Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

• ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού
  • ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης
  • ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα
  • Ατελείωτος κατήφορος
  • Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού1 ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα2 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης3 ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα4 Ατελείωτος κατήφορος 5 Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ6

Δεν αλλάζει έτσι η κατάσταση...

Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σ... Περισσότερα

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ το Γραφείο Τύπου της ΚΕτου ΚΚΕ επισημαίνει:

«Ευχόμαστε καλή αγωνιστική και δημιουργική σταδιοδρομία στους νέους και στις νέες, που ξεπέρασαν εμπόδια και δυσκολίες και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η πορεία και οι σπουδές τους, δυστυχώς, δεν θα είναι ανεμπόδιστες. Οι αντιδραστικές ανατροπές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η γιγάντωση της ανεργίας των νέων και το συντριπτικό χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, κάνουν φανερό σε κάθε νέο και νέα ότι θα χρειαστεί ο προσωπικός μόχθος, αλλά και η συλλογική πάλη για την ελπίδα και την προοπτική της νέας γενιάς.

Η συμμετοχή και η δράση στον αγώνα, μέσα από τους συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού-σπουδαστικού και του λαϊκού κινήματος για σπουδές και ζωή με δικαιώματα, είναι ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά.

Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Στους νέους και τις νέες που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ή οδηγήθηκαν σε διαφορετικούς δρόμους, το ΚΚΕ τους καλεί να διεκδικήσουν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα τα δικαιώματά τους στη δουλειά και τη ζωή.

Η συζήτηση που γίνεται για την άνοδο των βάσεων είναι χωρίς ουσία. Το πρόβλημα της εκπαίδευσης σήμερα είναι βαθιά ταξικό. Από το μορφωτικό της περιεχόμενο έως τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν.

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία χρειάζεται να κάνουν δική τους υπόθεσή τον αγώνα για μόρφωση, δεμένο με τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, όπου η μόρφωση και η επιστήμη θα υπηρετούν πραγματικά τις λαϊκές ανάγκες».

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

Ημερολόγιο