Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Ξεπερνάει κάθε λογική η οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ για «τηλεκπαίδευση» στις δοκιμαζόμενες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας

από Η Άλλη Άποψη
Ξεπερνάει κάθε λογική η οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ για «τηλεκπαίδευση» στις δοκιμαζόμενες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας

Με οδηγία της τελευταίας στιγμής, που ξεπερνά κάθε φαντασία, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση τις επόμενες 3 ημέρες στη Θεσσαλία λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας!!!

Η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάσταση στα σχολεία της Θεσσαλίας από την πλευρά του Υπουργείου, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Απορούμε πώς θα πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους διαδικασία σε σχολεία που δεν έχουν ακόμα ανοίξει, σε μαθητές που δεν ξέρουν τους εκπαιδευτικούς τους, που δε γνωρίζονται καν μεταξύ τους!!

Την ίδια ώρα που η πολιτική προστασία θα καλεί με τα μηνύματα 112 για εκκένωση των περιοχών, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα είναι με το laptop στο χέρι για να κάνουν μάθημα και να παίρνουν απουσίες. Ντροπή! Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό τον εξευτελισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο Υπουργός Παιδείας που εμφανίζεται υπέρμαχος των ψηφιακών μέσων και των τεχνολογικών εφαρμογών είναι βαθιά εκτεθειμένος για την παρωδία που επιχειρεί να στήσει και ονομάζει «τηλεκπαίδευση».

Τα σχολεία στη Θεσσαλία παραμένουν κλειστά, οι κάτοικοι μετράνε τις πληγές τους, έργα αποκατάστασης των ζημιών και προετοιμασίας για τους επόμενους μήνες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση το μόνο μέτρο που εξαγγέλλει για τα σχολεία είναι η τηλεκπαίδευση προσπαθώντας να παρουσιάσει μια πλαστή εικόνα ενός προετοιμασμένου κρατικού μηχανισμού. Το πόσο προετοιμασμένος είναι ο κρατικός μηχανισμός το έχουμε ζήσει δεκάδες φορές με τραγικά αποτελέσματα. Η ζωή, η υγεία η μόρφωση των μαθητών μας θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του κέρδους των λίγων.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας προς όφελος των μαθητών μας.

ü     Καλούμε το Υπουργείο έστω και την τελευταία στιγμή να πάρει πίσω την απαράδεκτη οδηγία για την «τηλεκπαίδευση».

ü     Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συναδέλφων και των μαθητών.

ü     Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση, και από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να υλοποιήσει «τηλεκπαίδευση». Αυτό είναι σαφές και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το παραβλέψει, να απειλήσει και να τρομοκρατήσει εκπαιδευτικούς.

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία της Θεσσαλίας να ενημερώσουν τους συναδέλφους και την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να πάρουν θέση, να ενημερώσουν όλους τους εκπαιδευτικούς ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να υλοποιήσουν αυτές τις παράλογες οδηγίες του ΥΠΑΙΘΑ.


Έχει διαβαστεί 516 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 258 επισκέπτες και 1 μέλος.