10 μέρες, η προηγούμενη ήταν από τον Οκτώβριο του 2020!

Αναφερόμενος στον αγώνα που έδωσαν με επιτυχία οι εκπαιδευτικοί ενάντια στην περίφημη «αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση» που προωθεί η κυβέρνηση υπογράμμισε: «η συσπείρωση των εκπαιδευτικών στα σωματεία σε αγωνιστική κατεύθυνση ενάντια στην αξιολόγηση αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη. Δεν είμαστε αρνητές και αρνητιστές, όπως θέλει να μας παρουσιάσει η κυβερνητική προπαγάνδα. Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε σκληρό αγώνα για να κρατήσουμε όρθιο το δημόσιο Σχολείο», Για τον χαρακτήρα της «αξιολόγησης» τόνισε ότι είναι ζήτημα «που έρχεται εδώ και 3 χρόνια. Αυτό όμως που σκόπιμα αποκρύπτει η κυβέρνηση είναι πως η αξιολόγηση αποτελεί ένα ακόμα προαπαιτούμενο των Ευρωπαίων στη μεταμνημονιακή περίοδο» Αναφερόμενος στην ουσία της κυβερνητικής προσπάθειας σημείωσε ότι «θέλουν λουκέτο στα σχολεία και θέλουν να ξεφορτωθούν τις ευθύνες τους ρίχνοντάς τες στους εκπαιδευτικούς Σκοπός της η κατηγοριοποίηση των σχολείων, ένταση των ταξικών φραγμών, νέα φτώχεια και απολύσεις εκπαιδευτικών 160.000 όμως εκπαιδευτικοί , δάσκαλοι και καθηγητές είπαν αποφασιστικό ΟΧΙ στην προσπάθεια αυτή, διακήρυξαν ότι δεν πρόκειται να την αποδεχτούν , να υποταχτούν».Εξάλλου από το 1997,υπογράμμισε,έχουν αναπτυχθεί πολύ σημαντικοί αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος που ανέτρεψαν τα σχέδια για  αξιολόγηση των Διαμαντοπούλου,Αρβανιτόπουλου,Γαβρόγλου.

Εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει την αντιλαϊκή της πολιτική, θα την οξύνει γι’ αυτό και χρειάζεται επαγρύπνηση, συνέχιση του αγώνα του κινήματος για ανατροπή της πολιτικής αυτής.».

Αναφερόμενος στις «αλλαγές» που προωθεί ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ τόνισε με έμφαση ότι «έχει στόχο να επιβάλει νέους ταξικούς φραγμούς», στάθηκε στα ζητήματα της παρουσίας αστυνομίας στα ΑΕΙ, στη μείωση των εισακτέων -«το καλό σενάριο μιλά για 15.000 λιγότερους και το κακό για 25.000»-, ενώ αναφερόμενος στις βάσεις εισαγωγής υπογράμμισε με νόημα την «εξίσωση, επαγγελματικά, των πτυχιούχων από τα κολέγια που μπαίνουν χωρίς εξετάσεις, με τους αποφοίτους των ΑΕΙ».

Τέλος έστειλε και ένα μήνυμα προς γονείς και μαθητές τονίζοντας: «Να κλείσουν τ’ αυτιά τους στην κυρίαρχη προπαγάνδα που λέει ότι τα συμφέροντα τους είναι αντικρουόμενα με αυτά των εκπαιδευτικών. Χρειάζεται κοινή αγωνιστική δράση για Δημόσιο Σχολείο, για τα μορφωτικά τους δικαιώματα, δρόμος μακρύς, δύσκολος που θα είναι όμως νικηφόρος»

 

Έχει διαβαστεί 874 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 265 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)